HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Small Caps

 

In dit artikel zullen een aantal specifieke eigenschappen van small caps en selektie criteria worden beschreven, beperkt tot small caps aktief in mijnbouw.Ook zullen een paar voorbeelden kort worden beschreven.

 

Kenmerken

 

  • Small caps zijn relatief kleine firma's met een marktkapitalisatie tot ongeveer 1 miljard dollar en met een beperkt aantal uitstaande aandelen. Er is echter geen specifieke definitie.
  • Het zijn aandelen met een hoge volatiliteit,stijgingen en dalingen van meer dan 10 % per dag in geval van aandelen met een koers tot zeg +/- 1 $ zijn niet uitzonderlijk.
Lees meer...
 

Technische analyse lange rente

Het blijft uitermate spannend aan het rentefront, even een korte update. De lange rente staat nu weer onder de paarse lijn en heeft nu zelfs 3,29% aangetikt. Dat is de laagste stand op het hierna getoonde gedeelte van de grafiek.

Lees meer...
 

Beleggersdag ig HCC Beleggen weer groot succes De 54e beleggersdag zaterdag 10 april j.l. had weer een grote opkomst en de bezoekers waren erg tevreden.

blank bestuurSemEnFransachterdeschermenbabbeltje1RonaldEnBob blank
.
Lees meer...
 

"Geen aandelen!"

Vanwege alle onzekerheden willen veel beleggers het woord aandelen niet meer horen. Laat staan er in beleggen. Overdreven? Laten we de cijfers er even bij pakken...

Lees meer...
 

Technische analyse AEX; weekgrafiek.

In een drieluik ga ik wat dieper in op de AEX. Ik doe dat aan de hand van de drie timeframes en dit is de tweede in de reeks: de weekgrafiek. Klikt u hier voor de analyse van de eerder gepubliceerde maandgrafiek.

Lees meer...
 

Technische analyse AEX

De komende periode ga ik wat dieper in op de AEX. Ik doe dat aan de hand van de drie timeframes en ik begin met de maandgrafiek.

Hieronder staat de maandgrafiek van de AEX met een koershistorie terug tot eind 1986. Als beleggingsadviseur krijg ik wel eens te horen dat het geld beter op een spaarrekening had gestaan i.p.v. te beleggen. Wel, hierboven kunt u door de jaren precies aangeven wanneer dat het beste had geweest. Van 2000 tot 2003 en van 2007 tot 2009 zijn daar twee voorbeelden van. Het afgelopen jaar had u daarentegen beter in aandelen gezeten. Hier komt het timingaspect tegenover Buy & Hold andermaal duidelijk naar voren.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 190 - 210 van 414

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03538 seconden