HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuwsbrief20130914 Symp61-3
Nieuwsbrief20130914 Symp61-3

HCC Beleggen Logo
61-ste HCC Beleggen Symposium   "Het beste van de beurs"
Sprekers
op 5 oktober 2013 in De Bilt
Symposiumbrief  3

61hccb-symp-logo2-300x300.jpg


61-steHCC Beleggen Symposium op 5 oktober 2013: "Het beste van de beurs"
Bron: Redactie
Nederlandse beleggers stappen bij voorkeur in bedrijven van eigen bodem. Begrijpelijk, want als belegger wil je grip hebben op investeringen. Die grip heb je door te beleggen in bedrijven die je kent. Het is dan ook geen wonder dat beleggende landgenoten een voorkeur hebben voor Nederlandse beursfondsen. Beleggers voelen de binding met deze bedrijven.
61hccb-symp-logo-300x300.jpg
Het veelgehoorde bezwaar dat de Nederlandse beurs te beperkt is, is een oneigenlijk argument. Onze multinationals hebben immers wereldwijde posities. Daarmee heeft de belegger genoeg exposure naar de hele wereld. Voorbeelden zijn Unilever, Shell en Philips. Zij behalen maar een klein deel van hun omzet op hun thuismarkt; het leeuwendeel van hun inkomsten komt momenteel uit de groeimarkt Azië.

Ander voordeel van Nederlandse bedrijven is dat zij toegankelijker zijn dan hun buitenlandse concurrenten. Informatie is gemakkelijker te verkrijgen, het is eenvoudig om aandeelhoudervergaderingen te bezoeken, dat ten goede komt aan het inzicht in een bedrijf.

Tijdens het 61ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Het beste van de beurs" zullen deskundige sprekers ons bijpraten over de kansen die zich voordoen op de Nederlandse beurs. Klik hier om u in te schrijven voor dit gratis Symposium.
Terug naar inhoud


Flevoland-Overijsel200x152.png
RG Flevoland-Overijssel

RG Flevoland-Overijssel is een van de HCC Beleggen Regio Groepen. Dit zijn regio georienteerde groepen van beleggers die geregeld bijeenkomen om in ontspannen sfeer met elkaar ervaringen, kennis en beleggings ideeën te delen 

Onderwerpen als ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz. kunnen aan bod komen.

Benieuwd geworden naar deze groep beleggers, meld je dan per email aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .Programma van het 61ste HCC Beleggen Symposium
Bron: Redactie
 tijd  Colenberghzaal 2  Statenkamer
10.00 tot 10.45 uur
Bob Hendriks    Black Rock
Kansen en risico’s met beleggen in grondstoffenaandelen

Philippe Dassonville

Automatisch of manueel handelen op de EUR/USD

10.45 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.50 uur
Jan-Jaap Fit Wereldhave
Waarin gaat Wereldhave investeren?

Marco Vocking

Daytraden op basis van een overzichtelijk Amerikaans handelssysteem

11.50 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 12.55 uur
Tom Muller   Theodoor Gilissen
Meest kansrijke Nederlandse aandelen

Harry Klip

Verantwoord beleggen in opties

12.55 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.15 uur
Niels Faassen Morningstar
Hoe onderscheid ik de beste beleggingsfondsen van de massa?

Ruerd Heeg

Aandelen selecteren als waardebelegger

14.15 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.20 uur

Anne Grevinga

Het samenstellen van de Top20 met behulp van fundamentele analyse


Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.
Terug naar inhoud


Helmond_wapen202x300.jpgDoe het zelf beleggers in de regio Helmond

Wij zijn een klein studie-beleggerclubje dat zich richt op het uitwisselen van kennis en ervaringen om zelf actief en succesvoller te kunnen beleggen.
Wat we doen?:
 • We bespreken elkaars aanpak en strategieën, wisselen criteria uit die iedereen maakt bij de keuzes van aandelen, opties en andere derivaten.
 • Ook gaan we dieper in op specifieke (optie-) constructies die succesvol kunnen zijn.
 • We nemen ook deel aan seminars of andere studiebijeenkomsten en wisselen alle relevante informatie over zelf beleggen uit.
 • We komen elke 3e maandag van de maand bij elkaar en tussentijds wisselen we zaken uit via de mail.
We zoeken uitbreiding van ons groepje met enkele actieve beleggers die kennis en ervaringen willen delen om beter voorbereid te kunnen beleggen.

