HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuwsbrief20121020 Symp59-2
Nieuwsbrief20121020 Symp59-2
HCC Beleggen Logo
59-ste HCC Beleggen Symposium 10 november 2012 in De Bilt
"Succesvol beleggen is een kunst"
inhoud:    Symposium Bericht: 2Succesvol beleggen is een kunst
Bron: Redactie

We worden al jaren geteisterd door ‘slecht’ economisch nieuws en toch trekken de meeste beurzen zich daar niets van aan. DJ20121005-4Y_480x225.jpg

De Amerikaanse beurzen staan vrijwel op het hoogste punt ooit en ook andere beurzen staan over het algemeen hoger dan aan het begin van dit jaar.

Deze trend is vanaf 2009 waarneembaar.

Vanuit dit perspectief bezien is 'onze' AEX een vreemde eend in de bijt. Onze index staat vrijwel op hetzelfde niveau als aan het begin van dit jaar.

Zo maar even gaan beleggen rendeert dus niet per definitie. Onnodige risico's nemen is funest voor uw rendement en te weinig risico nemen, door uw geld op een spaarrekening te parkeren, levert ook niets op.

Tips blindelings volgen is ook geen garantie op succes. Het wemelt van de 'gouden' beleggingstips. Op internet, collega’s of op een feestje krijgt u gevraagd of ongevraagd een enorme hoeveelheid tips te verwerken. Daar kan een gouden tip bijzitten, maar reken daar niet op. U moet zelf uw huiswerk doen. Beleggen in bedrijven en/of producten die u begrijpt is belangrijker dan wachten op een gouden tip.

Tijdens het 59ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Succesvol beleggen is een kunst" kunt u kennis opdoen die u in staat stelt een betere belegger te worden. Zorg dat u erbij bent en schrijf u snel in. De toegang is voor voor iedereen gratis, waardoor u dit succes gemakkelijk boekt.

erkende-verhuizers2box93x200.giferkende-verhuizers2box93x200.gifLET OP: Het HCC Beleggen Symposium verhuist van Culemborg naar De Bilt!      (Aanmelden+Routeplanner     Routebeschrijving)
Aan deze verhuizing liggen een aantal redenen ten grondslag.
De belangrijkste is dat de bezoekers in HF Witte (De Bilt) de gelegenheid hebben om zittend, in een gezellige setting, een hapje en/of drankje te nuttigen.
Dit zien wij (en wij hopen dat u die mening deelt) als voordeel omdat het zittend in een gezellige setting kunnen praten met de andere bezoekers een rol speelt bij het bevorderen van de onderlinge contactmogelijkheden voor de uitbouw van persoonlijke "netwerken", één van de doelstellingen van de HCC Beleggen.

 Kijk voor het actuele programma overzicht van het 59ste HCC Beleggen Symposium op deze pagina
Terug naar  Inhoud


HCC Verenigingsdag
Bron: HCC
HCC Verenigingsdag
Wanneer: Zaterdag 27 oktober
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Congrescentrum 1931 Brabanthallen in Den Bosch
Entree: Gratis (€ 2,- voor niet-leden)
Klik hier voor de deelnemerslijst
Lezingen

HCC organiseert dit jaar voor het eerst de HCC!verenigingsdag. De hele dag zullen er lezingen worden gegeven op het gebied van beleggen, fotografie, Windows 8, genealogie, smartphones, besturingssystemen, Google+, veiligheid op digitaal gebied en nog veel meer.

Hier vind je het programma van de lezingen op de HCC!verenigingsdag.
Stands

Naast de lezingen zullen bijna alle Interessegroepen aanwezig zijn om zich te presenteren voor zowel leden als niet-leden. Zo kun je bijvoorbeeld tips inwinnen over het nieuwe besturingssysteem iOS 6, een vlucht maken met een flightsimulator of leren hoe je een veilige website maakt.

