HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Hoe maak ik een goed beleggingsmodel?

Bob Emanuels

1d3e140.jpg Het 8 Stappenplan

Stap 1) Wat is mijn beleggingshorizon?
Op welk ‘time frame’ ben ik actief. Waarom is de keuze van het juiste ‘time frame’ zo belangrijk? En waarom gedraagt de markt zich zoals zij zich gedraagt? Wat betekent ‘schaalbaar’ en hoe beïnvloedt dat mijn dagelijkse analyse? De markt kan worden beschouwd als een complex stelsel van non-lineaire vergelijkingen. Maar waardoor komt dat en –nog belangrijker- wat heb ik als belegger aan dergelijke wetenschap? Dit blok geeft een eerste inzicht in hoe de markt zich gedraagt - hoe beleggers zich gedragen - en wat de consequenties daarvan zijn. Een sprong in het diepe van de Chaos-theorie.

Lees meer...
 

Zin en onzin van tradingsystemen voor particuliere beleggers

Rombout_Kerstens.jpg

Particuliere beleggers zijn vaak fanatiek op zoek naar een tradingsysteem dat snel een enorme winst oplevert. Gedesillusioneerd door het eerste systeem stappen ze over op het tweede en vervolgens het derde, totdat er geen geld meer over is op de beleggingsrekening.

Om geld te verdienen met mechanische handelssystemen heb je een compleet tradingplan nodig. En zo mogelijk nog belangrijker: een gedisciplineerde uitvoering. Het totale beleggingsplan moet uiteindelijk reflecteren waar je in gelooft en wat je persoonlijk goed ligt.

Systeemtrading is echter nooit een free lunch. Soms neemt het systeem onlogische posities in, welke indruisen tegen het beursgevoel van dat moment. Ook kan het moreel worden ondermijnd door losing streaks. Zelfs voor doorgewinterde systeemtraders is het dan moeilijk om niet in te grijpen.

Lees meer...
 

De psychologie van de belegger

edward_loef120x160.gif

De presentatie van Edward Loef gaat over de psychologie van de belegger enerzijds en in het verlengde hiervan de noodzaak om meer systematisch te werk te gaan alvorens beleggingsbeslissingen te nemen. Onze angst, hoop en hebzucht blijken telkens weer belangrijke drijfveren om op de beurs te handelen, maar deze emoties blijken doorgaans slechte raadgevers. Als we ervan uitgaan dat onzekerheid de enige zekerheid is, dan moeten we dus nadenken hoe de onzekere koersbewegingen tegemoet te treden en met enkele technieken meer vertrouwen krijgen in wat we doen.

 
Beleggen kan een lucratieve en fascinerende hobby zijn, maar er zijn ook risico's aan verbonden. Kennis en vaardigheden zijn noodzakelijke voorwaarden voor duurzaam succes. Door bijeen te komen kunnen beleggers van elkaar leren. Daarnaast is bijeenkomen met gelijkgestemden een belangrijk ingrediënt voor gezelligheid. Verzamelpunt300x261.gifDaarom worden er naast de beleggingssymposia ook regionale bijeenkomsten gehouden. Momenteel zijn de volgende regiogroepen actief binnen de HCC Beleggen:

Regiogroepen komen in de regel op doordeweekse avonden bijeen en behandelen vrijwel alles op het gebied van beleggen. Het deelnemen aan deze groepen is niet alleen leuk, maar ook bijzonder leerzaam.

Naast bijkomsten in van regiogroepen worden er regelmatig op verschillende locaties in het land bijeenkomsten gehouden van Belangstellingsgroepen. Leden kunnen zich bij dergelijke groepen aansluiten om zo snel en effectief vaardigheden op de gewenste terreinen te ontwikkelen. De actieve Belangstellingsgroepen binnen de HCC Beleggen zijn:

  • COSA (belangstellingsgroep voor fundamentele analyse)
  • Belangstellingsgroep Daytraden
Van alle genoemde groepen zijn leden aanwezig op het HCC Beleggen Symposium van 13 april 2013. Aan deze leden kunt u vragen stellen over de activiteiten die zij ontplooien, informatie inwinnen en u aanmelden voor deelname aan de groepen.
 

Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse

anne_grevinga120x160.gif

In november jl. heeft Anne Grevinga een presentatie gegeven over het door hem ontwikkelde FA-model. Met behulp van absoluut noodzakelijke Fundamenteel Analyse wordt maandelijks een updating gedaan om voor de korte termijn 20 topbedrijven te bepalen. Hetzelfde geldt voor de lange termijn. Dan gaan deze bedrijven in het Timing-model.

Hierin wordt berekend wat het potentieel en het risiko is. Op basis hiervan wordt de Risk/Reward berekend. Vervolgens wordt gekeken naar de grootte van het trendkanaal, de trend en het volume t.o.v. de trend. Verder wordt de VIX in het advies verwerkt. Het model genereert verschillende aanwijzingen, b.v. als de koers (te) dicht bij de steun komt en als de Wallstreet Stemmingsindex ongunstig lijkt te gaan worden. Er komt per bedrijf een advies uit, dat kan luiden: KOPEN, SPECULATIEF KOPEN, HOUDEN en VERKOPEN. Wij stappen in een fonds uit de top 20 als het advies KOPEN is en de VIX het toelaat. We stappen uit een fonds als het koersdoel is bereikt, tenminste enkele dagen voor het bekend maken van de kwartaalcijfers of als er een verkoopadvies komt.

Naast genoemde top 20 bedrijven geeft het model adviezen voor de korte- en lange termijn voor de fondsen uit de AEX, AMX, DAX, Dow Jones, de afzonderlijke indices en de Eur/USD.
 
Kortom een presentatie, die u niet mag missen omdat we dit als goede beleggers nodig hebben!

 

.

 

Lynx AutoTrader: Automatisch handelen via algoritmes

395a18d.jpg De afgelopen jaren heeft de trend van automatisch handelen op de financiële markten via algoritmes een grote vlucht genomen. Tycho Schaaf van Lynx zal ingaan op de voor- en nadelen van automatisch handelen. In het seminar zal hij verder bespreken waar de automatisch handelssystemen van Lynx AutoTrader in handelen en waar ze op gebaseerd zijn. Lynx AutoTrader biedt u namelijk de mogelijkheid om zeer gemakkelijk en zonder technische knowhow deel te nemen aan professionele automatische handelssystemen.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 106 - 126 van 421

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.05128 seconden