HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Beleggen in grondstoffen: actief of passief?

De aanhoudende prijsstijging van veel grondstoffen trekt een toenemend aantal particuliere beleggers richting deze markt. Of het nu om goud, zilver of tarwe gaat, beleggers willen een graantje meepikken van de onevenwichtige vraag- en aanbod verhoudingen in de grondstoffenmarkt. En geef ze eens ongelijk. Een belegger in grondstoffen profiteert van de groei in opkomende landen, beschermd zijn vermogen op optimale wijze tegen hoge inflatie en ‘last but not least’: een belegging in grondstoffen verlaagt het risico van de totale portefeuille. Echter: hoe te beleggen in grondstoffen?

Lees meer...
 

Fietsend naar rendement

Dé meest gestelde vraag is steevast welk bedrijf ons 'favoriete aandeel' is. En ons antwoord op die vraag is eveneens al lange tijd hetzelfde...Accell Group*, de fietsenproducent uit Heerenveen, is nog altijd ons favoriete aandeel op de Nederlandse beurs. Dit ondanks de koersverdubbeling van de afgelopen twee jaar. De reden hiervoor is dat Accell enerzijds een bovengemiddeld goed bedrijf is, anderzijds is het aandeel zelf goedkoper dan gemiddeld gewaardeerd.

Aan de hand van het rendement op het eigen vermogen valt te beoordelen of een specifiek bedrijf 'beter' of 'slechter' dan gemiddeld is in het verdienen van geld. Op de beurs bedraagt het gemiddelde rendement op het eigen vermogen een procent of 9. Bij Accell bedraagt dit cijfer 22%. Accell is daarmee een bovengemiddeld goed bedrijf.

Lees meer...
 

Analyse van twee soorten olie

Er zijn voornamelijk twee varianten van olie van belang in de oliehandel nl. de Brent Crude – en de West Texas Intermediate(WTI) variant. In grote lijnen kan men zeggen dat alle olie afkomstig uit Europa en niet-Amerikaanse landen  Brent Crude is en alle olie afkomstig uit de VS WTI.  Er zijn dan ook 2 hoofdvarianten termijncontracten of futures te bespreken.

Lees meer...
 

Gebruikmaken van optisch goedkope aandelen

Onlangs lazen wij een artikel over dividendstrippen. Kort samengevat komt het er op neer dat men aandelen koopt voor de ex-dividenddatum en er na weer verkoopt. Als de markt is vergeten het dividend (volledig) in te prijzen dan verdient de dividendstripper geld.

Onze aandacht werd niet getrokken door het dividendstrippen, maar door de tekst over de inhaalslag die het aandeel daags na de ex-dividenddatum maakt. Een citaat uit het artikel:

Lees meer...
 

Magical Formula Investing volgens Joel Greenblatt

Voor wie zijn beleggingssysteem wil bijsturen voor 2011 is dit artikel misschien interessant…

In 2005 publiceerde J.Greenblatt de bestseller “The little book that beats the market”(ISBN 978-0-470-62415-9). Dit boek is verplichte lectuur voor elke ernstige belegger.

Dit boek is geschreven in zelfs voor kinderen begrijpbare taal.

Lees meer...
 

TA lange rente 24122010

Op deze daggrafiek ziet u dat de lange rente sinds augustus/ september 2010 met meer dan een procentpunt is gestegen. Tevens ziet u dat er de laatste dagen sprake van een ontspanning is. De rente is afgeketst op de rode weerstandlijn die (ongeveer) ligt over wat bodems van 2009 en 2010. Wat we hier niet zien is dat het ook een bodem uit 2006 betreft. 

De lange rente is dus enorm gestegen en nu zien we daar een reactie op. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 425

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.07465 seconden