Hier vind je het overzicht van de onderwerpen op de stands van de Interessegroepen.
Terug naar  Inhoud


Defensief beleggen met een meer dan gemiddeld rendement
Spreker Gerard Jager
Er zijn vele vormen van defensief beleggen. Ook zijn er beleggingsmogelijkheden die defensief ogen, maar het in werkelijkheid niet zijn. Nog mooier is het om te beleggen in obligaties, waarbij een rendement te behalen valt, dat kan concurreren met die van een aandelenbelegging. Tijdens het eerstkomend symposium van HCC Beleggen in De Bilt zal Gerard Jager diverse vormen van defensief beleggen in obligaties en aandelen beknopt behandelen, zoals:gerard_jagerpass1_D96_120x160.gif
 • High Yield obligaties wereldwijd, al dan niet afgedekt in euro’s
 • High Yield obligaties in opkomende landen
 • Bijzondere garantieproducten van grootbanken met 100% hoofdsomgarantie
 • Hoog Dividend aandelen Nederland
 • Dividend Groei aandelen Nederland
 • Vastgoedfondsen genoteerd aan de Amsterdamse beurs
 • Aziatische vastgoedfondsen
 • Hoog Dividend aandelen wereldwijd
 • Hoog Dividend aandelen in opkomende landen
Één van deze vormen licht ik nu alvast toe, namelijk High Yield obligaties. High Yield obligaties zijn leningen van bedrijven en/of banken met een S&P rating van minder dan BBB, ook wel junkbonds genoemd. Deze term klinkt geladen maar hoeft dat helemaal niet te zijn, indien er op de juiste wijze mee omgegaan wordt.

De meeste pensioenfondsen mogen uitsluitend beleggen in obligaties met een S&P rating van AAA, AA, A en BBB. Verlaagt S&P de rating van een onderneming in BB of nog lager dan zijn beheerders van pensioenvermogens in rep en roer. Dan dient er immers verkocht te worden. Omdat er meerdere pensioenfondsen  zijn die moeten verkopen geschiedt de verkoop van de obligaties tegen fors lagere koersen. Onnodig, leert de geschiedenis. Ook debiteuren met een rating van B en BB blijken in de praktijk praktisch allemaal netjes aan hun rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen.

Dus zijn er in de loop der jaren obligatiebeleggingsfondsen opgericht met als doel dit soort leningen te kopen tegen afbraakprijzen. Verzamelnaam: High Yield Bond funds.

Om de risico’s te spreiden beleggen dit soort funds in meer dan 200 debiteuren. Mocht er af en toe een debiteur omvallen dan wordt een verlies ruimschoots gecompenseerd door de extra koerswinst op de overige leningen bij aflossing. Doelrendement 10 à 15% per jaar gemiddeld. Dat is zelfs meer dan een gemiddelde aandelenbelegging.

Er zijn twee soorten High Yield  Bond funds. De ene vorm belegt conform een index. Uw rendement is ongeveer gelijk aan dat van de gewogen High Yield bond index. De andere soort zijn actief beheerde funds, die een nóg beter rendement er uit proberen te halen. Hoe gebeurt dat?

Het Deense Sparinvest (eigendom van een groep banken en pensioenfondsen) bijvoorbeeld, beschikt over een researchafdeling, die alle grotere ondernemingen in de wereld met uitgegeven obligaties, met een lage rating analyseert. Jaarverslagen en  kwartaalrapportages worden uitgeplozen. Vaak zit daar een onderneming tussen die een hogere waardering (BBB of meer) verdient dan tot nu toe gepubliceerd door S&P, Moody’s, enz.
veb-ad300x250ani.gif
 Onmiddellijk worden de obligaties van deze debiteur gekocht, anticiperend op een upgrading door de grote ratingbureaus. U mag één keer raden wat er gebeurt zodra een debiteur een hogere rating krijgt. Precies, de obligatiekoers schiet omhoog. Bezitters van dit soort leningen zijn hier dus de winnaars. Zo kon het gebeuren dat bijvoorbeeld Sparinvest High Yield Value Fund dit jaar op een plus zit van 21%. Hierbij de kanttekening dat High Yield obligaties vorig jaar vanwege de eurocrisis per saldo niet hebben gescoord. Een hersteleffect dus. Met name in de sfeer van Europese bankobligaties.

