HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

De 80-20-regeling voor adviezen over financiële producten

Banken en verzekeraars voldoen aan de regels die moeten voorkomen dat adviezen over financiële producten worden beïnvloed door provisies. Dat blijkt uit onderzoek van de AFM onder een groep van acht aanbieders van financiële producten (zie rapport).

Lees meer...
 

Doe mee aan het onderzoek!


Al tijdens zijn VBA-studie voor Register Beleggingsanalist vroeg Eelco Ubbels zich af of het mogelijk was om een grote groep beleggers te enquêteren om zo een collectieve visie bij elkaar te krijgen. Het gaat dan niet over 10, 20 of 30 specialisten. Nee, Eelco wil een grote groep beleggers bij elkaar krijgen om de collectieve mening vast te stellen.
Lees meer...
 

Massa amateuranalisten beter dan professionals! 

Nederlanders die vinden dat zij beter kunnen beleggen dan analisten, kunnen vanaf vandaag al hun beursadviezen kenbaar maken op de website Bindex. Door alle adviezen samen te voegen, wil Bindex inzicht verkrijgen in de meest koopwaardige fondsen volgens alle Nederlandse beleggers tezamen. Elk advies wordt op de website gepubliceerd. Gebruikers die de beste adviezen geven, ontvangen maandelijks een geldbedrag.
Lees meer...
 

Consultatie over de richtlijn aandeelhoudersrechten


Het ministerie van Justitie werkt samen met de ministeries van Financiën en Economische Zaken aan de omzetting van de Europese richtlijn aandeelhoudersrechten in het Nederlandse recht.

Het doel van de richtlijn is de uitoefening van aandeelhoudersrechten in beursgenoteerde vennootschappen te bevorderen. Ondernemingen en andere belanghebbenden krijgen nu gelegenheid om ten aanzien van een aantal onderwerpen uit de richtlijn hun standpunt kenbaar te maken.
Lees meer...
 

Markt voor gestructureerde producten is snel gegroeid

De markt voor gestructureerde producten is de afgelopen jaren sterk gegroeid, zo stelt de AFM in haar onderzoeksrapport . Hadden particuliere beleggers in 2003 voor € 3 miljard euro aan gestructureerde producten uitstaan, eind 2006 was dat naar schatting al € 30 miljard. Inmiddels heeft één op de drie beleggers (ongeveer 500.000 huishoudens) één of meer gestructureerde producten in de portefeuille. Wat 10 jaar geleden een markt voorbehouden aan professionele beleggers was, is inmiddels een massamarkt geworden. Daarbij is het zo dat in geheel Europa de jaarlijkse inleg in gestructureerde producten de inleg in traditionele beleggingsproducten,zoals beleggingsfondsen, naar de kroon steekt. De groei is nog niet ten einde. Gestructureerde producten lijken bij uitstek geschikt om bijzondere wensen ten aanzien van vermogensopbouw, zoals garanties, vorm te geven en kunnen in de toekomst dan ook meer gebruikt gaan worden bij de opbouw van individuele pensioen en aflossingsbedragen voor hypotheken.

 

Lees meer...
 

Nederlandstalige begrippenlijst op het gebied van financiële markten en beleggen.

'De Financiële Begrippenlijst' - dfbonline - is de meest uitgebreide, publiek toegankelijke Nederlandstalige begrippenlijst op het gebied van financiële markten en beleggen. Een interactieve site met uitleg over ruim 5.200 financiële begrippen. Deze gestaag groeiende digitale kennisbank is bestemd voor eenieder met interesse voor financiële markten en beleggen, zowel professionals als particulieren en studenten. Na een eenvoudige registratie is de website volledig kosteloos toegankelijk.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 337 - 357 van 433

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.07157 seconden