HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Bron:  Ben van den Anker
Risico-rendement-SH400x400.jpg


Geen enkele investering zal in de praktijk zonder risico zijn, maar wat zijn nu precies deze risico’s? In deze column probeer ik een aantal gangbare risico’s op het vlak van investeren toe te lichten.

Allereerst is het van belang hierbij het ‘risico’ te definiëren. Waar dit voor de een het verlies van de hoofdsom betekent, ziet een ander het risico in het behalen van een lager dan beoogd rendement.
Risico definieer ik hierbij dan als de mate van onzekerheid waarmee doelstellingen behaald worden. Voor het aangaan van risico of anders gezegd onzekerheid verwacht de belegger een rendement op het ingelegde vermogen te behalen. Het risico kun je dan kwantificeren als de mate van afwijking tussen verwacht en gerealiseerd rendement. Een gangbaar model in de literatuur om dit risico te berekenen is het Capital Asset Pricing Model. In dit model worden drie parameters (riskfree rate, bèta en het verwachte risk premium boven de risk free rate) gebruikt om het verwachte rendement te berekenen. Een investering is risicoloos als het actuele rendement overeenkomt met het verwachte rendement. De gangbare ‘riskfree rate’ refereert naar het rendement op investeringen waarbij de hoofdsom niet verloren kan gaan en het actuele rendement overeenkomt met het verwachte rendement. Over het algemeen wordt hieronder staatspapier van overheden verstaan. Belangrijk is hierbij mee te nemen dat inflatie- en renteverwachtingen wel degelijk van invloed zijn op de koers van de onderliggende waarde en het te behalen rendement. Daarnaast zien we steeds meer dat ook overheden wel eens niet aan betalingsverplichtingen kunnen voldoen en dat brengt de vraag met zich mee hoe ‘risk free’ risk free staatspapier eigenlijk is. Ik wil naar aanleiding van het bovenstaande dieper ingaan op twee relevante risico’s; het bedrijfs- en marktrisico.
Lees meer...
 
Grootse sprekers !
Bron: Bestuur HCC Beleggen
Op 28 maart organiseerde de groep HCC groep Beleggen wéér een geweldig symposium met héél veel informatie over investeren. Beleggen is nu hard nodig nu de overheid zich steeds verder terugtrekt uit het verzorgen van ons pensioen en de rente langzamerhand de nul procent nadert. Er was een grote opkomst, wat niet verwonderlijk was gezien de geweldige sprekers die de symposium-cie had uitgenodigd.
HCC-Beleggen-Symposium-20150328-Collenbergh-zaal-IMG_1956.JPG
Als u bent geweest, dan hebt u kunnen genieten van Pim van de Velde, die van de hoed en de rand vertelde over crowdfunding. Hij wist er alles van, want heeft zelf drie jaar geleden een platform opgericht. Daarnaast vertelde Menno Dreishor hoe nu een hedgefonds echt werkt.
HCC-Beleggen-Symposium-20150328-Statenkamer-IMG_1953.JPG

De beleggers onder onze club kregen veel ideeën hoe ze bepaalde technieken voor hun eigen investeringen konden gebruiken!

Tenslotte deed Bob Hendriks voor u in de zaal uit de doeken hoe u of uw kinderen een systematische vermogensopbouw kunnen organiseren, zodat niemand zich meer druk hoeft te maken hoe straks de studie van uw prins of prinsesje te bekostigen !

Daarnaast waren er veel standhouders, die het publiek op de hoogte brachten van de nieuwste software op het gebied van beleggen.
Kortom, het was weer een zeer leerzame en geweldige dag.
Tot op het 65ste HCC Beleggen symposium op 10 oktober 2015!

Met vriendelijke groet,
Frans Schreiber, Voorzitter Hcc groep Beleggen
 
http://www.beleggersonline.nl/images/symp64/64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-220x80.gifVideo's van presentaties gehouden tijdens het
64ste HCC Beleggen Symposium
"Weg van de gebaande paden"
op 28 maart 2015
Tijdens het 64ste HCC Beleggen Symposium zijn er van een aantal sprekers video presentaties opgenomen Dit zijn presentaties waarbij van zowel de presentatie  als de spreker simultaanopnames zijn gemaakt.
U Kunt deze via onderstaande links bekijken
Menno Dreischor

mennodreischor120x160.jpg
Kwantitatief beleggen van de theorie naar de praktijk
Pim van de Velde  