 Ondanks de enorme risicospreiding in de obligatieportefeuilles van High Yield Bond Funds dient u als belegger rekening te houden met grotere waardeschommelingen in uw portefeuille. Ten tijde van de bankencrisis ging bijvoorbeeld de koers van bovengenoemd fund van Sparinvest met 30% omlaag, om een jaar later met liefst 80% op te veren. Per saldo aanzienlijk meer forse plussen dan  minnen door de jaren heen. High Yield obligaties zijn minder geschikt voor voorzichtige beleggers. Defensief ingestelde beleggers daarentegen kunnen zich enig risico permitteren met als doel een fraai rendement op langere termijn.
Terug naar  Inhoud


Hoe profiteert u optimaal van de huidige marktbewegingen?
Spreker: Davy Djasmadi
commerzbank.gifTijdens deze interactieve workshop van Davy Djasmadi van Commerzbank, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende soorten hefboomproducten die momenteel beschikbaar zijn. Zo wordt uitgelegd wat een Speeder is en waar u deze voor kunt gebruiken onder de huidige (volatiele) marktomstandigheden. Naast Speeders komen ook Factor Certificaten aanbod, een nieuwe generatie hefboomproducten met een vaste hefboom van 5.
Terug naar  Inhoud


Hoe 'goed' zijn analisten?
Spreker: Dirk Gerritse
DirkGerritse120x160.gifVandaag de dag staat elke belegger via verschillende media bloot aan (gratis) beleggingsadvies.

Dirk Gerritsen (Utrecht University School of Economics) doet al jaren onderzoek naar de waarde van deze adviezen.
Wat is het rendement van het volgen van koop- en verkoopadviezen van Nederlandse beleggingsanalisten?

In de presentatie zullen zowel resultaten van fundamenteel analisten als van technisch analisten de revue passeren.
Terug naar  Inhoud


Geld
Spreker: Tom Lassing
tomlassing2006_120x160.gifWat is geld? Zijn er ook andere vormen van geld?
De geschiedenis van geld
Goud standaard, fiat geld

Waarom zijn banken zo kwetsbaar voor een run op de bank?
Waarom is inflatie de dief van uw pensioen?
Hoe kunt u zich tegen inflatie indekken?
Wat is hyper inflatie en hoe ontstaat hyper inflatie
Is onroerend goed interessant?

Kortom een leuk 'gesprek' waarbij Tom u misschien nog wat kan leren over wat geld precies is."
Terug naar  Inhoud


advertentie
indexus---button---560x90.jpg


Succesvol handelen in futures
Spreker: Tycho Schaaf
tycho-schaaf.jpgFutures zijn derivaten voor de doorgewinterde belegger. Vanuit de professionele markt worden deze derivaten met name gebruikt om posities te hedgen. Toch kunt u als belegger met futures eenvoudig en effectief inspelen op koersbewegingen. Door de grote hefboom en relatief lage commissie is dit bij uitstek het product waarmee u op de korte termijn kunt speculeren op een koersstijging of -daling. Echter, enige kennis van zaken over het product is hierbij vereist!

In dit seminar wordt ingegaan op de werking van futures, de verschillende beschikbare contracten en de bijbehorende marginvereisten en mulitiplier. Daarnaast worden speculatieve handelsstrategieën uit de praktijk besproken.
Terug naar  Inhoud


Draaipunten in de markt
Spreker: Jan Anco Ten Wolde
Jan Anco's doelstelling is om patronen te herkennen en koop- en verkoopsignalen te genereren zonder andere hulpmiddelen. JAtenWolde120x160.gif
Dat is zijn inspiratiebron.
Naast de inspiratie die werd  ingegeven door het herkennen van patronen is uiteraard de context van het totale marktbeeld, het sentiment, van belang. Met die insteek heeft Jan Anco een visie ontwikkeld ten aanzien van de mogelijkheden.
Vanwege zijn aversie tegen ingewikkelde formules kwam hij al snel uit op het gebruik van WYSIWYG. Het systeem is momenteel zo ver ontwikkelt dat 95% van de tools aanwezig zijn voor het bewerken van patronen in het eindtraject.
Het systeem is met veel handmatige instellingen operationeel. Tijdens de presentatie laat Jan Anco de bezoekers kennis maken met zijn handelssysteem. 
Terug naar  Inhoud


