HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Donkere wolken pakken zich samen .....

In de recente maandvisie werd al aangegeven dat de lange termijn momentum indicatoren neerwaarts zijn gedraaid alsmede de negatieve trend welke door de Maand Trend Analyzers wordt aangegeven. Technisch gezien hangt het potentiële hoofd en schouder patroon, met de neklijn rond de 303-305 zone en een koersdoel van minimaal 259, als het zwaard van Damocles boven de markt.

Lees meer...
 

Graantje meepikken?

Grote droogte in Rusland en in een aantal andere landen rondom de Zwarte Zee doen vermoeden dat de graanoogst aldaar flink zal tegenvallen. Gevolg: stijgende prijzen. De aankondiging van de Russische president om de graanexport per 15 augustus een halt toe te roepen zette de prijzen nog eens extra onder druk. Zo steeg de prijs van tarwe in amper zes weken tijd met 60%. En gerst noteert in anderhalve maand 100% hoger.

Lees meer...
 

Inflatie aan de eettafel

Grote kop vandaag op de website van de Telegraaf: “Dagelijkse boodschappen flink duurder”. Stijgende prijzen van veel agrarische grondstoffen als tarwe, suiker, cacao- en koffiebonen zorgen inderdaad voor een opwaartse prijsdruk van veel alledaagse boodschappen. Inflatie aan de eettafel dus. Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, zo bieden de agrarische grondstofmarkten de nodige kansen voor de opportunistische of voorzichtige beleggers.

Lees meer...
 

Zes redenen om optimistisch te zijn

Ondanks de algehele somberheid van dit moment en het feit dat de meeste aandelenbeurzen dit jaar nog in de rode cijfers noteren, zien wij de komende jaren zelf redelijk optimistisch tegemoet. Hieronder zes redenen waarom enig optimisme wellicht niet geheel misplaatst is...

Lees meer...
 

Timing is everything (3)

In de artikelen “Timing is everything 1 en 2” werd de werking van het Gann Wheel beschreven en de actuele koersvorming aangegeven. Één dag na het bereiken van het 240 graden punt zette de AEX op 21 juni 2010 een prachtige top neer rond de 343, een daling volgde van nabij de 40 punten. Het Gann Wheel 270 graden punt valt op donderdag 15 juli, de verwachtingen zijn hoog gespannen!  In dit artikel beschrijf ik een ander uitstekend timing instrument, de Hotspot methode. 

Lees meer...
 

Soms groeit het geld aan de bomen...

Voor het waarderen van aandelen worden vele uiteenlopende methodes gebruikt. Een van de methodes die we onder andere zelf toepassen is het berekenen van een 5-jaars koersdoel. Ruim vijf jaar geleden, toen we het Warren Buffett E-Book opstelden, illustreerden wij deze waarderingsmethode aan de hand van een concreet voorbeeld: de Amerikaanse winkelketen Dollar Tree (DLTR). Nu, dus vijf jaar later, blikken we eens terug...

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 190 - 210 van 424

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.14674 seconden