HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Wat brengt ons 2018?
Bron:  Frans  Schreiber, Voorzitter HCC Beleggen
fireworks_art_colors_light_colorful_atmosphere-476545-350x226.jpg

Het jaar is nog maar net begonnen en de aandelen koersen gaan alweer wereldwijd omhoog. Na een geweldig aandelen jaar 2017, lijkt het of de trend omhoog niet te stoppen is.
En dit alles ondanks de gevaren van een twitterende Trump, een rode knop op het buro van een dictator in Noord-Korea en ondanks de ECB die noodgedwongen de rente laag houdt, om de zuidelijke landen van de Euro zone niet in de problemen te brengen.
Lees meer...
 

Verlies nemen ??
Bron:  Jan Kolkman,  Stockpicker-signaal
stockpicker-signaal-250x41gr.gif

Jan-Kolkman-wt120x160.gif

Jan Kolkman, 

oprichter van Stockpicker-signaal
heeft tientallen jaren ervaring opgedaan met de belegging in aandelen bij een grote beleggingsmaatschappij en hij heeft zich daarna, via cursussen, symposia en heel veel lezen, gespecialiseerd in technische analyse. Hij hanteert diverse algemeen gebruikte indicatoren en daarnaast ook signalen uit eigen koker.
Stel je hebt aandelen gekocht in de overtuiging dat die koers zal stijgen, maar helaas, het zit tegen. Daar heb je je echter op voorbereid.
Je gaat verlies nemen wanneer de koers een bepaald percentage onder je aankoopkoers is gezakt of in een andere optiek wanneer de koers door een bepaald steunniveau is gedaald.


Maar is het dan verstandig om je hele positie op te ruimen?
Soms wel, maar vaak ook niet.

Kijk daarvoor eens naar de onderstaande grafiek.
Daar is de koers aanvankelijk gedaald, maar na een poosje behoorlijk gestegen en wel zoveel dat je, wanneer je de aandelen had gehouden, een aantrekkelijke winst had behaald.

Je was gewoon wat te vroeg met je aankoop.

Lees meer...
 

Zitten we in een nieuwe bubbel?
Bron:  Martin Boer, Florizon
logo-Florizon-small-250x37.png
MartinBoer120x160.jpg
Martin Boer

Data analist, ICT specialist en is samen met Erick Erdtsieck oprichter van Florizon.com.
Martin Boer heeft zich na zijn studie Sterrenkunde aan de Rijks Universiteit Groningen in zijn werk als ICT specialist altijd bezig gehouden met data analyse en patroonherkenning. De beurs lijkt weliswaar een complex probleem maar bestaat de praktijk uit kleine behapbare deelproblemen zodra je in staat bent voldoende afstand te nemen. Dit is een van de pijlers waarop Florizon is gebaseerd.


Je hoort de laatste tijd steeds vaker analisten op de radio die waarschuwen voor een nieuwe aandelen bubbel. De economie draait op volle toeren en er zijn genoeg bedrijven met goede prognoses, dus daar ligt het niet aan.

Het vervelende is alleen dat de echte economie en de beleggingswereld weliswaar veel raakvlakken hebben, maar niet 1 op 1 gekoppeld zijn, al willen analisten u graag doen geloven dat dat wel zo is.

AEX stijgende
Het afgelopen jaar, van eind oktober 2016 tot eind oktober 2017, is de AEX met zo'n 18% gestegen en dat is dan nog exclusief dividend ook! En de AEX is zeker niet de enige index met mooie cijfers. Prachtige cijfers nietwaar?
Het vervelende is, er zijn maar heel erg weinig bedrijven die 18% winstgroei maken, dus daar zit toch iets scheef.
De koersen lopen veel harder op dan de winsten.

Lees meer...
 

Doel, opzet, nut en resultaten van CoSA’s demo-portefeuille.
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC_logo.gif

CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven. Er wordt primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.

Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de voorlopige CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter: Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
U kunt zich met hetzelfde mailadres aanmelden voor het ontvangen van informatie, zoals de wekelijks verschijnende CoSA-nieuwsbrief en voor het verkrijgen van toegang tot de voor CoSA-leden beschikbare Europese CoSA/SSG-verzameling.


Vanaf 2011 onderhoudt de werkgroep CoSA een demonstratieportefeuille om de CoSA-leden te laten zien hoe de door CoSA gepropageerde wijze van beleggen in de praktijk uitpakt.
Daartoe is de demo-portefeuille zo realistisch mogelijk opgezet, inhoudende dat transactiekosten bij koop en verkoop in de koop en verkoopwaarden worden verrekend. Ook worden de valutakosten bij koop en verkoop verrekend, zodat de invloed van valutawinsten of -verliezen zichtbaar is.


De Demo-portefeuille bestaat in feite uit drie deel-portefeuilles:
  •      KoersGroeibeleggen(KG),
  •      DividendGroeibeleggen(DG) en
  •      DividendHerbeleggen(DH).
Vanaf 2011 wordt de KG-portefeuille aangehouden en na het ontwikkelen van de methoden DG en DH hebben we daarvoor vanaf 2016 deel-portefeuilles toegevoegd.

De aan- en verkoop voor zo’n deelportefeuille wordt bepaald door de regels die gelden voor de betreffende methoden. In eerdere artikelen zijn we nader ingegaan op deze methoden.

Wekelijks wordt de portefeuille bijgewerkt, waarbij de actuele waarde van een aandeel wordt berekend alsof het aandeel is verkocht op de slotkoers van de actuele week met in achtneming van de transactiekosten en de valutaverhouding, bijv. €/$.

Lees meer...
 

Experts houden somberheid vol
Bron:  Corné van Zeijl, Aciam, 2 oktober 2017
actiam-de-verantwoorde-vermogensbeheerder-200x70.png
cornevanzeijl-LI-120x160.jpg
Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij ACTIAM.
Daarnaast is hij een graag geziene beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Zijn opleiding heeft hij aan de Haagse Hogeschoold gevolgd.


Ook al was september een uitzonderlijk goede maand, de experts blijven somber gestemd.

Met name vanwege de negatieve effecten van het afbouwen van QE.

Hun aandelenkeuzes waren bijzonder goed.
Een fictief long/short fonds zou 14,4% hebben verdiend in een maand tijd.

Dus extra interessant om te weten wat de professionals voor de komende maand verwachten.

Een tipje van de sluier; Ahold-Delhaize is ook deze maand weer topaandeel..


Lees meer...
 

HCC!beleggen zoekt actieve vrijwilligers
http://www.beleggersonline.nl/images/banners/HCC-Beleggen-logo-2014-435x82.gif

Wat doe jij met je geld?
En met je vrije tijd?

HCC!beleggen is op zoek naar actieve vrijwilligers om bijvoorbeeld de redactie over de nieuwsbrief te voeren, als webmaster te fungeren, te helpen bij het organiseren van symposia en andere bijeenkomsten en meer. Ben jij een enthousiaste belegger?
Meld je dan aan via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken van HCC!beleggen.


Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 22 - 42 van 429

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06229 seconden