HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Anne Grevinga - Voor beleggen is Fundamentele Analyse(FA) een must!
Voor beleggen is Fundamentele Analyse(FA) een must!
anne-grevinga-120x160.gifAls beleggersclub Koers 85 uit Wierden vonden we op enig moment, dat de informatie, die we als niet professionals van de brokers krijgen, absoluut onvoldoende is. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom deze zulke matige beleggingsresultaten behalen.

We hebben daarom 3 FA-Modellen voor 20 sectoren in Excel ontwikkeld, n.l.
  • Een model, dat per sector een jaar vooruit kijkt met een K/W15-16 i.t.t. de K/W14, waarmee professionals nu voor de korte termijn nog werken. Met dit model wordt vooral gekeken naar de opportuniteiten van de bedrijven in hun sector.
  • In het tweede model worden de fondsen in hun sector gerankt, waarin naast de kansen vooral wordt gekeken naar de bedreigingen.
  • In het derde model wordt retrospectief per updating, die maandelijks wordt gedaan, beoordeeld hoe de bedrijven er in hun sector bij liggen en de ontstaanswijze er van.
Deze modellen helpen ons bij het bepalen van een Top20  korte termijn en Top20 lange termijn, waarvan de resultaten vanaf 2012 zullen worden vertoond.

Kortom een presentatie, die je niet mag missen!!!

Voor zijn pensionering is Anne Grevinga commercieel werkzaam geweest voor  twee Amerikaanse biotechnologie bedrijven. Vandaar, dat zijn belangstelling in beleggen in hoge mate naar deze sector uitgaat.

 
Arthur Hopstaken - Alternatieven verbeteren risico-rendementsverhouding van beleggingsportefeuille
Alternatieven verbeteren risico-rendementsverhouding van een beleggingsportefeuille
arthur-hopstaken120x160.jpgVeel beleggers richten zich uitsluitend op liquide traditionele beleggingen en methodieken (long beleggen in aandelen en obligaties). Het is toch raadzaam om je als belegger breder te richten en ook methodieken te onderzoeken die minder afhankelijk zijn van de bewegingen van aandelen- en obligatiemarkten.
Andere beleggingen kunnen bijvoorbeeld renderen als deze traditionele markten negatief renderen. Door deze toe te voegen aan een portefeuille worden de negatieve uitslagen kleiner en dus de kwetsbaarheid van een lager.
In deze presentatie worden 2 beleggingsvoorbeelden behandeld die een bijdrage kunnen leveren aan de spreiding van een portefeuille; trendvolgend beleggen en P2P income bonds.

Arthur Hopstaken studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit met als specialisatie financiering en beleggingen  en is sinds 1992 werkzaam in vermogensbeheer en investment banking. Na ongeveer 10 jaar voor banken te hebben gewerkt (Deutsche Bank, MeesPierson en Kempen & Co)  richtte hij samen met zijn collega in 2003 HJCO Capital Partners op dat zich volledig focust op actieve en alternatieve beleggingen. In 2008 werd de onderneming overgenomen door Man Group, een van de grootste alternatieve vermogensbeheerders, waarna in 2014 de onderneming weer terug werd gekocht en het ondernemerschap werd voortgezet.

HJCO Capital Partners is in 2003 opgericht en is een toonaangevende  beleggingsonderneming in Nederland voor actieve en alternatieve beleggingen. Onze overtuiging is dat in de kern beleggers op zoek zijn naar vermogensgroei enerzijds en vermogensbehoud anderzijds om zo een duurzaam absoluut rendement na te streven.
hjco-logo-417x96.jpgWij helpen beleggers deze doelstelling te behalen door toegang te geven tot getalenteerde fondsmanagers die rendement en spreiding bieden in diverse beleggingscycli.

Doordat de medewerkers van HJCO ook zelf beleggen in het fondsenaanbod maakt dat ons aligned; wij beleggen met onze cliënten mee.
 
Selwyn Duijvestijn - Contrair beleggen
Contrair beleggen
selwyn_duijvestijn-120x160.gifIedere belegger zal willen instemmen met het motto “buy low, sell high”, maar in de praktijk doen we vaak het omgekeerde. Dat creëert kansen voor contraire beleggers. Contrair beleggen kan betrekking hebben op market-timing (verschuivingen tussen activacategorieën, bijvoorbeeld het ‘uit’ of ‘in’ aandelen stappen) of beleggen in ‘out-of-favor’-aandelen. Contrair beleggen betekent niet dat contraire beleggers voortdurend pessimistisch of optimistisch zijn, het betekent slechts dat ze tegen de tegen populaire opvattingen in handelen. Contraire beleggers zien waarde in een aandeel als veel beleggers in paniek raken en vrezen voor nog grotere koersdalingen.

