HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Van traders en voor traders

Interactieve tradersstand, op 2 april 2011 

Futures Daytrader heeft het initiatief genomen voor deze interactieve tradersstand en hij laat graag in alle openheid zijn schermen zien, met toelichting en verklaring van definities en instellingen zonder enig voorbehoud of geheimhouding.
 
Futures Daytrader is een daytrader die handelt in Euro futures op de CME (www.cmegroup.com). Daarnaast volgt hij ook andere futures. Een daytrader zit alleen in de markt gedurende de dag en uiterlijk voor het sluiten van de markt zal de daytrader zijn posities afbouwen.

Gedurende twee jaren heeft Futures Daytrader gewerkt met de gangbare indicatoren zoals Moving Average, RSI, CCI of andere indicatoren die voorkomen in boekjes over technische analyse, op forums of op cursussen. Futures Daytrader zocht een instant oplossing in de veronderstelling dat met pijltjes en kruisingen van lijntjes de markten kon worden veroverd. De conclusie was dat deze systemen niet consistent werken omdat de markt in de loop van de tijd anders zal worden; bovendien zijn deze indicatoren lagging en geven de trader geen inzicht in het gedrag van de markt.
 
Pas toen Futures Daytrader de gangbare indicatoren verliet en ging kijken naar Market Profile en Order Flow concepten werd het hem duidelijk waarom de markten bewegen. Als men de markt begrijpt heeft men geen gangbare indicatoren meer nodig om trade beslissingen te nemen. Futures Daytrader maakt gebruik van Market Delta als charting pakket (www.marketdelta.com).
 
Futures Daytrader wil graag zijn ervaringen delen met andere HCC beleggen leden. Traden is veel meer dan een computerscherm. Veel beleggers hebben niet altijd een optimaal oog voor:
- de marktplaats waaarop men denkt te handelen
- hoe prijzen tot stand komen op de marktplaats; maar vooral hoe de prijzen tot stand komen die men ziet op het eigen computerscherm
- risico analyse
- belang van bijhouden trade resultaten
- uitsluitend handelen vanuit een plan
- bepalen van de targets, m.a.w. waar zet ik mijn winst/verlies niveaus?
 
Futures daytrader heeft zeker niet de heilige graal die veel traders zoeken; maar wil graag zijn ervaringen delen in de hoop daarmee andere traders te helpen of in ieder geval te laten nadenken over bepaalde zaken. Nog mooier zal zijn als U Uw ervaringen wilt delen met Futures Daytrader en andere traders tijdens het Symposium!

U kunt Futures Daytrader altijd mailen voor of na het Symposium op Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 

 

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.09945 seconden