HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

TA verslaat FA

In onze nieuwsbrief van 1 augustus 2009 hebben wij een artikel van Ronald Kok gepubliceerd waarin hij stelt dat er openlijk wordt getwijfeld aan de relevantie van technische analyse voor het nemen van beleggingsbeslissingen. Het feit dat technische analyse een bekend fenomeen is heeft weinig met haar relevantie van doen, aldus Ronald die met zijn artikel genaamd "FA verslaat TA" de handschoen werpt naar de technisch analisten. Bob Emanuels, Directeur van Research Unlimited BV, pakt de handschoen op. Hierna volgt de uitgebreide reactie van Bob Emanuels op het artikel van Ronald Kok.

 

Lees meer...
 

Daytraders

Tijdens de in april 2009 gegeven presentatie heb ik aangegeven welke instellingen ik gebruik voor traden op 1 minuutbasis met het programma Ninjatrader (NT). De inleiding van die presentatie is hier te vinden.

Die instellingen zijn ook in WORD-documenten te downloaden vanaf het forum op deze website. In die documenten staan ook wat wetenswaardigheden over het gebruik van NT in, evenals hieronder gebruikte afkortingen.

Daarnaast zijn er enkele screenshots van de installatie van Ninjatrader hier te vinden.

Klik op de onderstaande link om het volledige verhaal te lezen.

Lees meer...
 

Drietrapsraket

Nogal wat bedrijven moeten ieder jaar opnieuw flink hun best doen om de omzet van het voorbije jaar te evenaren... en er zijn bedrijven waarvoor de omzet van het voorbije jaar al min of meer gegarandeerd is.

Met name bij producenten van consumentengoederen is dit het geval. Denkt u aan bedrijven als Altria (rookwaren), Coca-Cola (frisdranken), Colgate-Palmolive (verzorgingsproducten) en William Wrigley (kauwgom). Niet geheel toevallig behoren deze bedrijven stuk voor stuk tot de beste aandelen uit de S&P 500 over de afgelopen vijf decennia.

Lees meer...
 

Rendement vastgoed fors teruggelopen

Diverse beleggers vrezen het ergste voor vastgoed. Zij verwachten dat de daling van de waarde nog niet zijn dieptepunt heeft bereikt en blijven daarom voorzichtig. Analisten zijn wisselend in hun opinie over de sector. De afgelopen maanden zagen vele vastgoedfondsen hun koers fors oplopen met gemiddeld 40% waardoor het verwachte rendement fors is teruggelopen.

Lees meer...
 

10 veelgemaakte beleggingsfouten

Iedere belegger maakt fouten. Zelfs Warren Buffett, die in zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrieven vaak ruim aandacht besteedt aan zijn missers uit het voorbije jaar. Het reduceren van fouten kan voor veel beleggers tot een substantiële verbetering van rendement leiden. Immers, zo stelt Buffett, u hoeft niet zoveel zaken goed te doen, zolang u maar niet al te grote fouten maakt. Wij maakten een lijstje van de tien meest voorkomende beleggingsfouten...

Lees meer...
 

Digitaal spel 'Meer keuze met geld'

Online geldspel leert verstandige financiële keuzes te maken

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) lanceert op 29-5-2009 het online spel ‘Meer keuze met geld’ (www.meerkeuzemetgeld.nl). Dit spel is speciaal voor jongeren ontwikkeld en leert hen spelenderwijs om slimme financiële keuzes te maken. De speler krijgt virtueel geld in handen en moet daar, door verstandig te kiezen in verschillende situaties, meer van proberen te maken. Bij welke risico’s moet je stil staan en welke valkuilen zijn er?

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 232 - 252 van 425

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06014 seconden