HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Bart Vemer - Crowdfunding als serieuze beleggingsvorm
Crowdfunding als serieuze beleggingsvorm
Bart_Vemer_MG_4044-120x160.jpgCrowdfunding heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een serieus financieringsinstrument. Veel beleggers hebben dit alternatief nog niet in het vizier als aanvullende investeringsvorm. Terwijl dit, vooral in deze turbulente tijden, zeer interessant kan zijn. Rendementen van 8% zijn geen uitzondering.

Tijdens deze presentatie vertelt Bart Vemer van Voordegroei over de verschillende vormen van Crowdfunding, welke mogelijkheden dit fenomeen biedt en ook de risico’s worden besproken. Volgens Bart heeft deze vorm van financieren de toekomst en is de groei van de afgelopen jaren slechts het begin van een nieuw hoofdstuk binnen de financiële markten.

Bart Vemer is al twintig jaar werkzaam in de beleggingswereld. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkt hij achtereenvolgens bij Van Lanschot Bankiers, Fortis Investments en BNP Paribas Investment Partners. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de marketing en sales van beleggingsfondsen in de BeNeLux. Uit ervaring weet hij dat de financiële wereld snel verandert en dat leidt volgens hem tot veel nieuwe kansen. Hij ziet Voordegroei als het antwoord op deze verandering.
VoorDeGroei-logo229x173.jpg

Voordegroei is een online platform, dat groeiondernemers en investeerders samenbrengt.
Voordegroei biedt ondernemers de mogelijkheid om buiten de banken om aan financiering te komen.
Daarnaast biedt Voordegroei Investeerders de mogelijkheid om direct te investeren in Nederlandse groeibedrijven, gecombineerd met een aantrekkelijk rentepercentage

 
Hendrik Oude Nijhuis - Value investing: theorie, actualiteit en concrete selecties
Value investing: theorie, actualiteit en concrete selecties
Hendrik-Oude-Nijhuis120x160.jpgAandelen presteren de laatste tijd slecht. En value-aandelen nog slechter. Werkt ‘value investing’ eigenlijk nog wel?
Aanwezig zijn drs. Hendrik Oude Nijhuis en ir. Björn Kijl, de oprichters van Beterinbeleggen.nl en auteurs van de bestseller ’Leer beleggen als Warren Buffett’.
Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de filosofie achter ‘value investing’. Wat te denken van de recente jaren van underperformance? Ter sprake komen ook concrete selecties van value-aandelen en uiteraard is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Hendrik Oude Nijhuis is een expert op het gebied van value investing en medeoprichter van Kingfisher Capital. Hij heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de investeringsstrategieën van value investors als Warren Buffett en is als bestuurslid actief geweest voor onder andere de beleggingsstudieclubs HCC Beleggen en B.S.C. Duitenberg.

Hendrik heeft Management, Economics & Law aan de Universiteit Twente gestudeerd en is auteur van de Nederlandstalige bestseller over Warren Buffett: "Leer beleggen als Warren Buffett - zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk".

Kingfisher Capital houdt zich bezig met business model & investment research. Via Beterinbeleggen.nl, het platform voor beleggers van Kingfisher Capital, worden beleggers  op een toegankelijke maar inhoudelijk gedegen wijze geïnformeerd over value-investing. .

De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs - ten onrechte - laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen valt nog meer te profiteren van een extreem krachtig wiskundig verschijnsel: het ‘rente op rente’-effect oftewel exponentiële groei.  http://www.beterinbeleggen.nl/
BeterInBeleggen-760x56.jpg


 
Aat Schornagel - Handelsalgorithmen voor (dag) opties
Handelsalgorithmen voor (dag) opties: verrassende conclusies over de keuze van opties bij het systematisch handelen en onverwacht krachtige patronen voor handelsstrategieën met opties.
Aat-Schornagel120x160.jpgTradingsystemen die gebruik maken van algorithmen op basis van koerspatronen zijn gemeen goed geworden bij gebruik van aandelen , ETF’s, futures etc.
Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk aan te tonen dat systematisch long gaan na 3 dagen van koersdaling en weer sluiten na positief doorkruisen van een voortschrijdend gemiddelde, of het raken van een stop-loss, tot goede resultaten leidt  wanneer gebruik gemaakt wordt van futures, ETF’s etc. in termen van rendement/risico.
Maar hoe zou het uitpakken als bij de koop en verkoopsignalen opties gebruikt worden ? Of combinaties van opties zoals (debit) spreads, butterflies of condors ?
In een eerdere voordracht lag de focus op handelsalgorithmen waarbij opties gekocht worden. In deze nieuwe voordracht worden ook algorithmen en koerspatronen besproken waarbij opties geschreven worden en optiecombinaties gebruikt worden.
 
In de voordracht komen de volgende onderwerpen aan bod:
  •     Waaromhandelsalgorithmen met opties vaak meer rendement per eenheid risico opleveren dan handelsalgorithmen met futures, ETF’s of aandelen.
  •     Waarom opties kopen bijna altijd meer rendement per eenheid risico oplevert dan opties schrijven (verkopen)
  •     Waarom kortlopende (dag) opties bijna altijd meer rendement per eenheid risico opleveren dan langer lopende opties
  •     Vaak wordt beweerd: koop in-the-money opties met lange looptijd, en verkoop out-of-the money opties met korte looptijd. Maar klopt dat wel ?
  •     Een kijkje in een groot domein van interessante nieuwe koerspatronen en handelsstrategieën waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een stop-loss. Bij gebruik van futures zijn dit soort strategieën niet interessant, maar bij opties des te meer !
Aat Schornagel is wiskundige en heeft 23 jaar lang voor Shell over de wereld gezworven.  In Londen was hij o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd beleggingssysteem voor het Shell Pensioenfonds.  Aat heeft ruim 20 jaar ervaring als ontwikkelaar van trading systemen met een focus op (dag)opties


 
2016 kan nog wel eens spannend worden!

2016 kan nog wel eens spannend worden!
2016wens400x350.jpg

Beste Beleggers,

Allereerst wil ik u, als voorzitter van de groep Hcc-Beleggen, namens alle vrijwilligers en mijzelf, een gezond en voorspoedig 2016 wensen. Beleggen is belangrijk, maar de waarde van gezondheid is niet in geld uit te drukken en belangrijker dan het rendement op onze investeringen.

Echter wij zijn geen yoga club, noch praten we met bomen.
Wij proberen met onze collega clubleden, met behulp van internet, computer software en/of grafieken een goed rendement te maken en in elk geval de AEX te verslaan.


Lees meer...
 
Beoordeling Aandeel als DividendGroeier

Beoordeling Aandeel als DividendGroeier
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
In ons vorige artikel hebben we de methode DividendGroeiBeleggen besproken. Deze is bijvoorbeeld geschikt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in aandelen die door de uitkering van dividenden extra inkomsten genereren en waarvan daarnaast koersgroei, dus ook vermogensgroei verwacht kan worden.


Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.01638 seconden