Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
CoSA en Dividend Herbeleggen

CoSA en Dividend Herbeleggen
Bron: HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC-CoSA-logo312x128.gif

Dit is het laatste artikel in onze serie waarin we de verschillende beleggingsmethoden bespreken die wij hebben ontwikkeld.
Deze keer besteden we aandacht aan Dividend Herbeleggen.


Dividend Herbeleggen
Deze beleggingsmethode gaat er van uit dat uitgekeerd dividend wordt gebruikt voor de aankoop van meer aandelen in het bedrijf. Deze methode is geschikt voor vermogensvorming op de zeer lange termijn van minstens tien jaren, bijvoorbeeld ten behoeve van een aanvullend pensioen. CoSA zoekt naar bedrijven die liefst tien of meer jaren bestaan en beursgenoteerd waren en zijn. CoSA stelt minder hoge eisen aan de koersgroeisnelheid, omdat het om lange termijnen met laag risico, stabiele groei en dividenden gaat. Het zijn aandelen van volwassen bedrijven, die gedurende vele jaren tot heden hebben bewezen stabiele groei te kunnen realiseren met redelijke groei en overeenkomstig groeiende dividenduitkeringen. Het ten opzichte van elkaar hoge waarden hebben van de zgn. correlatiecoëfficiënt is een maat voor de stabiliteit van de groei. CoSA baseert de beoordelingen op zoveel mogelijk beschikbare tot maximaal tien historische boekjaren. Dat is een belangrijke voorwaarde.

Lees meer...
 
CoSA en Dividend Groei Beleggen

CoSA en Dividend Groei Beleggen
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC-CoSA-logo312x128.gif

Dit is het volgende artikel in onze serie waarin we de verschillende beleggingsmethoden bespreken die wij hebben ontwikkeld. De vorige keer ging het over Koersgroeibeleggen. Nu gaan we nader in op Dividendgroeibeleggen.


Dividendgroeibeleggen
Dividendgroeibeleggen wordt gebruikt om een beschikbaar vermogen om te zetten in aandelen die voor de lange termijn geschikt zijn voor het genereren van extra inkomsten door dividenduitkeringen. Het is een uitermate geschikte vorm van beleggen om na pensionering het tevoren opgebouwde vermogen te benutten voor aanvulling op AOW en bedrijfspensioenen.
Deze aandelen hebben een eigen karakteristiek. Zij zijn minder gevoelig voor koersfluctuaties en indirect risicomijdend daar de uitkerende bedrijven door hun dividendbeleid de aandeelhouders beter en langer aan zich binden. Bovendien is het uitkeren van periodieke dividenden voor aandeelhouders het meest betrouwbare signaal over het welzijn van een bedrijf en het gevoerde beleid. Het rendement van deze aandelen wordt bepaald door de netto dividendopbrengsten daar deze uitsluitend worden gerelateerd aan de aankoopkoers en derhalve niet afhankelijk zijn van later negatief of positief koersverloop. De aandelen zijn vooral geschikt om regelmatig extra inkomsten te ontvangen door de dividenden die veelal per kwartaal worden uitgekeerd.


Lees meer...
 
Programma overzicht
"Stilte voor de Storm?"
     Collenbergh zaal StatenKamer
10:00 - 10:45

Menno van Hoven
(Beleggers Belangen )

Menno-van-Hoven120x160.gif
Bouw uw eigen dividendmachine
Philippe Dassonville
(WH Selfinvest)
Philippe-Dassonville120x160-L.jpg
De bouwstenen van een goed handelssysteem
PAUZE 10:45 - 11:05

11:05 - 11:50
Martijn Rozemuller
(Think ETF’s)
Martijn_Rozenmuller_klein_8klein-120x160W.jpg
Lage kosten en eenvoud als sleutel tot succes.
Edward Loef
(Loef Technische Analyse)
foto-edward-loef2016-120x160.JPG
In stilte transacties plannen
PAUZE 11:50 - 12:10

12:10 - 12:55
Jim Tehupuring
(ProBeleggen)
fotoJTsmall120x160.jpg
Less is More
Ruerd Heeg

ruerd-heeg120x160.jpg
Beleggen in Net-Nets
PAUZE 12:55 - 13:30

13:30 - 14:15
Wouter Keller
(HCC Computerbeleggersgroep ZH)
WJKeller120x160.jpg
Defensive Asset Allocation
Jan van der Meulen
(HCC Beleggen werkgroep CoSA)
Pasfoto_JvdMeulen.gif
Fundamentele Analyse volgens CoSA
PAUZE 14:15 - 14:35

14:35 - 15:20
Aat Schornagel
(HCC Computerbeleggersgroep ZH)
Aat-Schornagel120x160.jpg
Handelsalgorithmen voor (dag)opties:  Nauwelijks te verslaan als het om de rendement/risico verhouding gaat !
Klik op de naam van de spreker om meer over hem en zijn voordracht te lezen


*Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.
 
