HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Structuur op de weg naar rendement….

Structuur op de weg naar rendement….
Bron:  Ben van den Anker
literatuur-SH300x360.jpg
Alle begin is moeilijk, maar daarmee is niet gezegd dat beleggen moeilijk is! In deze column geef ik een aantal tips die beginnende beleggers wellicht verder kunnen helpen in de zoektocht naar rendement.
Er zijn veel tips beschikbaar in de literatuur die allemaal hun merites hebben.


 Deze vijf gouden regels doen het voor mij:
 • 1. Vind het wiel niet zelf uit
 • 2. Doe je huiswerk
 • 3. Gebruik een margin of safety
 • 4. Diversificatie
 • 5. Weet wanneer te verkopen
Een keer per kwartaal melden beleggersguru’s hun posities aan de Securities and Exchange Commision (SEC). In de U.S. bestaan websites als bijvoorbeeld secfilings.com, waar u een gratis alert kunt creëren voor wijzigingen in de formele documentatie van beursgenoteerde bedrijven.
Dit geldt bijvoorbeeld ook voor inside buys / sells. Met een aandeleninkoop van een insider is over het algemeen vertrouwen in de toekomst van het bedrijf gemoeid. Het plaatsen van een alert geeft u redelijk snel inzage in deze nieuwe feiten. 

Lees meer...
 
CoSA en Beginnen met Beleggen

CoSA en Beginnen met Beleggen
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
Spaarbankboekje_cover-SH230x307.jpg
In dit artikel gaan we in op de betekenis die fundamentele analyse van aandelen en de methoden die CoSA hiervoor heeft ontwikkeld, kunnen hebben voor de beginnende belegger.

Ook iemand die zijn geld op een spaarrekening heeft staan, is een belegger. En het kan gegeven zijn persoonlijke omstandigheden heel verstandig zijn om alleen geld op een spaarrekening aan te houden. Ook in deze tijden waar de rente voor de spaarrekening erg laag is.
De (beginnende) belegger waarvoor wij dit artikel hebben geschreven is iemand die het verantwoord acht om zijn kapitaal te verdelen over bijvoorbeeld een spaarrekening, obligaties en aandelen.
Hij is zich bewust van de verschillende risico’s die aan deze assets verbonden zijn. En weet ook dat een investering in aandelen er een voor de lange termijn dient te zijn. Denk daarbij aan een periode van minstens 5 jaar. Dit artikel richt zich dus niet op de ‘trader’ die wil profiteren van korte termijnbewegingen van de aandelenkoers.

Lees meer...
 
Hefboomproducten - deel1

Hefboomproducten  -  deel1
Bron:  Jan Kolkman
Hefboom-Samenwaage300x319.jpgEen ieder weet dat je aandelen kunt kopen en verkopen, maar er zijn mensen die een grotere hoeveelheid willen aanschaffen dan hun financiële middelen toestaan. Je kunt stellen dan leen je toch gewoon een bedrag bij de bank of een rijke oom.
Maar een bank is een instelling die je alleen maar geld wil lenen als je kunt aantonen dat het niet nodig hebt. En niet iedereen heeft iemand met centen in de familie of kennissenkring.


Daar heeft de effectenhandel wat voor bedacht, namelijk hefboomproducten. Die zijn er in de loop van de jaren in allerlei variëteiten bedacht, zoals
 • premie-affaires in de vorm van hausse-premies en baisse-premies
 • keuren in de vorm van koperskeur en verkoperskeur
 • warrants, een niet-gestandaardiseerde voorloper van de opties
 • opties in de vorm van call opties en put opties
 • turbo’s in de vorm van turbo’s long en turbo’s short, deze laatste categorie wordt ook in de handel gebracht onder naam Sprinters en Speeders. Turbo’s waren ontwikkeld door de ABN-Amrobank, daarna waren ook andere banken die dit product op de markt brachten, maar ABN-Amrobank ging niet akkoord dat zij de naam turbo zouden gebruiken.

