HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Waarom wij optimistisch blijven

Zoals u wellicht weet bereikten zowel de Dow Jones als de S&P 500 recent hun allerhoogste niveau ooit. De S&P 500 noteert nu boven haar eerdere toppen zoals behaald in het voorjaar van 2000 en het najaar van 2007. Die beide toppen werden toen opgevolgd door pijnlijke koersdalingen.

Volgens het Amerikaanse weekblad Barron's, zich baserend op onderzoek van Bank of America, zijn er vijf redenen om aan te nemen dat een soortgelijke koersdaling dit keer onwaarschijnlijk is.

Lees meer...
 

Alle Ins & Outs van CCPs

Via deze link treft u de brochure van de DNB ‘Alle Ins & Outs van CCPs’ is het resultaat van het project dat in de wandelgangen ‘CCP voor Dummies’ heette. Deze informatiebrochure is geschreven voor iedereen die in zijn dagelijks werk wel eens wat hoort over een centrale tegenpartij (CCP) en daar het fijne van wil weten. Het doel van deze brochure is dan ook om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over CCPs. Daarom behandelt deze brochure hoe een CCP werkt en welke voordelen en risico’s er aan verbonden zijn. Tevens komt een aantal zeer actuele onderwerpen aan bod, zoals de rol die een CCP kan spelen bij het beteugelen van een nieuwe financiële crisis en samenwerkingsverbanden tussen CCPs.

Lees meer...
 

AFM waarschuwt tegen Trade4Profit

In navolging van de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) consumenten voor Trade4Profit. Deze Belgische onderneming biedt consumenten de mogelijkheid om te beleggen in vreemde valuta, maar beschikt niet over een verplichte vergunning. Eerder heeft de AFM gewaarschuwd voor beleggen in valuta.

Lees meer...
 

Programma 60e HCC Beleggen Symposium

Veel beleggers associëren de term tradingsystemen met volledig geautomatiseerde handelssystemen, terwijl de geautomatiseerde systemen slechts een deel van het spectrum bestrijken. Een tradingsysteem is een set voorwaarden die de belegger helpt om succesvol te opereren in de financiële markten. 'Succesvol' betekent dat het tradingsysteem de belegger in staat stelt zijn of haar doelstellingen te behalen. Ofwel: een gedegen rendement behalen met uw beleggingen.

Sommige beleggers vinden het prettig om de set regels te automatiseren, anderen willen zelf feeling houden met hun handelsactiviteiten. Hoe je de set regels in de praktijk brengt maakt niet uit maar hou je in ieder geval strikt aan jouw regels.

Dat kan best lastig zijn, want wat heb je nodig voor het ontwikkelen van een goed tradingsysteem?
Is het verstandig om geautomatiseerde tradingsystemen te volgen?
Moet je überhaupt jouw tradingsysteem automatiseren of kan je beter feeling houden met de markt?

Tijdens het 60ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Meer rendement met tradingsystemen" zullen deskundige sprekers antwoorden geven op deze en andere vragen op het gebied van tradingsystemen. Klik hier om u in te schrijven voor dit gratis symposium.

Lees meer...
 

Hoe maak ik een goed beleggingsmodel?

Bob Emanuels

1d3e140.jpg Het 8 Stappenplan

Stap 1) Wat is mijn beleggingshorizon?
Op welk ‘time frame’ ben ik actief. Waarom is de keuze van het juiste ‘time frame’ zo belangrijk? En waarom gedraagt de markt zich zoals zij zich gedraagt? Wat betekent ‘schaalbaar’ en hoe beïnvloedt dat mijn dagelijkse analyse? De markt kan worden beschouwd als een complex stelsel van non-lineaire vergelijkingen. Maar waardoor komt dat en –nog belangrijker- wat heb ik als belegger aan dergelijke wetenschap? Dit blok geeft een eerste inzicht in hoe de markt zich gedraagt - hoe beleggers zich gedragen - en wat de consequenties daarvan zijn. Een sprong in het diepe van de Chaos-theorie.

Lees meer...
 

Zin en onzin van tradingsystemen voor particuliere beleggers

Rombout_Kerstens.jpg

Particuliere beleggers zijn vaak fanatiek op zoek naar een tradingsysteem dat snel een enorme winst oplevert. Gedesillusioneerd door het eerste systeem stappen ze over op het tweede en vervolgens het derde, totdat er geen geld meer over is op de beleggingsrekening.

Om geld te verdienen met mechanische handelssystemen heb je een compleet tradingplan nodig. En zo mogelijk nog belangrijker: een gedisciplineerde uitvoering. Het totale beleggingsplan moet uiteindelijk reflecteren waar je in gelooft en wat je persoonlijk goed ligt.

Systeemtrading is echter nooit een free lunch. Soms neemt het systeem onlogische posities in, welke indruisen tegen het beursgevoel van dat moment. Ook kan het moreel worden ondermijnd door losing streaks. Zelfs voor doorgewinterde systeemtraders is het dan moeilijk om niet in te grijpen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 106 - 126 van 425

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06297 seconden