HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Het internet als informatiebron voor de belegger

Iets dat de HCC beleggers gemeen hebben is het gebruik van de computer bij het beleggen. Eigenlijk kan geen belegger zijn hobby of beroep uitoefenen zonder gebruik te maken van de computer. Al is het alleen maar om informatie te vergaren. Ja, internet is een onmisbare informatiebron voor beleggers.
 
Wij hebben op deze website wel een menu-item waaronder links vermeld staan, maar die pagina is nauwelijks gevuld. Vreemd dat wij als computerende beleggers geen overweldigende pagina met links kunnen vullen. Wij zijn immers allemaal op zoek naar informatie. Misschien niet naar dezelfde informatie, maar de informatiebehoefte van de beleggers zal ook weer niet erg ver uit elkaar liggen.

Lees meer...
 

Commentaar op Merrill Lynch 7% Inflatie Note

Merrill Lynch 7% Inflatie Note; looptijd 3 jaar met 100% hoofdsomgarantie; rapportcijfer 8

Opgenomen in Advance Top Elftal Beleggingsproducten ten behoeve van het defensieve deel van beleggingsportefeuille

Lees meer...
 

De underperformance van technische analyse in de aandelenmarkten

Vandaag de dag zijn er talloos veel internetsites en diensten voor beleggers die op basis van technische analyse uitspraken trachten te doen over de toekomstige koers van een aandeel.  Tot heden bestaat er nog geen evenwichtsmodel op basis van technische analyse dat statistisch significante outperformance oplevert. Het feit dat er een massa aan technische analysesites bestaat is op zich niet verwonderlijk. Dit omdat er in de media amper aandacht wordt geschonken aan de empirische verificatie ervan. Tijd dus voor de media om een blik op de recente academische literatuur te werpen.

Lees meer...
 

Vastgoedaandelen hebben de laagste waarderingen van het Damrak


De rangschikking van de Nederlandse aandelen op basis van hun koers/winst-verhouding laat in de top vooral small caps zien. Aan de top staan Tele Atlas, HITT, Kendrion en Super de Boer. Opvallend is de hoge koers/winst-verhouding van AkzoNobel van 36,13. De top van de lijst met de koers/winst-verhoudingen laat een difuus beeld zien zonder een bepaalde sectorvertegenwoordiging. De onderkant van de lijst laat dit juist wel zien. Hier zijn vooral de vastgoedbedrijven sterk vertegenwoordigd.

Lees meer...
 

Einde van de maand, dus tijd om onze modelportefeuille onder handen te nemen.

Op 2 mei schreven wij al dat de benchmark –de AEX-index- het beter doet dan onze portefeuille. "Wie of wat stopt onze benchmark" luidde dan ook de noodkreet. Voorlopig stopt niets of niemand onze benchmark want het rendement is thans 12,35 %. Dat is een prima rendement, want er gaan jaren voorbij dat de AEX dat rendement niet haalt en nu is dat nette resultaat behaald vanaf 8 februari 2008, de start van onze modelportefeuille.

Lees meer...
 

Kredietbeoordelaars onder vuur

Kredietbeoordelaars zoals Moody’s en Standard & Poor’s krijgen veel kritiek te verduren. Hun invloed op het financiële systeem is sterk gegroeid met de opmars van kredietproducten en de toenemende vraag naar ratings. Als kredietbeoordelaars hun rating aanpassen, kan dat kettingreacties teweeg brengen op de financiële markten. Ratingaanpassingen van kredietproducten vormen min of meer een vliegwiel waarlangs schokken over het financiële systeem breed worden verspreid. Om die reden hebben zij dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de marktturbulentie in de afgelopen maanden. Aldus de bron voor dit artikel over kredietbeoordelaars dat in het DNB Magazine nr. 2 van mei 2008 is gepubliceerd.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 274 - 294 van 425

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.11803 seconden