HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Buy and hold versus korte termijn beleggen

Buy and hold gaat uit van het behalen van goede resultaten door te investeren in kwaliteits aandelen met goede groeiverwachtingen en deze gedurende lange termijn vast te houden. Dit in tegenstelling tot het beleggen op korte termijn. Veel boeken zijn over buy and hold geschreven en ook op internet is veel informatie te vinden. Een paar van deze referenties zijn hieronder aangegeven. Bij deze korte beschrijving  gaan we uit van de situatie op de AEX en beleggen volgens de index.

Lees meer...
 

Nog geen spraakmakend resultaat

Hoewel we onze modelportefeuille –zij het niet bewust- steeds beter diversificeren is het resultaat nog niet erg bemoedigend. Min 12,93% is geen resultaat om over naar huis te schrijven. Zelfs inclusief het uitgekeerde dividend blijft de teller op min 8,41% steken.

De benchmark doet het een stuk beter. Inmiddels staat de AEX ook wel op een minnetje maar die valt in het niet bij onze portefeuille. Een min van 1,44% is ten opzichte van onze portefeuille alleszins behoorlijk te noemen.

Lees meer...
 

Amerikaanse dollar heel aantrekkelijk


De Amerikaanse dollar verloor over de voorbije jaren heel wat van zijn pluimen. Althans voor beleggers uit Euroland. Staat de wisselkoersontwikkeling stilaan voor een keerpunt?

Om te onthouden
- USD overdreven goedkoop
- Onevenwichten verbeteren sterk
- Koersklim evenwel moeilijk te timen
Lees meer...
 

Het internet als informatiebron voor de belegger

Iets dat de HCC beleggers gemeen hebben is het gebruik van de computer bij het beleggen. Eigenlijk kan geen belegger zijn hobby of beroep uitoefenen zonder gebruik te maken van de computer. Al is het alleen maar om informatie te vergaren. Ja, internet is een onmisbare informatiebron voor beleggers.
 
Wij hebben op deze website wel een menu-item waaronder links vermeld staan, maar die pagina is nauwelijks gevuld. Vreemd dat wij als computerende beleggers geen overweldigende pagina met links kunnen vullen. Wij zijn immers allemaal op zoek naar informatie. Misschien niet naar dezelfde informatie, maar de informatiebehoefte van de beleggers zal ook weer niet erg ver uit elkaar liggen.

Lees meer...
 

Commentaar op Merrill Lynch 7% Inflatie Note

Merrill Lynch 7% Inflatie Note; looptijd 3 jaar met 100% hoofdsomgarantie; rapportcijfer 8

Opgenomen in Advance Top Elftal Beleggingsproducten ten behoeve van het defensieve deel van beleggingsportefeuille

Lees meer...
 

De underperformance van technische analyse in de aandelenmarkten

Vandaag de dag zijn er talloos veel internetsites en diensten voor beleggers die op basis van technische analyse uitspraken trachten te doen over de toekomstige koers van een aandeel.  Tot heden bestaat er nog geen evenwichtsmodel op basis van technische analyse dat statistisch significante outperformance oplevert. Het feit dat er een massa aan technische analysesites bestaat is op zich niet verwonderlijk. Dit omdat er in de media amper aandacht wordt geschonken aan de empirische verificatie ervan. Tijd dus voor de media om een blik op de recente academische literatuur te werpen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 253 - 273 van 407

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website