Midden in de crisis is Selwyn Duijvestijn begonnen met handelen op de beurs. Tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven hebben de jaren 2007 en 2008 mij het tradingvak in getrokken. De enorme daling en de volatiliteit op de beurzen was voor veel beleggers een periode van paniek en ellende, voor mij was het juist fascinerend en ik kon in korte tijd veel leren. De enorme snelheid waarmee geld verdiend kan worden in combinatie met de mogelijkheden, risico's, kansen en het gigantische pallet aan facetten dat bij beurshandel komt kijken, maakt het voor mij een hobby, passie en kostwinning in één.

logo_marktgevoel_highres329x122.jpgMarktgevoel bestaat uit een team professionele beurshandelaren onder leiding van Selwyn Duijvestijn. Succesvol beleggen en handelen op de beurs is een vak. Een goede belegger heeft geen glazen bol, maar wél voortschrijdend inzicht en ten alle tijden een duidelijk beeld van de risico´s. Door de focus te leggen op het minimaliseren van verliezen, ontstaat er vanzelf meer winst en een mooi rendement. Met de sterke overtuiging een toegevoegde waarde te bieden in het dagelijkse leven van de particuliere belegger is Marktgevoel ontstaan. Rechstreeks vanaf Beursplein 5 brengen wij u uw dagelijkse dosis Marktgevoel. Meer informatie en concrete beursanalyses vindt u op http://www.marktgevoel.nl

 
Douwe Westervaarder en Martin Hendriks - Het Beleggersdilemma: Zelf doen of laten doen?
Het Beleggersdilemma: Zelf doen of laten doen?
martin-en-douwe120x160-hss.jpgAls belegger beginnen we meestal met aandelen, om ons daarna te specialiseren in bijvoorbeeld opties, futures of valutahandel.
Uiteindelijk leren we dat het ene instrument beter bij ons past dan het andere. Deze zoektocht gaat met vallen en opstaan en kost vaak jaren.
Is het beter om beleggen uit te besteden ?
Tijdens het HCC Beleggerssymposium bieden wij inzicht in de factoren die bepalen wat de beste persoonlijke keuze is voor u, op basis van uw individuele eisen en voorkeuren.

Douwe Westervaarder en Martin Hendriks specialiseerden zich al jaren geleden in Amerikaanse opties en ontwikkelden een passie voor opties. Dit vormde de basis voor US Option Trader.
Met US Option Trader bieden zij sinds februari 2011 optiesignalen, trainingen en coaching, om particulieren te helpen succesvol met opties te leren beleggen.
Vele klanten vroegen Douwe en Martin welke andere instrumenten en/of traders ze nog meer konden aanbevelen. Dit leidde tot het besluit om verschillende tradingsystemen zelf te onderzoeken en vervolgens aan te bieden, als Profit Butler.

De HCC heeft de primeur: Profit Butler gaat live.

Profit Butler bestaat uit Martin, Douwe en hun partner John.
Profit Butler screent, selecteert en test sterke tradingbedrijven uit binnen- en buitenland.
Stap voor stap worden deze CFD- , Forex- en andere tradingsystemen met een uitstekende risico/rendementsverhouding zorgvuldig onderzocht en vervolgens aangeboden. Profit-Butler-Orange-Logo319x126.pngHiermee neemt Profit Butler veel werk uit handen van iedere particulier die overweegt om een deel van zijn/haar beleggingen te laten doen door professionele traders. 
Via Profit Butler profiteert u rechtstreeks van het rendement van professionele traders.
Vandaar ons motto: Profit on a Plate.
Tijdens het HCC Beleggerssymposium leggen Douwe en Martin uit hoe Profit Butler werkt en voor welk type belegger het uitbesteden interessant kan zijn.


 
Barbara Kos - Profiteren van megatrends
Profiteren van megatrends
KOS_Barbara_2012_lv_8-120x160.gifVergeet de waan van de dag, thematisch beleggen in megatrends biedt op de lange termijn veel voordelen. Beleggers die zich richten op de echt lange termijn, analyseren vaak de grote economische, technische, sociale en demografische trends. Wat zijn de belangrijkste megatrends van de komende decennia? En welke beleggingskansen bieden deze? Tijdens haar presentatie zal Barbara Kos uitleggen hoe Pictet Asset Management thematisch beleggen aanpakt en hoe ook u zou kunnen profiteren van beleggen in megatrends.

Barbara Kos is sinds begin 2012 werkzaam bij Pictet Asset Management als Senior Sales Manager. Pictet is één van de grootste Private Banks van Zwitserland en één van de belangrijkste onafhankelijke Asset Managers in Europa. Ze heeft ruime ervaring in de Asset Management industrie, waarin zij eerder werkte voor bedrijven zoals Fidelity International en ABN AMRO Asset Management. Ze is een ervaren Sales en Marketing professional en geeft regelmatig presentaties over diverse beleggingsthema's.
pictet-asset-management-200px.png
Pictet werd in 1805 opgericht in Genève. Pictet is een vennootschap die eigendom is van zeven managers. Pictet Asset Management (PAM) is de vermogensbeheerdivisie voor institutionele beleggers en beleggingsfondsen.
Met 750 medewerkers, waaronder meer dan 260 beleggingsprofessionals, opereert PAM vanuit 17 centra over de hele wereld.
PAM biedt toonaangevende instellingen en financiële tussenpersonen wereldwijd een volledig programma van actieve en passieve beleggingsoplossingen met aandelen-, vastrentende en alternatieve strategieën.
Per eind maart 2015 bedroeg het beheerde vermogen EUR 149.Mil


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02698 seconden