HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Technische Analyse aandeel Akzo

Ik heb een klant van me beloofd om in het weekend naar Akzo te kijken. De insteek is te kijken, op basis van technische analyse, of er op de aandelen Akzo in de portefeuille nu calls moeten worden geschreven of niet.


Los van een aantal andere factoren wil je dan eigenlijk een aandeel zien dat per saldo zijwaarts gaat bewegen. Maakt het aandeel een grote kans te stijgen dan doe je niets. Laat de koers maar oplopen en op een hogere koers kan je winst nemen op de aandelen. Is de verwachting dat er een (forse?) daling komt, verkoop de aandelen dan onmiddellijk.

Lees meer...
 

Europees Monetair Fonds: niet oprichten!

Om buitensporige overheidstekorten van EU-landen in toom te houden is er een nieuw idee bedacht door Europese politici: een Europees monetair fonds. Volgens de Amsterdamse econoom Beetsma is dit een onzalig plan omdat er:

  1. te weinig middelen zijn die het fonds voeden en er dus druk komt op lidstaten om extra middelen met belastinggeld te verschaffen; en
  2. we al een fonds hebben waar genoeg dreiging vanuit gaat, genaamd het IMF.
Lees meer...
 

Technische Analyse aandeel Arcelor Mittal en de lange rente

Als we naar Arcelor Mittal en en naar positieve dingen kijken dan kan ik er twee noemen:

1. de koers beweegt boven de groene stijgende trendlijn.
2. de oranje dalende trendlijn is opwaarts uitgenomen.

Of we dan maar één kant op kunnen en dat is naar boven? Ik denk dat daar iets meer voor nodig is. Een goed begin zou dan zijn dat de koers dan eerst eens opwaarts door de rode dalende trendlijn zou breken. Mocht dat al gebeuren, dan ligt rond euro 29,50 een eerste weerstandje (zie grafiek).

Lees meer...
 

Een bonus voor de beste en slimste talenten

"AIG heeft mogelijk meer staatssteun nodig". Dat is op zich geen bericht dat je de wenkbrauwen doet fronzen, maar wel als je een ander bericht van eerder deze maand erbij betrekt.

Om te beginnen de berichten.

Lees meer...
 

Structuur bonussen gewijzigd, beloningen nog altijd even hoog!

De bankiers betalen zichzelf nog altijd teveel. Dat heeft John Mack, voorzitter van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, gezegd tijdens een panelgesprek aan de Queens University in North Carolina. Volgens hem heeft de financiële sector duidelijk nog altijd geen lessen geleerd uit de financiële crisis. De voorzitter van Morgan Stanley voegt er aan toe dat de banken zich bij de herziening van hun verloningspolitiek al teveel richten op technische oplossingen, zoals het verschuiven van de bonussen naar een later tijdstip, in plaats van de hoge bedragen aan te pakken die nog altijd worden uitbetaald. Indien de financiële sector zelf niet ingrijpt om te matigen, zal volgens Mack ongetwijfeld de Amerikaanse regering vroeg of laat ingrijpen. Hij zegt echter dat de bonuscultuur niet zal verdwijnen, omdat de banken vrezen dat ze anders hun beste medewerkers zullen verliezen.

Lees meer...
 

Een belangrijk onderscheid; twee soorten koersstijgingen

Voor veel beleggers is een koersstijging een koersstijging. De ene koersstijging (of koersdaling) is de andere echter niet. Het is waardevol hiervan weet te hebben...

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 190 - 210 van 407

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website