Ruerd Heeg: Beleggen in Net-Nets

Beleggen in Net-Nets
ruerd-heeg120x160.jpgNet-nets zijn aandelen die beneden hun liquidatie waarde verhandeld worden. Niemand wil ze hebben en daardoor zijn ze zo extreem goedkoop. Benjamin Graham was de eerste net-net belegger en beschreef de strategie in 1934 in zijn beroemde boek "Security Analysis". Later is deze strategie door talloze anderen overgenomen. En terecht: verschillende wetenschappers hebben hoge rendementen (20-30%) gevonden voor dit soort aandelen. Tijdens de presentatie zal Ruerd Heeg uitleggen hoe beleggen in net-nets in de praktijk werkt en zal hij een aantal voorbeelden geven.

Ruerd Heeg is waardebelegger.
Waardebeleggger Ruerd Heeg is wis- en natuurkundige en belegt in statistisch winstgevende strategieën. In zijn boek "Aandelen selecteren als waardebelegger" bespreekt hij de basisbeginselen van het waardebeleggen. In zijn tweede boek "Beleggen in bull- en bearmarkten" onderzoekt hij wat de allerbeste beleggingsstrategieën zijn. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen voor de website SeekingAlpha.com. Voor de abonnees op zijn nieuwsbrief op SeekingAlpha.com stelt hij maandelijks lijsten samen met informatie over net-nets en andere extreem ondergewaardeerde aandelen.


 
Edward Loef: In stilte transacties plannen

In stilte transacties plannen.
foto-edward-loef2016-120x160.JPGHet thema van het HCC Beleggen Symposium luidt dit jaar ‘stilte voor de storm?’
De gestelde vraag of de beurs nog verder stijgt of aan de vooravond staat van een beurscrash lijkt als gevolg van de onzekerheden logisch, maar eigenlijk is die vraag totaal irrelevant! De toekomst blijft immers altijd onzeker. Onze enige gids is het verleden. Onze ervaringen en belevenissen beïnvloeden ons denken en onze handelingen. Onze emoties worden door constante toestroom van informatie nog sneller geprikkeld dan in het verleden. Als we iets willen, dan willen we het nu! Ons geduld om eerst na te denken in plaats van gelijk te handelen wordt enorm op de proef gesteld. We zijn kuddedieren geworden. Ook bij het nemen van beleggingsbeslissingen!

Indien u zich hierin kunt herkennen en weer controle wilt terugkrijgen over uw eigen leven, dan moeten we veranderen. Als wij loslaten dat we invloed hebben op de oorzaken, dan komt er ruimte in ons brein om te focussen op het beheersen van de gevolgen van de oorzaken. De beurskoersen zijn het eindresultaat van alle vraag- en aanbodfactoren. Ook zijn de verwachtingen in de markt over de toekomst in de prijs verwerkt. De oplossing om in de financiële markten op termijn te overleven is dan ook niet proberen slimmer te zijn dan de markt. Het antwoord vinden we door in alle stilte (als de beurs gesloten is) onze transacties zorgvuldig te plannen. Als we nadenken wat er nodig is om onze koersdoelen te bereiken dan plannen we dus vooraf wat we gaan doen als de beurskoersen of trends veranderen. We gaan ook voor onszelf na wat we zeker NIET moeten doen. Wat we niet moeten doen is niet luisteren naar de markt. De markt dicteert immers wat we wel moeten doen! In alle rust gaan we hierover spreken.

LOEF-TA-2016-LOGO-291x137.PNG Edward (51jaar) kan bogen op een ruime ervaring als technische analist, o.a. bij Rabobank, Van Lanschot, Stroeve, Theodor Gillissen Bankiers. Zijn doelstelling is het behalen van absolut rendement, met behulp van zowel long als short trades. Momenteel heeft hij een onafhankelijk research bedrijf.
Voor meer informatie kijk op mijn website aangevuld met informatie op de probeleggen website
Edward Loef (Certified Financial Technician)       Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken         tel.06-51365476


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website