HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Beleggen op basis van het FA-model
Beleggen op basis van het FA-model

Beleggen op basis van het FA-model

anne_grevinga120x160.gif De heer Anne Grevinga is 67 jaar en was als product specialist werkzaam voor 2 Amerikaanse biotechnologie bedrijven. Zijn hobby's zijn programmeren en beleggen. Het ligt met deze hobby's dan ook voor de hand dat hij beleggingsmodellen is gaan ontwikkelen.

Anne veronderstelt dat er in beleggersland veel te weinig wordt gedaan aan FA. Mede daardoor gaat zijn presentatie over een model dat is gebaseerd op Fundamentele Analyse(FA). In het FA-model worden 20 sectoren bijgehouden, die maandelijks door 2 beleggersclubs worden geupdate. Per sector worden de fundamentele waarden van elk bedrijf gegeven, c.q. berekend, die leiden tot een oordeel over elk bedrijf.

Uit dit FA-model komt een Ranking-model tot stand waarin de bedrijven per sector een ranking krijgen, die is gebaseerd op 18 criteria. In de BOB20(best of the best 20) worden de nr's 1 van elke sector samengevoegd en in de BOB60 de nr's 1 t/m 3.

Verder worden van de AEX, AMX, AScX, DAX, Dow Jones en de Nasdaq Lange Termijn grafieken gemaakt. Hierin worden per maand de wijzigingen voor de belangrijkste fundamentele waarden weergegeven en vergeleken met het gemiddelde van de sector.

Al met al een presentatie die u niet mag missen.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04524 seconden