Neem bij interesse contact op via de mail met het bestuur van de HCC Beleggen. Vermeld in de mail dat het om de groep Helmond gaat.Jaap-Jan Fit: Waarin gaat Wereldhave investeren
Bron: Redactie
Jaap-Jan-Fit120x160BW.gif Wereldhave is een vastgoed beleggingsmaatschappij met overwegend winkelcentra in portefeuille. Deze laatste zijn met name gelegen in Noordwest Europa en Parijs. Jaap-Jan Fit laat ons zien waarin Wereldhave gaat investeren.

Wereldhave is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal (closed-end). De uitgifte en inkoop van aandelen vinden plaats bij besluit van de Directie. Aandelen Wereldhave worden verhandeld op de beurs van NYSE Euronext in Amsterdam (AMX). Wereldhave heeft de fiscale status van beleggingsinstelling (FBI) en betaalt daardoor in Nederland feitelijk geen vennootschapsbelasting. Ontwikkelingsactiviteiten in Nederland zijn wel onderworpen aan de vennootschapsbelasting. Wereldhave heeft een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht. De beleggingen in België bestaan uit een belang van 69,41% in de op Euronext Brussel genoteerde vastgoedbevak Comm. VA Wereldhave Belgium SCA. De beleggingen in Frankrijk vallen onder het SIIC regime (Sociétés d’Investissements Immobilières Cotées).
Aandeel
Wereldhave is sinds 1946 genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam (AMX). Op 31 december 2012 stonden 21.679.608 gewone aandelen en 10 prioriteitsaandelen A uit. Er stonden geen prioriteitsaandelen B en preferente aandelen uit.
Terug naar inhoud


daytradingad_753x240.jpg

Tom Muller: Meest kansrijke nederlandse aandelen
Bron: Redactie
Tom-Muller120x160.gif Small- en midcaps bieden op langere termijn gemiddeld een hoger rendement dan de hoofdfondsen.
Tom Muller bespreekt op 5 oktober enige kansrijke ondernemingen.

Theodoor Gilissen is een private bank met dienstverlening op het gebied van beleggen (beleggingsadvies en vermogensbeheer), financiële planning, inkomens- en vermogensstructurering en financieren. Wij bedienen al meer dan 130 jaar vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen, verenigingen, religieuze instellingen en pensioenfondsen. Voor zelfstandige vermogensbeheerders treden wij op als depotbank.
Terug naar inhoud


Noordbeleggen753x244.jpg

Harry Klip: Verantwoord beleggen met opties
Bron: Redactie
Financiële harry-klip120x160.gifmarkten zijn een zeer breed vakgebied. Binnen dit vakgebied heeft Optie Academy zich gespecialiseerd in derivaten, zoals futures en opties. Harry en Jan Robert kennen elkaar van Euronext waarzij actief waren als optiehandelaren.

Harry heeft een eigen marketmakersbedrijf gehad op Euronext, heeft optiehandelaren opgeleid voor o.a. de voorloper van All Options en Hak options en was beursanalist op TV bij RTLZ. Ook heeft hij managementervaring opgedaan bij Sigma Derivatives en Today’s Beheer en Brokers. In 2012 heeft Harry Klip zelf het beursspel ‘petje op, petje af’ van ruim 400 deelnemers gewonnen bij de RTLZ Theatertour..

Samen met Jan Robert weet hij hoe je opties moet toepassen in de praktijk en kunnen zij u helpen om een betere optiebelegger te worden.

In 2011 hebben ze Optie Academy opgericht en verzorgen trainingen en masterclasses op derivatengebied en zijn ook begonnen met hun abonneeservice, Optie Aanbevelingen. Ook mindset en money management staat hoog in het vaandel bij Optie Academy.

