HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Het belang van scenario analyse

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het eigenlijk kwam dat Michiel de Ruyter, onze meest bekende zeeheld in de zeventiende eeuw, die befaamde zeeslagen van de Engelsen won? En dat terwijl hij over minder schepen en minder manschappen beschikte en van Johan de Witt, onze staatsman toentertijd, ook nog eens minder geld ter beschikking had gekregen vergeleken met de Engelsen?

Het antwoord op deze vraag blijkt ook voor beleggers interessant te zijn...

Lees meer...
 

Rek eruit bij TomTom?

De afgelopen weken hebben diverse analisten hun opinie voor TomTom bijgesteld. De opwaartse als ook neerwaartse bijstellingen zijn gedaan naar aanleiding van enkele aankondigingen die het concern de afgelopen maanden deed. De consensus voor het aandeel is licht positief, maar analisten vinden gemiddeld wel dat de rek er bij het aandeel uit is.

Lees meer...
 

Daytraders: werken met basetrading op 4 september in ES.

Om het principe van basetrading duidelijker te maken volgt hier van 4 trades de uitwerking. Er zijn altijd minstens 3 goede argumenten voor een basetrade nodig, zie ook de handleiding op het forum (Ninjatrader). Hier is er deze keer geen gebruik gemaakt van eventuele divergenties op de ticks. Voor het eerste uur is er voorkeur om ook de macd te gebruiken.

Lees meer...
 

TA verslaat FA

In onze nieuwsbrief van 1 augustus 2009 hebben wij een artikel van Ronald Kok gepubliceerd waarin hij stelt dat er openlijk wordt getwijfeld aan de relevantie van technische analyse voor het nemen van beleggingsbeslissingen. Het feit dat technische analyse een bekend fenomeen is heeft weinig met haar relevantie van doen, aldus Ronald die met zijn artikel genaamd "FA verslaat TA" de handschoen werpt naar de technisch analisten. Bob Emanuels, Directeur van Research Unlimited BV, pakt de handschoen op. Hierna volgt de uitgebreide reactie van Bob Emanuels op het artikel van Ronald Kok.

 

Lees meer...
 

Daytraders

Tijdens de in april 2009 gegeven presentatie heb ik aangegeven welke instellingen ik gebruik voor traden op 1 minuutbasis met het programma Ninjatrader (NT). De inleiding van die presentatie is hier te vinden.

Die instellingen zijn ook in WORD-documenten te downloaden vanaf het forum op deze website. In die documenten staan ook wat wetenswaardigheden over het gebruik van NT in, evenals hieronder gebruikte afkortingen.

Daarnaast zijn er enkele screenshots van de installatie van Ninjatrader hier te vinden.

Klik op de onderstaande link om het volledige verhaal te lezen.

Lees meer...
 

Drietrapsraket

Nogal wat bedrijven moeten ieder jaar opnieuw flink hun best doen om de omzet van het voorbije jaar te evenaren... en er zijn bedrijven waarvoor de omzet van het voorbije jaar al min of meer gegarandeerd is.

Met name bij producenten van consumentengoederen is dit het geval. Denkt u aan bedrijven als Altria (rookwaren), Coca-Cola (frisdranken), Colgate-Palmolive (verzorgingsproducten) en William Wrigley (kauwgom). Niet geheel toevallig behoren deze bedrijven stuk voor stuk tot de beste aandelen uit de S&P 500 over de afgelopen vijf decennia.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 211 - 231 van 407

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website