Lees meer...
 
Geslaagd symposium

Geslaagd symposium
Bron:  HCC Beleggen symposiumorganisatie
logo66-v03-11k240x80.png
We kunnen terug kijken op een geslaagd symposium.  Niet alleen inhoudelijk was het een geslaagde dag maar ook de sfeer was prima. De bezoekers hebben een inspirerende dag gehad waarbij ze inspiratie opgedaan hebben in hun benadering van en mbt hun inzicht in beleggen.


Op de website http://www.beleggersonline.nl/ is het programma terug te zien Klik Hier.
De presentaties zijn terug te vinden in de sectie Downloads op onze website Klik Hier.
Bij het schrijven van deze nieuwsbrief staan er inmiddels een aantal video's op youtube (https://hcc.nl/youtube) en wordt er nog hard gewerkt aan het klaar maken van de resterende.

informatieve-lezing700x336.jpg

De bezoekers hebben, naast interactie met standhouders en medebezoekers, inhoudelijk een divers aantal onderwerpen tot zich kunnen nemen komen. Een willekeurige greep:
 • Crowdfunding, handelstechnieken en fonds selectiemethode zijn de onderwerpen die aan de orde gekomen zijn.
 • Willem Okkerse heeft uitgelegd hoe hij met de OK score geld verdient.
 • Ruud Smets deed hetzelfde over hoe je dat, met een beurs genoteerde fonds van hedgefunds, kan doen
 • Aat Schornagel heeft veel over het handelen in opties verteld en een aantal systemen hiervoor laten zien.
 • standhouders oa: Foxware met een optie analysepakket, Lynx (broker), Analist en Morningstar met focus op fondsenselectie, Theta Capital met info over hedgefunds, VoordeGroei met crowdfunding voor MKB en particuliere beleggers.
Wilt u er de volgende keer (weer) bij zijn?           --  Noteer zaterdag 8 oktober in uw agenda!  --

Met vriendelijke groet en tot 8 oktober,
Jos van den Berkmortel, symposiumorganisator.


 
CoSA en Beleggen in Turbulente tijden

CoSA en Beleggen in Turbulente tijden
Bron:  Hcc Beleggen CoSA-werkgroep
KopgroepPortef20160219-260x405.gif
In eerdere artikelen hebben we besproken dat onze werkgroep zich ten doel stelt op basis van een brede set van criteria aandelen te selecteren die interessant zijn voor de belegger. Daarbij onderscheiden we op dit moment twee categorieën aandelen:
KoersGroei-aandelen en DividendGroei-aandelen. Later zullen we nog een derde categorie nl. DividendHerbeleggen toevoegen.
Op dit moment volgen we 106 Europese aandelen en 376 aandelen genoteerd in de VS. We streven naar een uitbreiding van dit bestand met minstens 50 Europese dividendaandelen.

Welke rol kan onze advisering spelen in de turbulente tijden die we nu op de beurzen meemaken?
We merken daarover allereerst op – waarschijnlijk voor de lezer van deze Nieuwsbrief ten overvloede - dat goed beleggen meer inhoudt dan het kiezen van aantrekkelijke aandelen. Zaken als AssetAllocatie, Moneymanagement en Risico beheersing zijn eveneens essentieel voor het behalen van goede resultaten. Wij zijn echter van mening dat het buiten onze specifieke deskundigheden valt om diepgaand op deze onderwerpen in te gaan. We nemen aan dat in deze Nieuwsbrief andere schrijvers deze onderwerpen zullen behandelen.
We merken echter wel op dat het verkeerd is om bijvoorbeeld pas te gaan nadenken over risicobeheersing op het moment dat je met turbulenties wordt geconfronteerd. Juist als de beurzen zich rustig en schijnbaar voorspelbaar gedragen is het zaak om te bepalen welke risico’s je kunt (ver)dragen. Je bereidt je dan goed voor op koersdalingen die zich op enig moment zullen voordoen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website