HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Hoe doen ze het; de beleggingsgoeroes?


Rond de jaarwisseling hebben alle zichzelf respecterende beleggingsbladen en beleggingssites wel een rondje vooruitzichten in hun bladen en op hun websites opgenomen. En met een rondje vooruitzichten bedoel ik gerenommeerde beleggers die hun visie voor het komende jaar geven. Meestal lees ik dergelijke artikelen wel, maar schenk daar vervolgens weinig aandacht aan. Op zich is dat logisch, want gerenommeerde beleggers zijn nog geen superbeleggers nietwaar. Dus waarom zou ik de visie van deze goeroes blindelings volgen. Welnu, dat kan omdat er in mijn optiek wel één of meerdere superbeleggers tussen zitten en ik de visie van die deskundige graag omarm.  Of dat één van de goeroes mijn visie verkondigt en ik mij gestrekt voel in mijn mening. Maar dat heeft wel erg veel weg van selffulfilling prophecy.

Lees meer...
 

Gevonden: aantrekkelijk gewaardeerd groeiaandeel


NutriSystem (NTRI)

Koers: US $ 52,41 EBIT: US $ 135,7 miljoen
Beurswaarde: US $ 1,88 miljard Enterprise value: US $ 1,75 miljard
Beurs: NASDAQ Earnings Yield: 7,8%

Lees meer...
 

Opkomende markten en grondstoffen


Door Gerard Jager; hoofdredacteur Advance Beleggingsadviezen en Sr. vermogensbeheerder bij Onafhankelijk Vermogensbeheer ’s-Gravenhage

Wat hebben beide beleggingsvormen gemeen?  

Meer dan op het eerste gezicht lijkt. In zijn algemeenheid kun je stellen dat beide meer dan gemiddelde winstmogelijkheden bieden bij meer dan gemiddelde risico’s.

Allereerst de winstkansen. Een belegging in de klassieke aandelenmarkten biedt veel perspectief voor beleggers op langere termijn. In het bijzonder de mid- en de smallcaps. Dit soort ondernemingen hebben de mogelijkheid sneller te groeien dan de hoofdfondsen. In dit verband twee uitersten.

Lees meer...
 

Hoe te beleggen in opkomende markten?

Door Harry Geels; partner en directeur van INMAXXA Research

Uit vele studies blijkt dat voor ontwikkelde landen het sectoreffect (ofwel het belang van de sector op de ontwikkeling van het aandelenrendement) op z’n minst gelijk of zelfs groter is dan het landeneffect (de invloed van het land op het rendement). Ook stijlbeleggen (groei versus waarde of kleine versus grote aandelen) is belangrijk bij het beleggen in ontwikkelde landen. Maar hoe zit het nu met het belang van sector en stijl in opkomende markten?

Lees meer...
 

Boerenbedrog


Vanmorgen bij het oprapen van de ochtendkrant was het al weer raak: Eindelijk wordt een onderzoek door een advocaat gevraagd naar de handelwijze van Milli Görūs. Voor het sommetje van een slordige vijf miljard zijn argeloze Turkse gelovigen in de moskee geprest om hun zuur verdiende geld in een rad van avontuur te storten. De baas van het investeringsfonds die al maanden gezocht werd vanwege zijn rol in het geheel, werd onlangs tijdens een begrafenis gefotografeerd met vier leden van de Turkse regering.

Lees meer...
 

Globaal en toch gelijk in Correlatie.


Een mooi correlatie voorbeeld dat ik altijd behandel in mijn optie presentaties is er een tussen twee aandelen indices en dan niet die tussen de Duitse Dax en de AEX maar wel die tussen de Amerikaanse SP500 en de Nederlandse AEX index.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 358 - 378 van 433

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.05527 seconden