HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Berkshire Hathaway

Beleggers doen er in het algemeen verstandig aan hun beleggingen te focussen op groeiende bedrijven met sterke competitieve posities. Immers, enkel bij dit type bedrijf creëert groei ook daadwerkelijk aandeelhouderswaarde. Door te beleggen in aandelen van dit soort bedrijven werkt de tijd in uw voordeel. De intrinsieke waarde loopt immers gestaag op. Vroeg of laat volgt de beurskoers dan vanzelf.

Lees meer...
 

Conjunctuurrisico’s op korte termijn

We verwachten dat de belangstelling voor Griekenland verdwijnt – in ieder geval nog voor de problemen zijn opgelost. Beleggers kunnen zich dan weer bezig houden met de wezenlijke risico’s en uitdagingen. De risico’s voor de economische groei op korte termijn lijken in ieder geval belangrijker. Maar ook over de aard, het karakter en de kwaliteit van de groei op lange termijn zijn er heel wat vragen die in de komende maanden een antwoord moeten krijgen.

Lees meer...
 

De ultieme belasting (volgens Buffett)

Volgens Warren Buffett geldt inflatie als de ultieme belasting: "Het tast de koopkracht aan zonder dat mensen zelf doorhebben dat sprake is van een vorm van belasting. Inflatie belast degenen die vertrouwen in geld. Degenen die vertrouwen in hun overheid."

Lees meer...
 

Risico’s terugbrengen tot de juiste proporties

In de eerste drie maanden van 2011 groeide de economie in de eurozone met 3,2% op jaarbasis. Dat fraaie groeicijfer was vooral te danken aan de kernlanden Duitsland (+6%), Frankrijk (+4%), België (+4%), Nederland (+3,6%), … Na drie kwartalen van forse krimp groeide zelfs de Griekse economie met +3,2%. Spanje (+1,2%), Italië (+0,4%) en vooral Portugal (-2,8%) hinkten achterop. In Duitsland is de werkloosheidsgraad gedaald tot het laagste niveau sinds de Duitse eenmaking (6,3%). De verschillen binnen de unie blijven groot. In Ierland kampt 14,8% van de beroepsbevolking met werkloosheid, in Griekenland 15,5%, in Spanje zelfs meer dan 21%.

Lees meer...
 

Zware verliesreeks voor de aandelenmarkten

De slechte macro-economische data uit de VS zowel als uit Europa en China zorgen al wekenlang voor een serieuze neerwaartse druk op de aandelenmarkten. Bovendien slaagden de olieproducerende landen er niet in het eens te worden over een productieverhoging. Dit zouden ze  doen om de oplopende olieprijs te drukken door middel van verhoging van het aanbod.

Als aanvulling hierbij heb ik eens enkele grafieken geanalyseerd:

  • zowat alle aandelenindices(Euronext 100, Next 150, BEL 20, AEX, CAC 40, DAX, Dow Jones – en NASDAQ Composite) laten een forse dalende trend zien
    enkel de Nikkei 225 daalt niet hevig(consolidatie)
    enkel olie(Brent en WTI) geven een positief signaal(uitbodeming en stijgende RSI)

 

Lees meer...
 

Mongolië: het Saoedi-Arabië van Azië?

Met de opkomst van talrijke economieën van opkomende markten wordt door beleggers steeds gezocht naar nieuwe sterren aan het firmament. Na de BRIC landen en verschillende ‘Frontier Markets’ (kleinere economieën bijvoorbeeld Vietnam, Argentinië, Kenia), wordt Mongolië steeds vaker genoemd. Belangrijkste redenen zijn de rijkdom aan grondstoffen en de gunstige ligging. Beleggingsguru Marc Faber noemt Mongolië zelfs het mogelijke Saoedi-Arabië van Azië.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 148 - 168 van 421

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.09009 seconden