HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Een impressie van het 49ste beleggerssymposium


Op 13 oktober jl. hebben we in Culemborg alweer het 49ste beleggerssymposium gehouden. De opkomst was goed en de stemming onder de deelnemers, sprekers en exposanten zelfs beter en dat maakte deze dag weer een onvergetelijke beleggersbijeenkomst. Voor degene die deze dag moesten missen of voor de bezoekers die graag een terugblikken op deze dag volgen er een aantal foto's.

 

Lees meer...
 

Strategieën met opties: de long straddle

In dit artikel bespreken wij in welke marktomstandigheden het opportuun kan zijn om een long straddle op te zetten. De “long straddle” is een strategie die u opzet wanneer u neutraal bent wat de richting betreft waarin de onderliggende waarde zal evolueren (stijging of daling), maar wanneer u er echter wel van overtuigd bent dat er een forse koersbeweging op til is.

 

Lees meer...
 

Een turbo 'bouwen' met opties

Opties zijn veelzijdig en daardoor kunnen we met opties allerlei beleggingsproducten nabootsen. In dit artikel gaan we een turbo long ‘bouwen’ met behulp van opties. 

Lees meer...
 

Het gebruik van meerdere aandelenstrategieën vergroot uw winstkansen en reduceert het risico


Er is een oud beursgezegde dat luidt: “Hou vast aan een eenmaal ingezette strategie”. Maar wat te doen wanneer deze aanpak reeds in de beginfase dreigt mis te gaan?
Mijn opvatting: Verandering in de conjunctuurcyclus vraagt om regelmatige aanpassing van de gekozen strategie.

Lees meer...
 

Beleg in “Stijl” en versla de EuroStoxx50.

In een eerder artikel (“Meer Rendement uit uw Belegging met Opties ”), werd beschreven hoe een belegger in Europese aandelen,  rendement kan toevoegen door het schrijven van call en/of put opties op de EuroStoxx50. Door “selectief” te schrijven, niet elke periode maar slechts dan als aan  bepaalde criteria is voldaan (bijv. koers > ma of toenemende volatiliteit), bleek het mogelijk een aantrekkelijke vergroting van het rendement te behalen tegen aanvaardbare risico’s.
Lees meer...
 

Beleggingsstrategie


Bij het woord “strategie” denk ik allereerst aan Stratego, het spel dat bestaat uit twee legers van 33 manschappen, zes bommen en het vaandel. Het doel van het spel is met behulp van strategisch inzicht (en een beetje geluk) het vaandel van de tegenstander te veroveren. Tegelijkertijd dient het eigen vaandel te worden beschermd. Het is dus een combinatie van aanvallen en verdedigen. Zonder aanvallende acties kun je het vaandel van de tegenstander moeilijk veroveren; het veronachtzamen van de verdediging kan je evenzeer fataal worden. In mijn woordenboek staat “strategie” omschreven als “plan en beleid om enig doel te bereiken”. Bovengenoemde begrippen zijn mijns inziens direct in verband te brengen met beleggen!

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 295 - 315 van 407

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website