HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
dividendrendement 02-05-2008

De tussensprint van de AEX gaat ons iets te snel

De vorige keer hebben wij onze portefeuille op 11 april herzien. Dat is gedaan omdat we gebonden waren aan de deadline voor het nieuwsmagazine. Uiteindelijk is het artikel alleen op de website gepubliceerd en niet in het magazine.

Op 11 april hebben wij twee mutaties in onze portefeuille doorgevoerd. Deze keer hoeven we geen enkele wijziging door te voeren.

Wie of wat stopt onze benchmark?

Boekte wij op 11 april nog een plusje ten opzichte van de AEX, op 2 mei is dat anders. De AEX is onze dividendrendementportefeuille voorbijgestreefd. Het rendement op de AEX is vanaf 8 februari 2008 tot 2 mei 11,35%. Onze portefeuille levert 4,98 % op. Zelfs inclusief het verkregen dividend komen wij maar op 5,82%. De AEX doet het dus qua rendement beduidend beter dan onze portefeuille.

Image

 Dividendrendementportefeuille op 2 mei 2008

Ongunstig moment voor de vergelijking 

Overigens zijn er maar een paar bedrijven in onze portefeuille die al dividend hebben uitgekeerd. Dat zijn, Homburg (€ 0,12), Wessanen (€ 0,40) en Crown van Gelder (€ 1,00). De overige aandelen staan -op Stern na- al ex dividend genoteerd. Dus ten aanzien van de timing hadden we geen slechter moment uit kunnen kiezen om onze portefeuille te vergelijken met de AEX.

Nu maar afwachten of we het verschil in rendement ten opzichte van de AEX in mei kunnen inlopen. Op 30 mei herzien we onze portefeuille.


Eerder verschenen artikelen uit deze serie:

Disclaimer:
Alhoewel deze modelportefeuille met de grootste zorg en aandacht wordt gemaakt, blijft het analyseren van economische waarden / koersen geen absolute wetenschap. De Modelportefeuille is een voorbeeld van hoe men zou kunnen beleggen en niet bedoeld als advies. De inhoud is dan ook geheel vrijblijvend en u bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt voor uw beleggingen. De schrijver(s) van de Modelportefeuille en het bestuur van de IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.12534 seconden