Beleggen met Boosters
Spreker: Martine Rommen
RBS, marktleider in Turbo's op Euronext Amsterdam, brengt een nieuw hefboomproduct op de markt voor deMartineRommen_120x160.gif zeer actieve, ervaren belegger: de Booster.

Boosters kenmerken zich door een mogelijk extra hoge hefboom. Dit komt doordat het stop loss-niveau gelijk is aan het financieringsniveau. Boosters kunt u gebruiken als u extra versneld in wilt spelen op bewegingen in de AEX en DAX. Het aantrekkelijke van Boosters van RBS is dat er géén vaste afloopdatum is en dat dividenden worden verwerkt in de waarde van het product.

Tijdens het 59e HCC Beleggen Symposium geeft Martine Rommen van RBS Markets uitleg over de werking van Boosters, de verschillen met Turbo's en hoe u aan de slag kunt.
Terug naar  Inhoud


Korte basiscursus "Consistent Rendement met Opties"
Bron: xyz
Door je beleggingen als "bedrijf" te beschouwen en jezelf tDouweWestervaarder120x160.gife laten adviseren hoe je in je bedrijf rationele MartinHendriks120x160.gifbeslissingen neemt - in plaats van je te laten meevoeren door emoties als angst en hebberigheid - kun je een aanzienlijk hoger rendement behalen dan de gemiddelde belegger. De kunst is hóe je dat doet. Het begint met een aantal basisregels, discipline en door gebruik te maken van technische analyse en bewezen succesvolle optiestrategieën.

In de korte basiscursus behandelt US Option Trader vooroordelen over opties, delen winnende strategieën, behandelen praktijkvoorbeelden, grafieken en indicatoren en meer. US Option Trader maakt de wereld van opties toegankelijk en begrijpelijk.

Beide directeuren Martin Hendriks en Douwe Westervaarder hebben hun opleiding gevolgd bij de meest succesvolle Amerikaanse optiehandelaren.
Nu hun intensieve opleiding hebben zij verdiepingstrainingen gevolgd en met name heel veel praktijkervaring opgebouwd, gespecialiseerd in Amerikaanse opties.
Terug naar  Inhoud


Beleggen op basis van het FA-model
Spreker: Anne Grevinga
De heer Anne Grevinga is 67 jaar en was als product specialist werkzaam voor 2 Amerikaanse biotechnologie bedrijven. Zijn hobby's zijn programmeren en beleggen. Het ligt met deze hobby's dan ook voor de hand dat hij beleggingsmodellen is gaan ontwikkelen.

anne_grevinga120x160.gifAnne veronderstelt dat er in beleggersland veel te weinig wordt gedaan aan FA. Mede daardoor gaat zijn presentatie over een model dat is gebaseerd op Fundamentele Analyse(FA). In het FA-model worden 20 sectoren bijgehouden, die maandelijks door 2 beleggersclubs worden geupdate. Per sector worden de fundamentele waarden van elk bedrijf gegeven, c.q. berekend, die leiden tot een oordeel over elk bedrijf.

Uit dit FA-model komt een Ranking-model tot stand waarin de bedrijven per sector een ranking krijgen, die is gebaseerd op 18 criteria. In de BOB20(best of the best 20) worden de nr's 1 van elke sector samengevoegd en in de BOB60 de nr's 1 t/m 3.

Verder worden van de AEX, AMX, AScX, DAX, Dow Jones en de Nasdaq Lange Termijn grafieken gemaakt. Hierin worden per maand de wijzigingen voor de belangrijkste fundamentele waarden weergegeven en vergeleken met het gemiddelde van de sector.

