HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Nederlandstalige begrippenlijst op het gebied van financiële markten en beleggen.

'De Financiële Begrippenlijst' - dfbonline - is de meest uitgebreide, publiek toegankelijke Nederlandstalige begrippenlijst op het gebied van financiële markten en beleggen. Een interactieve site met uitleg over ruim 5.200 financiële begrippen. Deze gestaag groeiende digitale kennisbank is bestemd voor eenieder met interesse voor financiële markten en beleggen, zowel professionals als particulieren en studenten. Na een eenvoudige registratie is de website volledig kosteloos toegankelijk.
Lees meer...
 

De Markets in Financial Instruments Directive. 

De Markets in Financial Instruments Directive (‘MiFID’) zal de bestaande Investment Services Directive (‘ISD’), de belangrijkste Europese wetgeving voor beleggingsondernemingen en financiële markten sinds 1995, per 1 november 2007 vervangen. De MiFID reikt verder dan de ISD en introduceert nieuwe en uitgebreidere verplichtingen waar ondernemingen aan moeten voldoen, in het bijzonder gedragsregels en de inrichting van de bedrijfsvoering. De MiFID is een belangrijk deel van het Financial Services Action Plan (‘FSAP’) van de Europese Unie, dat is ontworpen om één Europese markt in financiële diensten te creëren.

Lees meer...
 

Strategie


Als belegger krijg je te maken met veel onzekerheden. Het gaat natuurlijk om jouw geld. En omdat we als mens gewoontedieren zijn en in staat zijn om te leren van fouten, zoeken we naar algemene herkenningspunten om naar te handelen.
Al vallend en opstaan kunnen we komen tot een soort gedragscode waarmee we denken de wereld te kunnen verslaan. En in de sjieke financiële buitenwereld is het zeker een jungle en er heerst oorlog.....
Lees meer...
 

Harley-Davidson; een typisch Warren Buffett-aandeel

(Red. Deze analyse werd op 30 juni 2007 gratis aangeboden aan de inschrijvers op www.warrenbuffett.nl).
 

Bedrijfsmodel

Harley-Davidson is een typisch Warren Buffett-aandeel: sterke merknaam, hoge winstmarges, een aandeelhoudersvriendelijk management en voorspelbare winsten. En ook de waardering van Harley-Davidson lijkt op dit moment aantrekkelijk te zijn.

Lees meer...
 

Zeg ken jij de mosselman…


Als je jaren geleden in de stand van de HCC-beleggers op een beurs vragen van mensen over het programma “ StockBrowser “ beantwoordde, zat daar vaak tussen: Je kunt in het programma geen fondsen onderbrengen. Kunst, de schrijver van het programma, Van Thiel uit Zeist, schreef het voor mensen die hun eigen financiële boontjes willen doppen.

Uiteraard hoeven u en ik niets meer te leren over de verhouding tussen marktrente en de waarde van obligaties en kennen wij de bekende- en de verborgen kosten van investeringsfondsen. Ook weten wij welke opties lucratief zijn en welke niet. Maar wij laten ons wel met een goedkope hypotheek en tegelijk een te dure verzekering opzadelen.

Lees meer...
 

Afbreken en opbouwen

Eigenlijk wilde ik iets schrijven over beleggers die voor hun eigen financiën willen zorgen, maar dat kan volgend keer ook nog wel. Soms denk je aan de maatschappij die aan het verharden is, verandert op een manier die het leven niet gemakkelijker maakt.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 316 - 336 van 407

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website