HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Magical Formula Investing volgens Joel Greenblatt

Voor wie zijn beleggingssysteem wil bijsturen voor 2011 is dit artikel misschien interessant…

In 2005 publiceerde J.Greenblatt de bestseller “The little book that beats the market”(ISBN 978-0-470-62415-9). Dit boek is verplichte lectuur voor elke ernstige belegger.

Dit boek is geschreven in zelfs voor kinderen begrijpbare taal.

Lees meer...
 

TA lange rente 24122010

Op deze daggrafiek ziet u dat de lange rente sinds augustus/ september 2010 met meer dan een procentpunt is gestegen. Tevens ziet u dat er de laatste dagen sprake van een ontspanning is. De rente is afgeketst op de rode weerstandlijn die (ongeveer) ligt over wat bodems van 2009 en 2010. Wat we hier niet zien is dat het ook een bodem uit 2006 betreft. 

De lange rente is dus enorm gestegen en nu zien we daar een reactie op. 

Lees meer...
 

Onze visie voor het komende beursjaar

Achtereenvolgens staan we hieronder kort stil bij onze visie op de ontwikkeling van de rente, de verwachte economische groei en ook de enorme cashreserves waarover het bedrijfsleven momenteel beschikt. Vervolgens wijzen we op het nog altijd opvallend sombere sentiment onder particuliere beleggers en maken we tenslotte onze verwachtingen voor de aandelenmarkten bekend.

Lees meer...
 

Allegorie van de supermarkt

Een allegorie in de literatuur is een metafoor of beeldspraak  die door het gehele gedicht, verhaal of boek wordt volgehouden. Deze literaire vorm is van alle tijden(Plato, Bijbel, Animal Farm,...)

Er is een bruikbare allegorie te maken over de vergelijking tussen de aandelenmarkten en de iedereen bekende supermarkten.

Het grote verschil is dat in een supermarkt verbruiksgoederen verhandeld worden en op een aandelenmarkt kapitaalgoederen.

Lees meer...
 

Wat de obligatiemarkt u wil vertellen

Vandaag kijken we naar de problemen waar de euro mee te maken krijgt. Dit naar aanleiding van de groeiende groep eurolanden die in problemen begint te raken terwijl structurele oplossingen nog altijd achterwege blijven.

Zoals u bekend heeft na Griekenland nu ook Ierland noodhulp gekregen. En afgaande op de obligatiemarkten begint het er al aardig op te lijken dat Portugal, Spanje en wellicht ook ItaliÄ— binnen niet al te lange tijd zullen volgen. Het bestaande Europese noodfonds is hiervoor waarschijnlijk ontoereikend. Grote kans dan ook dat opnieuw met de pet rondgegaan moet worden. Nederland zal hierbij gevraagd worden garant te staan voor nog meer leningen die door het Europese noodfonds zelf verstrekt worden.

Lees meer...
 

TA lange rente 26112010

Op de weekgrafiek is het ook vandaag (nog) niet tot een uitbraak gekomen. Dat is duidelijk wel het geval op onderstaande daggrafiek.

Welke signalen wijzen op een (verdere) rit naar boven? Dat zijn:
1. de opwaartse doorbraak van de oranje trendlijn,
2. de daaropvolgende hogere top,
3. de opwaartse doorbraak van de rode en grijze lijnen,
4. de daarop volgende twee hogere top en
5. de uitbraak uit het zwarte kadertje.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 421

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06412 seconden