Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Daytraders opgelet
Daytraders opgelet
Geschreven door V.S. Goudzoeker   

Het TA-programma  NINJATRADER


TA-programma Ninjatrader (NT) is gratis en draait op koersen van Interactive Brokers (IB). Het is heel geschikt voor daytrading.

Je hebt er een computer voor nodig van minimaal 1Gb werkgeheugen. Verder moet het programma .NETFramework2 sp1 geladen zijn. Het draait in WindowsXP en in Vista. Op de website http://www.ninjatrader.com/ staan uitvoerige aanwijzingen hoe alles in zijn werk gaat (‘’Suppoprt Center’’:‘’How do I get started’’, ‘’Installation Guide’’ en  ‘’Connection Guide’’), maar voor het gemak geef ik hier in grote lijnen aan hoe het met IB aan de praat te krijgen is, eventueel zelfs met  IBsimulated. IB moet wel voorzien zijn van het APIprogramma.

Ga eerst op de website van Ninjatrader naar  ‘’download’’ voor een gratis demoaccount onder ‘’New Users’’, vul bv  in: friends/IB/ emailadres /klik aan ‘’futures’’.  Je ontvangt  dan per email een Userkey.

Met  copiëren en plakken kan de userkey in het aangeboden het venster geplaatst worden; kies de laatste versie van NT (nu 6.5). De Userkey  komt ook later nog van pas, goed bewaren.

Enkele screenshots van de installatie van Ninjatrader zijn hier te vinden.

Control Center:

Bij het starten van het programma komt het ‘’ControlCenter’’ van NT voor de dag.

Ga naar de 2e kolom in de kop (‘’Tools’’)  en kies ‘’Instrument Manager’’. Kies er FTI  (de aexfuture) met de lopende Expiry en klik op het pijltje naar links. Doe dat met alle andere futures waarvoor je interesse hebt en die ook in IB beschikbaar zijn..

Ga dan in ContrtolCenter naar de 1e kolom in de kop (‘’File’’), klik op New / Chart en laat in het venstertje ‘’Name’’’de verschillende fuitures voorbijkomen en doe een keus.

Je kunt nu onder ‘’Connect’’ al eens  de ‘’Simulated Data Feed’’ laten draaien, om te kijken of het werkt.

Control Center – Account Connection:

Om vanuit NT contact te krijgen met IB, ga je weer naar de 2e kolom  in de kop van het ‘’ControlCenter’’ en  klik op ‘’AccountConnections’’ , klik op ‘’Add’’ (‘’Create a new connection’’ verschijnt), geef Next en geef een naam in het eerste venster (IB van Jansen) , zet het middelste venstertje op ‘’InteractiveBrokers’’., het 3e venstertje blijft op ‘’None’’.

Geef Next en ‘’Enter your InteractiveBrokers account information’’, dwz User name en Password van IB.
Bij ‘’Host’’ wordt het getal gewist en vervangen door het woord ‘’‘localhost’’.. Eronder ‘’Error’’, ‘’’7496’’ en ’’ 0’’ laten staan. In de rechterkolom moeten nu de vakjes 1,2,3 en 6 aangevinkt zijn. Geef Next en Finish (en negeer de waarschuwing).

Als nu WorkStation van  IB aanstaat (met Configure/Api bijna alle hokjes aangevinkt, alleen DDE is niet nodig) , kun je in het ControlCenter in de 1e kolom File op ‘’Connect’’ en ’’IB van Jansen’’ klikken om de communicatie  tot stand  te brengen.

Image

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2017 Hcc Beleggen Website