Tijdens de HCC-dag zal Harry Klip u leren hoe u veilig en verantwoord met opties kunt beleggen. Tijdens zijn presentatie komen onder andere aan de orde:

Driepoot-strategie

De driepoot is een combinatie van een short strangle en een long call of put. Hoewel niet zonder risico door een ongedekt geschreven positie is dit vanwege de hoge hefboom evenzeer heel kansrijk. U zult merken dat er hoge rendementen mogelijk zijn als de visie uitkomt en weinig kost als de visie niet helemaal uitkomt. Daarom is dit een favoriete Optiestrategie van Optie Academy.

Optiestrategie in zijwaartse markt

De Butterfly is een optiestrategie met drie uitoefenprijzen, waarbij de ranges en dus de maximale winst en verliezen al vooraf duidelijk zijn. U zult leren hoe u een butterfly kunt opzetten en dat vooral in een zijwaartse markt deze strategie kansrijk kan zijn met een lage investering.
Terug naar inhoud


RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

LOEF Technische Analyse
Standhouder

edwardloef120x160.jpgLOEF Technische Analyse levert onafhankelijke technische analyses aan professionele financiële instellingen, w.o. (private) banken en zelfstandig vermogensbeheerder en is fundmanager van het recent opgerichte LOEF Technische Analyse Fonds. Via zijn website www.edwardloef.com kunnen particuliere beleggers kennis nemen van zijn inzichten.
 
LOEF maakt gebruik van de klassieke technische analyse om trends en trendomslagen te signaleren en visualiseert het onderscheid tussen de verschillende fasen in de cyclus van beurskoersen aan de hand van zijn (LOEF)methode. LOEF Technische Analyse verzorgt presentaties, cursussen en consultancy-werkzaamheden en publiceert wekelijks een digitale nieuwsbrief over de belangrijkste trends en technische signalen.
 
In zijn stand geeft hij graag een demonstratie van zijn markt- en handelsvisie, zodat u kunt beoordelen wat hij voor u persoonlijk kan betekenen.

Terug naar boven


CoSAad_201109_753x202.jpg

Edelmetaal-info.nl
Standhouder

Anne Grevinga

Het samenstellen van de Top20 met behulp van fundamentele analyse

edelmetaal-logo.gif


Edelmetaal-info verzamelt en presenteert nieuws en informatie op het gebied van beleggen, investeren en traden:
 • in fysiek edelmetaal, zoals goud, zilver, platina en palladium
 • mijnbouwaandelen
 • alsmede afgeleide beleggingsproducten van edelmetalen, zoals: turbo’s, speeders, ETF, sprinters, trackers, beleggingsfondsen, certificaten
Nieuws, commentaren, meningen m.b.t. maatschappelijke en economische stromingen en invloeden op mogelijk enig edelmetaal worden tevens gepubliceerd.
Edelmetaal-info bevordert de discussie en informatie over bovengenoemde zaken o.a. door nieuws, columns, competitie, signaleren opmerkelijke zaken, interviews.
Tevens brengt Edelmetaal-Info.nl ook elke week een gratis nieuwsbrief uit.
Edelmetaal-Info bezigt 2 motto's:
 • Alle informatie op deze site is het startpunt voor je eigen onderzoek
 • Koop fysiek edelmetaal of afgeleide producten alleen als je begrijpt wat je koopt en dus weet wat de risico's zijn.

Terug naar Inhoud


Vereniging van Verzamelaars van Oude Fondsen
Standhouder
VVOFmainlogo_133x350.gifDe Vereniging van Verzamelaars van Oude Fondsen heeft ten doel het verzamelen van oude fondsen ( aandelen, obligaties, winstbewijzen en overige effecten ) te stimuleren. De vereniging, die sinds 1978 bestaat, telt momenteel ongeveer 150 leden. Tevens zijn er nog 100 à 200 verzamelaars, die in los verband ongeveer hetzelfde beogen.

Het is een zeer interessant hobby-gebied, waarbij de meer dan normale belangstelling voor ons verleden geactiveerd wordt. Naast het ondernemen zijn ook aspecten als politiek, cultuur, godsdienst, sociale omstandigheden, welvaart of faillissement een uitdaging voor nader onderzoek door de zogenoemde scripofilist. Het is een nog jong ( jaren '70 ) verzamelgebied. De bekendheid in Nederland is dan ook nog gering te noemen.

Als vereniging vinden wij dat ook het cultuur-erfgoed van de oude effecten, al dan niet via particuliere verzamelingen, bewaard dient te blijven.

