HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
what Goes down Goes up

72beleggen-logo-final-Left-740x174.png
Het nieuwe symposium staat alweer gepland

zet  Zaterdag 23 maart 2019  in je agenda en schrijf je nu  alvast in !
Locatie: Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, 3731 CL, De Bilt

Het thema voor dit symposium is zeer toepasselijk op het laatste half jaar:
“what Goes down Goes up”
20190211-emin-430x175.gif

Ook dit symposium hebben we weer een keur aan sprekers die voor een gevarieerd programma zullen zorgen.

Alle beleggers die onze symposia bezoeken nemen altijd wel weer iets nieuws mee naar huis wat ze thuis kunnen toepassen en of gebruiken in hun plannen of beleggingsstrategie.

Lees meer...
 
Waarom en hoe beleggen op de lange termijn?

Waarom en hoe beleggen op de lange termijn?
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC_logo.gif
CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven.
Er wordt primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.

Het is nuttig om de wijze van beleggen met CoSA wat uitgebreider dan tot nu toe het geval was, uit te leggen.
CoSA gaat uit van beleggen o.b.v. de groei van de koersen op de meer of minder lange of zelfs zeer lange termijn, d.w.z. gedurende minimaal vijf jaren tot zelfs enkele tientallen jaren als je belegt voor je (extra) pensioen.
Koersgroei is uiteraard een voorwaarde, maar een niet voldoende voorwaarde, want CoSA gaat expliciet uit van exponentiële groei van de netto opbrengsten, d.w.z. groei van de koersen en de dividenden.
De netto opbrengst hangt af van omzet, netto winst e.d.


Exponentiele groei
De vraag rijst dan waarom exponentiële groei een voorwaarde is en of exponentiële groei mogelijk is voor de lange termijn. 
Het  antwoord is, dat exponentiële groei primair wordt veroorzaakt door de exponentiële toename van de wereldbevolking en door het  verlengen van de levensduur van de bevolking.

Lees meer...
 
Amerikaanse energiefondsen weer in het vizier

Amerikaanse energiefondsen weer in het vizier
Bron:  Fred Hendriks, Beterbeleggendandebank.nl
BeterBeleggenDanDeBank_200x70.jpg
fredhendriks-120x160.jpg

Fred Hendriks
Adviseur (hoog) Dividend Beleggen en auteur van het boek “Beter beleggen dan de bank” 
Fred Hendriks heeft carrière gemaakt in managementfuncties bij Amerikaanse ICT-bedrijven. Daar maakte hij kennis met hoog dividendbeleggen. Auteur van het boek ‘Beter beleggen dan de bank’.dat in 2017  enkele maanden op nummer 1 van de beleggingsboeken stond.
Via www.beterbeleggendandebank.nl worden beleggers op de hoogte gehouden en is een
actuele voorbeeldportefeuille beschikbaar.
Zoals we hebben gezien zijn veel fondsen afgelopen december fors in koers gedaald, meer door het marktsentiment dan vanwege bedrijfseconomische redenen.
Bedrijven en fondsen veranderen immers niet abrupt van aard wanneer het sentiment verandert. Maar we hebben er wel mee te maken.

Tegelijk was 2018 een van de beste dividend jaren ooit voor beleggers in Amerikaanse hoogdividend-fondsen met gemiddeld een netto dividendrendement van ca 8-12%
.

De gedaalde beurskoersen in december boden prima kansen om (extra) in te stappen met nog hogere dividendrendementen tot gevolg.
Dit geldt met name voor de “echte” hoogdividend-fondsen die onder de Amerikaanse RIC-wetgeving vallen zoal bijvoorbeeld REIT’s (Real Estate Investment Trusts).
Dit is ook een van de redenen dat HD-fondsen sneller opveren dan gemiddeld. Instappen op een lagere koers geeft immers een hoger dividendrendement dus dat zie je vele Amerikaans beleggers ook doen.

Lees meer...
 
Een gedicht (suggestie van Warren Buffett)

Een gedicht (suggestie van Warren Buffett)
Bron:  Hendrik Oude Nijhuis, Warrenbuffet.nl
Beter-In-Beleggen203x27.png
Hendrik-Oude-Nijhuis-120x160.jpg
Hendrik Oude Nijhuis

Auteur, oud bestuurslid HCC Beleggen en BSC Duitenberger.
Oprichter Warrenbuffet.nl
Hendrik Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in ‘s werelds beste beleggers. Hij is medeoprichter van Beterinbeleggen.nl en zijn bestseller over Warren Buffett is via de website http://www.warrenbuffett.nl/ gratis beschikbaar. Deze column is niet bedoeld als individueel advies tot het doen van beleggingen.Waar de omstandigheden waar bedrijven in werkelijkheid mee te maken hebben veelal schommelen tussen vrij goed en niet zo goed prijzen beleggers aandelen - van dezelfde bedrijven (!) - alsof de omstandigheden zouden fluctueren tussen fantastisch en dramatisch.
Scherpe en vooral ook aanhoudende koersdalingenvormen een emotionele beproeving voor beleggers.


Een berg aan zorgen
De situatie nu - eind 2018 - is eigenlijk niet eens zo anders dan die van een paar maanden geleden, toen aandelen een stuk hoger stonden.
Waar beleggers toen nauwelijks risico's zagen (dat is juist een risico!) is er nu sprake van een berg aan zorgen.
Zorgen over de economische groei, over de bedrijfswinsten, over het beleid van de centrale banken en over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
Lees meer...
 
De beleggingswens voor 2019

De beleggingswens voor 2019
Bron:  Tjerk Smelt, Indexus
indexus-logo-200x132-I255.png
indexus_Tjerk-Smelt-120x160.jpg
Tjerk Smelt 

DSI Beleggingsadviseur bij Indexus.
Tjerk schrijft regelmatig over diverse beursgerelateerde onderwerpen en maakt dagelijks de vertaalslag van uitgangspunten en doelstellingen naar een verantwoorde beleggingsportefeuille. Meer weten over indexbeleggen? Download gratis ons eBook ‘ETF, Theorie & Praktijk’ 


Als belegger heb je altijd wat te wensen. Rendement is nooit rendement genoeg, kosten zijn altijd te hoge kosten en risico is altijd teveel risico.
Hoe vaak je niet hoort: ‘U mag mijn vermogen beleggen wanneer u mij 6% per jaar kunt garanderen, en dan mag u de rest zelf houden!’.


Tja, u begrijpt, die gesprekken moet je zo kort mogelijk houden. Als belegger mag je zeker wat te wensen hebben, daarvoor ga je immers beleggen, maar het moet wel reëel blijven.
Beleggen betekent het hogere risico accepteren om kans te hebben op meer. En ‘meer’ , is het meerdere van de spaarrente.

Maatschappelijk verantwoord
Naast de gebruikelijke, bovengenoemde wensen komt er de laatste jaren steeds vaker een toevoeging: maatschappelijk verantwoord beleggen.
‘Maar, dan moet het niet ten koste gaan van het rendement.’

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.0247 seconden