HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Eenvoudig trenduitbraken traden met de MACD 1% strategie

Eenvoudig trenduitbraken traden met de MACD 1% strategie

Philippe_Dassonville120x160.gif

Philippe Dassonville van WH Selfinvest presenteert deze eenvoudige tradingstrategie, die korte termijn posities inneemt op basis van de MACD indicator, gefilterd op gemiddelden. U leert hoe u zonder kennis van programmeren deze strategie kunt toepassen op diverse indices zoals de DAX, CAC40, DJ30 maar eveneens op grondstoffen zoals Brent Crude Oil en Zilver Bouw aldus een handelssysteem met lage drawdown en hoge probabiliteit.

 

 
De psychologie van de belegger

De psychologie van de belegger

edward_loef120x160.gif

De presentatie van Edward Loef gaat over de psychologie van de belegger enerzijds en in het verlengde hiervan de noodzaak om meer systematisch te werk te gaan alvorens beleggingsbeslissingen te nemen. Onze angst, hoop en hebzucht blijken telkens weer belangrijke drijfveren om op de beurs te handelen, maar deze emoties blijken doorgaans slechte raadgevers. Als we ervan uitgaan dat onzekerheid de enige zekerheid is, dan moeten we dus nadenken hoe de onzekere koersbewegingen tegemoet te treden en met enkele technieken meer vertrouwen krijgen in wat we doen.

 
Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse

Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse

anne_grevinga120x160.gif

In november jl. heeft Anne Grevinga een presentatie gegeven over het door hem ontwikkelde FA-model. Met behulp van absoluut noodzakelijke Fundamenteel Analyse wordt maandelijks een updating gedaan om voor de korte termijn 20 topbedrijven te bepalen. Hetzelfde geldt voor de lange termijn. Dan gaan deze bedrijven in het Timing-model.

Hierin wordt berekend wat het potentieel en het risiko is. Op basis hiervan wordt de Risk/Reward berekend. Vervolgens wordt gekeken naar de grootte van het trendkanaal, de trend en het volume t.o.v. de trend. Verder wordt de VIX in het advies verwerkt. Het model genereert verschillende aanwijzingen, b.v. als de koers (te) dicht bij de steun komt en als de Wallstreet Stemmingsindex ongunstig lijkt te gaan worden. Er komt per bedrijf een advies uit, dat kan luiden: KOPEN, SPECULATIEF KOPEN, HOUDEN en VERKOPEN. Wij stappen in een fonds uit de top 20 als het advies KOPEN is en de VIX het toelaat. We stappen uit een fonds als het koersdoel is bereikt, tenminste enkele dagen voor het bekend maken van de kwartaalcijfers of als er een verkoopadvies komt.

Naast genoemde top 20 bedrijven geeft het model adviezen voor de korte- en lange termijn voor de fondsen uit de AEX, AMX, DAX, Dow Jones, de afzonderlijke indices en de Eur/USD.
 
Kortom een presentatie, die u niet mag missen omdat we dit als goede beleggers nodig hebben!

 

.

 
Interview met Warren Buffett

Interview met Warren Buffett

's Werelds rijkste belegger werd afgelopen week weer eens geīnterviewd. En heel wat onderwerpen passeerden de revue. Via deze link kunt u het interview terugkijken [De video duurt zo'n 37 minuten].

Lees meer...
 
Impressie van het 59ste HCC Beleggen Symposium

Impressie van het 59ste HCC Beleggen Symposium

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.01907 seconden