Al met al een presentatie die u niet mag missen.
Terug naar  Inhoud


Value-beleggen Q&A
Spreker: Hendrik Oude Nijhuis
Er bestaat slechts een klein aantal beleggingsstrategieën die door particuliere beleggers kunnen worden toegepast en die bewezen succesvol zijn. hendrik_oude_nijhuis120x160.gif

Telkens gaat het hierbij om varianten op het zogeheten ‘value-beleggen’. Warren Buffett, de meest succesvolle belegger allertijden, zweert bij deze strategie.

Tijdens de ‘Value-beleggen Q&A’ wordt aan de hand van een korte presentatie de achterliggende theorie van het value-beleggen uitgelegd (en waarom deze strategie ook in de toekomst zal blijven werken).

Daarna is er ruim tijd voor een ‘vraag & antwoord’-sessie waarbij u al uw vragen over deze beleggingsstrategie aan de auteurs van het eerste Nederlandstalige boek over Warren Buffett (‘Leer Beleggen als Warren Buffett - Zijn Beleggingsstrategie in Theorie en Praktijk’) kunt voorleggen.
Terug naar  Inhoud


Tweedehands boekenmarkt
Standhouder HCC Beleggen lid: Aernout Thomson
Klik hier om formulier te downloaden
Terug naar  Inhoud


Standhouders
Bron: Redactie
erkende-verhuizers2box93x200.giferkende-verhuizers2box93x200.gifLet op. Het symposium wordt gehouden in Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, 3731 CL  De Bilt
De Nieuwe locatie biedt meer ruimte voor standhouders. We zijn dan ook verheugd meer standhouders bereid te hebben gevonden u informatie te willen verstrekken over hun interessante producten en/of diensten.
Op de standhouders pagina van onze website vind U alle standhouders bij elkaar. Zij verstrekken u graag informatie over hun interessante producten en/of diensten.
Er Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken zich regelmatig nieuwe standhouders dus houd deze standhouders paginagoed in de gaten.
Terug naar  Inhoud


Vacatures HCC Beleggen
Bron: Bestuur HCC Beleggen
Om onze doelstellingen zo goed mogelijk vorm geven zijn we op zoek naar leden die een bijdrage willen leveren aan de activiteiten van onze vereniging.

Dat hoeft niet meteen een grote klus te zijn, maar leden die een deeltaak willen verrichten -die relatief weinig tijd kost- zijn  zeer welkom. Met meer mensen kunnen we immers meer doen en dat maakt het bovendien ook veel gezelliger. Enkele voorbeelden van deeltaken waarvoor wij mensen zoeken zijn:
 • het op ad-hoc basis een artikel schrijven voor onze website of een cursus willen geven over alle vormen van beleggen, de analysemethodieken, emotie en beleggen etc.
 • beleggingssoftware beoordelenactieveleden_gezocht_sh400x236.gif
 • CD samenstellen met software, koersen, links etc.
 • het actueel houden van (een deel van) onze website/ons forum
 • webmaster voor en meewerken aan de nieuwe inrichting van onze website
 • het coördineren en organiseren van onze HCC Beleggen symposia
 • het verrichten van (deel)taken tijdens onze HCC Beleggen symposia en/of beurzen
 • een bestuursfunctie.
Uiteraard mag u zich aanmelden in groepjes. Dus als u, eventueel samen met medebeleggers, onze vereniging wilt helpen laat het ons dan weten. Trefwoorden hierbij zijn: vele handen maken licht werk, het moet vooral leuk blijven, zo doe je ook nog eens interessante contacten op.

Denk ook eens aan het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt.

Lijkt het u iets om actief te worden? Heeft u vragen over de functies of heeft u goede ideeën voor onze vereniging? Klik Hier of meld u zich dan via de website ... een echte vereniging kan niet zonder u als actief lid.
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving:
Een entreebewijs voor het 59-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud

advertentie Forest Bergen

Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03342 seconden