HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

ZIJN DERIVATEN IN TE PASSEN BIJ FUNDAMENTEEL BELEGGEN?   

Vaak wordt beweerd dat derivaten risicovolle producten zijn welke door fundamentele beleggers beter kunnen worden gemeden. Er wordt dan meestal verwezen naar een aantal in het verleden door professionele handelaren met enorme verliezen afgesloten transacties. Vergeten wordt hierbij dat dergelijke verliezen samenhangen met de wijze waarop derivaten worden gebruikt. Dat kan namelijk behalve door “trading” op ontelbare andere manieren waarbij in kan worden gespeeld op alle mogelijke varianten van risicobereidheid.
In deze bijdrage zal ik eerst een korte beschrijving geven van de diverse soorten derivaten. Vervolgens zal ik een aantal mogelijkheden de revue laten passeren welke door fundamenteel ingestelde beleggers kunnen worden ingezet met als doel het rendement op hun portefeuille te verhogen.
Lees meer...
 

Fundamentele analyse en de NAIC-methode.

Fundamentele analyse is een hulpmiddel om te bepalen of koop, houden of verkoop van een aandeel verstandig is. Fundamentele analyse kijkt naar de eigenschappen van het bedrijf, niet alleen naar het verloop van de koers, maar ook naar de omzet, de winst, de koers/winst verhouding, het rendement op eigen vermogen enz. Het is een studie van de prestatie van een bedrijf van de laatste 5 tot 10 jaren.

Lees meer...
 

Digitale nieuwsbrief; een service van de HCC Beleggen.

Periodiek ontvangen onze de leden van de HCC Gebruikersgroep Beleggen een digitale nieuwsbrief. Indien U lid bent van de HCC Gebruikersgroep Beleggen, maar geen digitale nieuwsbrief heeft ontvangen meldt U dan hier aan voor deze service.

Indien u wilt weten wat de HCC voor u kan betekenen kijk dan eens op deze pagina.

De op 17 november jl. verschenen nieuwsbrief treft u hierna aan.

Lees meer...
 

Interessegroep ‘’daytrading’’?

Dagelijks schieten grote aantallen indexpunten voorbij waarvan het ons spijt dat we daarvan niet konden profiteren. Achteraf zie je vaak dat de indicatoren het nog mooi aangaven ook. Dat het niet uitkwam, komt evengoed voor. Dat je er door allerlei menselijke zwakheid niets mee verdient, misschien nog veel vaker. Ik heb wel gemerkt dat de betrouwbaarheid van de signalen toeneemt als de R in de maand is. Ook meer in de namiddag dan ‘s morgens. Toch blijft bij velen de gedachte leven dat er van tijd tot tijd op korte termijn  interessante koersbewegingen gepakt kunnen worden. Het kan daarbij gaan om futureposities van enkele minuten tot optieposities van enkele uren of dagen.

 

Lees meer...
 

Computer-narigheden

Zowel in de professionele omgeving als bij particulieren komen veel storingen voor in de nieuwe technieken. Het onderscheid tussen storingen in de elektronica, programmering of het gebruik is niet meer te onderscheiden. Ook dit geldt voor een  PC die we gebruiken voor onze beleggingen.

Lees meer...
 

Rente

Als de centrale bank de rente aanpast, wat doet de hypotheekrente?

Een veel gestelde vraag. Aan de hand van de werking van de verschillende soorten rente zal ik hierop een antwoord geven. Rente - en vooral beleggingen die rente moeten opbrengen - wordt saai genoemd. Zeker in vergelijking met het beleggen in opties en futures. Maar de invloed van de rente op de beleggingen is groot. Rente is een onderdeel van het beleggen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 358 - 378 van 414

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.05205 seconden