HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Koers/winst-verhouding werkt nog steeds

Koers/winst-verhouding werkt nog steeds
Bron:  Ronald Kok, Analist.nl

Het kopen van aandelen met de lagere koers/winst-verhoudingen is al jaren een verstandige keuze geweest voor beleggers.
Aandelen met hogere koers/winst-verhoudingen hebben juist lager gerendeerd. Deze effecten zagen we bij ons onderzoek over de periode 2005 tot en met 2015 met bijna alle Europese en Amerikaanse aandelen.Lees meer...
 
Globaal gezien lijkt ook 2017 een goede start te maken !

Globaal gezien lijkt ook 2017 een goede start te maken !
Vuurwerk_in_New_York_Wikimedia340x281.gif

Beste collega-beleggers,

Het jaar 2017 staat weer voor de deur en daarom wil ik u graag eerstens een heel gezond, gelukkig en hoog renderend nieuw jaar toewensen !


Geluk en gezondheid gaat boven geld, maar zonder geld kan de gezondheidszorg niet worden betaald en wordt het bereiken van geluk ook moeilijker, laat staan dat de pensioenen nog uitbetaald kunnen worden.

Het afgelopen jaar was een prachtig jaar voor de buy-and-hold beleggers (achteraf) en de actieve handelaren (vooraf).


Lees meer...
 
Beweging in 2017!

Beweging in 2017!
Bron:  Ben van den Anker
ben-van-den-anker 2011-120x160.gif

Ben van den Anker (1976) is schrijver / columnist en
lid centrale directie aan het Candea College
Hij heeft zijn PhD in Business & Management tijdens een negenjarig verblijf in Zuidoost Azië aan de International Graduate School of Business (University of South Australia) behaald. Hij is auteur van het boek The perceived role of Host Country Nationals in Expatriate Adjustment (2010, Ben van den Anker). Zijn onderzoek richt zich met name op de rol van cross-culturele interactie in het functioneren van expatriates. Daarnaast is hij voor de International Business Review revisor voor wetenschappelijke artikelen op het snijvlak business en management.


De tijd tussen kerst en nieuw jaar is voor mij altijd een tijd van bezinning, terugkijken maar ook vooruitkijken.


Wat mij het meeste bijgebleven is in 2016 is dat zoveel mensen er zo vaak naast zaten; of dit nu de Brexit of de Amerikaanse verkiezingen betreft.
Dit ‘ernaast zitten’ kun je betrekken op de uitkomst van het gebeurtenis, maar ook op het vervolg van de gebeurtenis.
De rampspoed die vooraf werd aangekondigd in het geval Trump de race tot een goed einde zou brengen is uitgebleven.
Eigenlijk is zijn verkiezing de start van een nieuwe bull-markt die voorlopig nog wel zal aanhouden, als ik me bij wijze van uitzondering dan op het glibberige pad van een voorspelling mag wagen.
De stijgende koers van de dollar zal de economische groei in de US op termijn afzwakken, terwijl de zwakkere Euro positief zal zijn voor de Europese groei 
De inflatie zal in de US toenemen, waarmee de rentestijgingen van het afgelopen jaar een vervolg krijgen in 2017.


Lees meer...
 
Koers/winst-verhouding

Koers/winst-verhouding
Bron:  Jan Kolkman, 30 december 2016  
Shiller-PE-ratio-chart-1900-2016-450x194.gif


De koers/winst-verhouding van de Standard & Poor’s 500 Composite Index staat nu rond de 26.

Je kunt je afvragen of dat duur is.

Als je het historisch bekijkt is een niveau van 26 op zich wel hoog.

Daarbij zijn we gewend om een vergelijking te maken met andere beleggingsvormen.


Lees meer...
 
HCC!beleggen zoekt actieve vrijwilligers

HCC!beleggen zoekt actieve vrijwilligers
http://www.beleggersonline.nl/images/banners/HCC-Beleggen-logo-2014-435x82.gif

Wat doe jij met je geld?
En met je vrije tijd?

HCC!beleggen is op zoek naar actieve vrijwilligers om bijvoorbeeld de redactie over de nieuwsbrief te voeren, als webmaster te fungeren, te helpen bij het organiseren van symposia en andere bijeenkomsten en meer. Ben jij een enthousiaste belegger?
Meld je dan aan via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken van HCC!beleggen.


Wie zoeken we?
Er is behoefte aan vrijwilligers die zich met verschillende zaken willen bezighouden. Zo zoeken we mensen die graag in het bestuur willen plaatsnemen, verschillende redacteuren voor diverse werkzaamheden, maar ook zijn we opzoek naar mensen die graag contacten onderhouden met bijvoorbeeld leden, en/of sprekers/standhouders voor onze symposia.

Bestuur
Binnen het bestuur van HCC!beleggen is dringend behoefte aan versterking. We zijn in principe op zoek naar een secretaris, maar indien je affiniteit hebt met beleggen en je bestuurlijke ambities op een ander gebied liggen, komen we ook heel graag met je in contact.

Redacteuren
We zoeken redacteuren die zo’n één à twee uur per week willen besteden aan het aanleveren van artikelen voor onze  website  en/of de nieuwsbrieven. Het gaat dan om onder meer artikelen over economische onderwerpen, specifieke beleggingsartikelen of andere interessante financiële onderwerpen.

Ook zoeken we redacteuren die zo’n vier tot zes uur per maand kunnen besteden aan het leveren en plaatsen van financieel -economische content voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Die nieuwsbrief moet natuurlijk ook in elkaar gezet worden. Ben je handig met een computer en heb je ongeveer vier uur per maand tijd, dan kun je je hiervoor aanmelden. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met het leveren van de content voor website en/of nieuwsbrief.

Contactpersonen
Heb je meer affiniteit met mensen dan met teksten? Wees welkom want we zijn ook naarstig op zoek naar sociaal bedreven, communicatief vaardige mensen die contacten met bijvoorbeeld sprekers voor symposia willen onderhouden. Dit zal ongeveer twee uur van je tijd per maand kosten. Ook hiervoor wordt natuurlijk wel interesse in beleggen verwacht.

Heb je zin en tijd ons te helpen, meld je dan aan via het het bestuur of de redactie van HCC!beleggen


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website