HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Beleggen is (bijna) een wetenschap

Beleggen is een serieuze bezigheid, dat weten wij allemaal. Bij serieuze aangelegenheden horen geen emotionele overwegingen. Nee, beleggers zijn rationele dieren die proberen perfecte analyses te maken. Wij baseren onze beslissingen op basis van fundamentele,  technische en/of kwantitatieve invloeden. Uiteraard kijken wij naar de toekomst en niet naar het verleden. Beleggers lopen soms wel 2 jaar voor op de economische ontwikkelingen. De leden van onze vereniging zitten voor het analyseren van bedrijven/aandelen uren, dagen of jaren achter de computer. Kortom, beleggers maak je niet gek.

In die context bezien zijn de volgende berichten vreemd.

Lees meer...
 

Opties schrijven. Wanneer wel, wanneer niet?

Degenen die wel eens een beleggingstraining bij mij hebben gevolgd zal het niet ontgaan zijn dat ik een groot voorstander ben van het schrijven opties om zo premie te ontvangen. Om te begrijpen wanneer het nu wel en wanneer het niet verstandig is om opties te schrijven of juist toch te kopen moet in mijn beleving worden gekeken naar de volatiliteit.

Lees meer...
 

Prille opkomende markten bieden het hoogste rendement


Beleggen in jonge opkomende aandelenmarkten is niet nieuw. Een van de eerste was Hong Kong in de jaren zestig. In de jaren tachtig volgden Japan, Singapore, Maleisië, enz. De laatste jaren doen met name landen als China, India, Rusland en Turkije zich gelden.

Lees meer...
 

Issue selectie, wat en hoe?


Beleggen is een delicaat werk. Er zijn diverse invloeden die van significante invloed zijn welke de meeste beleggers negeren. Aan de hand van deze presentatie maakt Ronald Kok duidelijk wat het belang aan aandelen in de portefeuille zou moeten zijn gegeven een bepaalde looptijd en hoe men tot de keuze van de specifieke aandelen komt. Daarnaast wordt aangetoond wat de juiste gewichten van de diverse aandelen moeten zijn.

Lees meer...
 

Hoe gebruik je technische analyse?

Om het antwoord op de hierboven gestelde vraag te kunnen geven, is het van belang eerst even stil te staan bij wat technische analyse is en waarvoor deze gebruikt kan worden.

Lees meer...
 

Inleiding presentatie Eppo R. Kooi

Asset allocatie toegepast op het roteren van trackers op basis van koersgroeisnelheid en groeiversnelling

Leden van HCC Beleggen zijn bijna per definitie hobbybeleggers die graag gebruik maken van PC’s en beleggingsprogramma’s. Ze beleggen veelal niet alleen om met geld geld te verdienen, maar beoefenen het daarnaast voor hun plezier. De hobbyist mag graag experimenteren en ontwikkelt zelf systemen om te beleggen en maakt daarop gebaseerde beleggingsprogramma’s. Die systemen kunnen gebaseerd zijn op eigen ideeën of ze zijn geïnspireerd door de ideeën van anderen. Dit laatste is het geval bij het handelssysteem dat ik in de presentatie zal laten zien.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 274 - 294 van 417

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.0469 seconden