HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Verdere daling vermogen Nederlandse beleggingsfondsen door beursmalaise

In het vierde kwartaal van 2008 daalde het fondsvermogen van de Nederlandse beleggingsfondsen vooral als gevolg van beleggingsverliezen met ruim 5 procent naar EUR 172 miljard, zo blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandsche Bank.

Beleggers legden nog wel netto EUR 0,9 miljard in Nederlandse fondsen in, maar het positieve effect hiervan was klein in vergelijking met het negatieve effect van de afwaarderingen van de beleggingen (- EUR 11 miljard). Het koersverlies op aandelen, die eind vierde kwartaal ongeveer een derde van de beleggingen uitmaakten, was de voornaamste oorzaak van deze waardedaling. Een ruwe schatting wijst er op dat de Nederlandse beleggingsfondsen sinds het begin van de kredietcrisis – dus in het afgelopen anderhalf jaar – een kleine 30 procent van hun fondsvermogen verloren door beleggingsverliezen en netto onttrekkingen.

Lees meer...
 

Een sector die het wel goed deed en afgelopen jaar

Achter ons ligt - het zal u niet ontgaan zijn - één van de slechtste beursjaren ooit. Aandelen in vrijwel alle categorieën daalden. Zelfs goud- en zilveraandelen die nogal eens een contrair koersverloop laten zien, evenals de defensief geachte drank- en tabaksaandelen.

Lees meer...
 

Lopende uitgifte nieuwe beleggingsproducten in Nederland en België

Kansrijk met goede balans tussen Rendement & Risico voor behoedzame aandelenbeleggers: Van Lanschot AEX Trigger Note 2009-2014 met 100% hoofdsomgarantie onder voorwaarden.

Rapportcijfer: 8

Lees meer...
 

Analisten blijven positief over Fugro

Het Nederlandse Fugro heeft donderdag 8 januar 2009 nabeurs bekendgemaakt dat de omzet over 2008 2,1 miljard euro zal bedragen. Dit zou een groei betekenen van 16% ten opzichte van 2007. Hiermee zou het concern volgens eigen zeggen voldoen aan de verwachtingen. Analisten zijn al tijden uitermate positief over het concern wat zorgt voor een sterke consensus.

Lees meer...
 

De Financiële Begrippenlijst

De Financiële Begrippenlijst - www.dfbonline.nl -  is het meest uitgebreide en diepgravende financieel-economische lexicon in het Nederlandse taalgebied. Een financieel woordenboek met meer dan 7.300 begrippen op het gebied van economie, financiële markten, beurs en beleggen, onderling verbonden door meer dan 42.000 verwijzingen.

Lees meer...
 

AFM vraagt aandacht voor investeringen in grond

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) constateert dat investeringsmogelijkheden in grond steeds vaker aan consumenten worden aangeboden. Deze investeringen in landbouw-, bos- of bouwgrond kunnen zogeheten beleggingsobjecten zijn, als beleggers een rendement in het vooruitzicht wordt gesteld en de grond wordt beheerd door een ander dan de belegger zelf. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 232 - 252 van 407

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website