Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap

Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!


Voorpagina

Koper: de perfecte cocktail voor een prijsstijging?

Tijdens de hoogtijdagen van 2008 waren de berichten over koperdiefstallen niet van de lucht. Of het nu ging om kerkklokken, bliksemafleiders of leidingen: koper was een geliefd object voor het dievengilde. Een tijdje was het rustig rondom deze berichtgeving, maar de laatste tijd lijkt de koperdief ‘terug’ te zijn. De oorzaak van deze diefstallen is natuurlijk de stijgende prijs van koper. Is het huidige prijsniveau echter te handhaven?

Lees meer...
 

Overnamegolf in aantocht

Wie het financiële nieuws enigszins in de gaten houdt zal het vast al wel zijn opgevallen: de toename in het aantal bedrijfsovernames. Vermoedelijk zal het aantal overnames ook de komende tijd nog wel verder toenemen. Hieronder leest u de vier belangrijkste redenen voor deze naderende overnamegolf.

Lees meer...
 

MACD systeem foutloos

Deel 1 door Dr Martin Boot

De studie van de MACD heeft tot nu toe het volgende opgeleverd:

  1. De MACD geeft 65% foutieve signalen.
  2. Het systeem kan niet worden verbeterd via een stop loss of andere toepassingen van money management.
  3. Vermogensbeheerders sturen de belegger het bos in met praatjes als "de belegger moet direct anticiperen op een signaal en dat lukt alleen ons vakmensen maar". De waarheid is dat er niet kan worden ingegrepen in de MACD.
  4. De voorstellen die tot nu toe zijn gedaan om de MACD te verbeteren, doen allemaal onder voor de MACD zelf.
Lees meer...
 

Donkere wolken pakken zich samen .....

In de recente maandvisie werd al aangegeven dat de lange termijn momentum indicatoren neerwaarts zijn gedraaid alsmede de negatieve trend welke door de Maand Trend Analyzers wordt aangegeven. Technisch gezien hangt het potentiële hoofd en schouder patroon, met de neklijn rond de 303-305 zone en een koersdoel van minimaal 259, als het zwaard van Damocles boven de markt.

Lees meer...
 

Graantje meepikken?

Grote droogte in Rusland en in een aantal andere landen rondom de Zwarte Zee doen vermoeden dat de graanoogst aldaar flink zal tegenvallen. Gevolg: stijgende prijzen. De aankondiging van de Russische president om de graanexport per 15 augustus een halt toe te roepen zette de prijzen nog eens extra onder druk. Zo steeg de prijs van tarwe in amper zes weken tijd met 60%. En gerst noteert in anderhalve maand 100% hoger.

Lees meer...
 

Inflatie aan de eettafel

Grote kop vandaag op de website van de Telegraaf: “Dagelijkse boodschappen flink duurder”. Stijgende prijzen van veel agrarische grondstoffen als tarwe, suiker, cacao- en koffiebonen zorgen inderdaad voor een opwaartse prijsdruk van veel alledaagse boodschappen. Inflatie aan de eettafel dus. Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, zo bieden de agrarische grondstofmarkten de nodige kansen voor de opportunistische of voorzichtige beleggers.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 408

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2017 Hcc Beleggen Website