HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Het gebruik van meerdere aandelenstrategieën vergroot uw winstkansen en reduceert het risico


Er is een oud beursgezegde dat luidt: “Hou vast aan een eenmaal ingezette strategie”. Maar wat te doen wanneer deze aanpak reeds in de beginfase dreigt mis te gaan?
Mijn opvatting: Verandering in de conjunctuurcyclus vraagt om regelmatige aanpassing van de gekozen strategie.

Lees meer...
 

Beleg in “Stijl” en versla de EuroStoxx50.

In een eerder artikel (“Meer Rendement uit uw Belegging met Opties ”), werd beschreven hoe een belegger in Europese aandelen,  rendement kan toevoegen door het schrijven van call en/of put opties op de EuroStoxx50. Door “selectief” te schrijven, niet elke periode maar slechts dan als aan  bepaalde criteria is voldaan (bijv. koers > ma of toenemende volatiliteit), bleek het mogelijk een aantrekkelijke vergroting van het rendement te behalen tegen aanvaardbare risico’s.
Lees meer...
 

Beleggingsstrategie


Bij het woord “strategie” denk ik allereerst aan Stratego, het spel dat bestaat uit twee legers van 33 manschappen, zes bommen en het vaandel. Het doel van het spel is met behulp van strategisch inzicht (en een beetje geluk) het vaandel van de tegenstander te veroveren. Tegelijkertijd dient het eigen vaandel te worden beschermd. Het is dus een combinatie van aanvallen en verdedigen. Zonder aanvallende acties kun je het vaandel van de tegenstander moeilijk veroveren; het veronachtzamen van de verdediging kan je evenzeer fataal worden. In mijn woordenboek staat “strategie” omschreven als “plan en beleid om enig doel te bereiken”. Bovengenoemde begrippen zijn mijns inziens direct in verband te brengen met beleggen!

 

Lees meer...
 

Programma van het 49ste beleggerssymposium; Thema ‘Beleggen met voorbedachten rade’

De Hcc!Beleggen organiseert op zaterdag 13 oktober 2007 het 49ste beleggersymposium. Bezoekers hebben gratis toegang tot het symposium dat om 10:00 uur begint en om 16.00 uur eindigt.
De lokatie is wederom in Scholengemeenschap Lek en Linge gelegen aan de Multatulilaan 6, 4103 NM Culemborg (routebeschrijving).

We zijn er weer in geslaagd een boeiend programma weten samen te stellen waarvan de lezingen in de grote zaal worden verzorgd door de volgende sprekers:

Lees meer...
 

Netwerken

Netwerk heeft de volgende betekenissen:
1 stelsel van zaken of personen die nauw met elkaar in contact staan => net, raderwerk, web
2 draadloos of bedraad computernetwerk
3 kabelnetwerk (telecom of electra)
4 [wiskundig] afbeelding in het platte vlak van alle zijvlakken van een veelvlak

Met computernetwerken zijn wij als club van computergebruikende beleggers bekend. Met het wiskundige deel hebben wij ooit op school kennis gemaakt, maar verstaan wij ook de kunst van het netwerken?

 

Lees meer...
 

Leven we op een zeepbel?

Kan de zwaar in de schulden geraakte Amerikaanse economie instorten en ons, Europeanen, meesleuren in de vrije val? Zijn de dagen van wereldmunt dollar geteld? En is een herhaling van de crisisjaren dertig echt zo ondenkbaar?

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 316 - 336 van 425

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.21815 seconden