HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Een bonus voor de beste en slimste talenten

"AIG heeft mogelijk meer staatssteun nodig". Dat is op zich geen bericht dat je de wenkbrauwen doet fronzen, maar wel als je een ander bericht van eerder deze maand erbij betrekt.

Om te beginnen de berichten.

Lees meer...
 

Structuur bonussen gewijzigd, beloningen nog altijd even hoog!

De bankiers betalen zichzelf nog altijd teveel. Dat heeft John Mack, voorzitter van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, gezegd tijdens een panelgesprek aan de Queens University in North Carolina. Volgens hem heeft de financiële sector duidelijk nog altijd geen lessen geleerd uit de financiële crisis. De voorzitter van Morgan Stanley voegt er aan toe dat de banken zich bij de herziening van hun verloningspolitiek al teveel richten op technische oplossingen, zoals het verschuiven van de bonussen naar een later tijdstip, in plaats van de hoge bedragen aan te pakken die nog altijd worden uitbetaald. Indien de financiële sector zelf niet ingrijpt om te matigen, zal volgens Mack ongetwijfeld de Amerikaanse regering vroeg of laat ingrijpen. Hij zegt echter dat de bonuscultuur niet zal verdwijnen, omdat de banken vrezen dat ze anders hun beste medewerkers zullen verliezen.

Lees meer...
 

Een belangrijk onderscheid; twee soorten koersstijgingen

Voor veel beleggers is een koersstijging een koersstijging. De ene koersstijging (of koersdaling) is de andere echter niet. Het is waardevol hiervan weet te hebben...

Lees meer...
 

Investeren in mijnbouwfirma's actief in zeldzame aardmetalen

 

De laatste tijd verschijnen er meer en meer artikelen over deze zeldzame aardmetalen- Rare Earth Elements -REE. Exploratie en productie vinden al vele jaren plaats, voornamelijk in China. Echter door het sterk stijgende verbruik en verlaging van export quota door China is er een verhoogde belangstelling ontstaan voor deze materialen. In dit artikel zal vooral op de investeringsmogelijkheden worden ingegaan.

 

Lees meer...
 

Zeepbellen/muntbeleid

Aziatisch wisselkoersbeleid op termijn onhoudbaar

Met het sterke economische herstel zaten de afgelopen maanden in Azië ook de activaprijzen opnieuw in de lift. Vanaf de zomer van 2009 nam evenwel de vrees voor zeepbellen toe. Vooral de beurs (+60% sinds begin 2009) en de vastgoedmarkt (alweer hogere prijzen dan voor de crisis) liepen in de kijker. Hierbij werd met een beschuldigende vinger naar de Amerikaanse centrale bank gewezen. De zeer lage beleidsrente en de soepele liquiditeitsvoorziening door de Fed zouden massaal kapitaal naar de regio doen stromen. Hierbij wordt echter voorbijgegaan aan het feit dat de Aziatische centrale banken de creatie van zeepbellen mee in de hand werken.

Lees meer...
 

Fusiemeldingen SER in 2009 op laagste niveau sinds 1970

Het aantal fusies en overnames dat bij de SER is aangemeld is in 2009 sterk afgenomen. Bedroeg het aantal fusiezaken in 2008 nog 500, in 2009 was dat 335, een afname met 33 procent. Ten opzichte van 2007 (694 meldingen) is zelfs sprake van een halvering. Dit blijkt uit de jaarlijkse telling van het aantal fusiemeldingen in het afgelopen jaar. Sinds de totstandkoming van de SER-Fusiegedragsregels in 1970 is het totale aantal fusiemeldingen in één jaar nog niet zo laag geweest. De verklaring voor de afname ligt waarschijnlijk in de economische recessie.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 211 - 231 van 425

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06841 seconden