Om de bekendheid van oude effecten te vergroten en te stimuleren zijn er door ons al diverse activiteiten ontplooid. Dit betrof voornamelijk het organiseren van beurzen en veilingen evenals het geven van voorlichting. Door "fonds"-werving konden wij starten met een opzet voor de eerste Nederlandstalige catalogus van oude effecten, die deels al is uitgegeven.
Deze catalogus bevat feiten, bijzonderheden en afbeeldingen van nog bekende oude aandelen, obligaties, oprichters- en winstbewijzen.
Kreeftenpark-Wilhelmina-aandeel250x365.gif Om een verdere bekendheid te realiseren komen wij naar het HCC Beleggen Symposium om acte de préséance te geven met diverse fraaie voorbeelden van oude effecten.

Wat wij laten zien is:
· dat zowel het heel oude als het onlangs nog uitgegeven effect aan de wieg staan van diverse soorten ondernemingen en organisaties, van klein gebleven maar ook van expanderende bedrijven en/of risicovolle transacties;
· dat dit een ( on ) begrensde veelzijdigheid inhoudt qua branchegebieden;
· dat er een grote diversiteit te bespeuren valt in vormgeving en kleurigheid van deze papieren;
· dat er ook veel te vertellen valt over verzamelvoorkeuren, druktechnieken, namaak, stempelingen, afwaarderingen, waardebepaling en verzorging
Ook geven wij voorlichting over het “beleggen” in OUDE FONDSEN.

Daarnaast zal er promotiemateriaal klaar liggen, zoals verenigingsbladen, catalogussen etc. en nemen wij verzamelwaardige stukken mee, die eventueel ook aangekocht kunnen worden. Dat kan voor uzelf, maar ook als een uniek personeels- of relatiegeschenk fungeren. Kortom wij willen u kennis laten maken met een interessant verzamelgebied, wat meer bekendheid verdiend.
Terug naar boven


  IG: Computerbeleggersgroep-ZH
zh230x180.jpg HCC Beleggen IG Computerbeleggersgroep-ZH in de regio Zuid HollandSinds de oprichting in 2002 houden wij ons bezig met “Beleggen met behulp van de computer”. Het accent ligt daarbij op het vergroten van de kennis van het ontwikkelen en exploiteren van handelssystemen. Deze zijn vooral gebaseerd op methoden uit de kwantitatieve en statistische analyse. Uiteraard wordt daarbij ook aandacht besteed aan ondersteunende software. Regelmatig besteden we echter ook aandacht aan andere vormen van beleggen zoals Fundamentele analyse. Daarbij gaan we altijd uit van het beschrijven en bespreken van een gestructureerde aanpak die gebaseerd is op objectieve grondslagen. 
Wij komen 9 keer per jaar bijeen. Afwisselend in Berkel & Rodenrijs en Delft.
Klik hier voor meer info    Contactadres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

HCC de vereniging
Standhouder
Contact!
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!

HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.
Willem met ook aandacht voor de HCC
Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!

Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld!

Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld. Het Internetblad blad HCC! Webzine informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!

HCC, gids in de digitale wereld!

Word nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen en diensten en actuele aanbiedingen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-!
Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 10 februari 2013 voor meest recente pagina kijk op: http://www.hcc.nl 
Terug naar Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving HCC Beleggen Symposium op 5 oktober 2013
Bron: HCC Beleggen redactie
wat 61 ste HCC Beleggen Symposium "Het beste van de beurs"
waneer 5 oktober 2013 aanvang 10.00 uur
waar Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte in De Bilt
aktiviteit
 • hele dag diverse lezingen in twee zalen door boeiende sprekers,
 • kennismaken met en hernieuwen van kontakt met medebeleggers, 
 • kennismaken met regiogroepen,
 • nieuwe ontwikkelingen, boeken en programmatuur en kennis maken met financiele diensten, producten en innovaties bij flink aantal leveranciers
locatie-info: Gezellig luch-restaurant aanwezig, Parkeren gratis, In midden van Nederland goede aansluiting op snelwegen, Bereikbaar per openbaar vervoer
Een entreebewijs voor het 61-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2021 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04734 seconden