Pim-van-de-Velde120x160.jpg
"Waarom we niet meer om crowdfunding heen kunnen"
Emiel van Maris 

Emiel van Maris120x160.jpg
Trendfollowing
Bob Hendriks

Bob-Hendriks120x160.gif
Systematische vermogensopbouw door een combinatie van sparen en beleggen
Karel Mercx   
Karel-Mercx120x160.jpg
The four most dangerous words in investing are:

De powerpoint presentaties zijn ook los te downloaden via onze download-sectie

 
Handelsalgoritmen voor (dag)opties: ontwikkeling, backtesten en de keuze tussen future, turbo en optie
Aat-Schornagel120x160.jpg
Tradingsystemen die gebruik maken van algoritmen op basis van koerspatronen zijn gemeen goed geworden . Meestal worden bij Long- en Shortsignalen futures, aandelen of trackers gebruikt. Maar hoe zou het uitpakken als systematisch (dag)opties of turbo’s gebruikt worden ? Backtest software is niet zo maar voorhanden.

In de voordracht  komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Backtesten van handelsalgoritmen met opties en turbo’s
 • Koopsignaal, wat nu: future, turbo of optie ? Voor-en nadelen van futures, opties en ETF’s bij algoritmische handelssystemen
 • Gevoeligheidsanalyse m.b.t. tot looptijd en uitoefenkoers
 • Het belangrijkste voordeel van (dag)opties: stop-loss is niet nodig
 • Samenstellen van de “beste” combinatie van handelssystemen.

Tijdens de voordracht worden diverse handelsalgoritmen gedemonstreerd.

Aat Schornagel is wiskundige en heeft 23 jaar lang voor Shell over de wereld gezworven.  In Londen was hij o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd beleggingssysteem voor het Shell Pensioenfonds.  Aat heeft ruim 20 jaar ervaring als ontwikkelaar van tradingsystemen met een focus op (dag)opties.

 
Chris-en-Jaap240x160.jpgHoog rendement op basis van Relatieve Sterkte

Hoe kunt u vandaag inzicht krijgen in het beleggersnieuws van morgen en met redelijke zekerheid voorspellen welke titels vele malen meer dan de mark zullen bewegen op een eenvoudig te handelen manier?

Chris en Jaap laten zien dat relatieve sterkte een groot verschil maakt in je rendement. Relatieve sterkte geeft je veel inzicht in wat er gaat bewegen. Handel in wat kansrijk is, daar komt het in het kort op neer. Of je nou een groot of klein kapitaal beheerd of je nou vaak of weinig wil handelen. Het is een universeel concept. Naast relatieve sterkte wordt ook de toepassing ervan in de praktijk toegelicht. Na afloop heeft u een duidelijk inzicht hoe u relatieve sterkte kunt gebruiken om hogere rendementen te behalen. 

De Ontwaakte Trader richt zich op de coaching en educatie van traders en actieve beleggers in Nederland. Dit doen we onder andere via een trading chatroom die 24/7 open staat voor onze actieve community, via verschillende cursussen en workshops, via ons blog en via gratis webinars die we eens per maand organiseren. Ons motto is "door traders, voor traders" wat inhoudt dat alles wat onze cursisten leren afkomstig is van echte traders.

Chris Boon is de oprichter van de Online Trading Universiteit. Deze online en offline leerschool voor traders en actieve beleggers telt inmiddels meer dan 150 actieve leden. In minder dan 2 jaar heeft Chris al verschillende cursisten opgeleid tot winstgevende traders (waaronder ook Jaap). Chris bezit de gave dat hij je precies kan vertellen wat werkt in trading (kennis), maar ook hoe het werkt (praktijk) en waarom het werkt (psychologie).

Jaap Groeneveld heeft het eerste coachingsprogramma van Chris gevolgd en is naast een succesvolle belegger (al 20 jaar) nu ook een zeer succesvolle trader. Jaap is iemand die de diepte ingaat en ieder systeem dat hij handelt van haver tot gort begrijpt. In combinatie met zijn zelfkennis en realistische verwachtingen maakt dit hem erg succesvol. Leuk detail: Jaap heeft een uitgekiende manier om zijn aandelen te selecteren en een eigen trading set-up bedacht, de Jaap-trade of J-trade in het kort, die inmiddels ook door een aantal pro-traders vanuit andere delen van de wereld wordt toegepast.
de-ontwaakte-trader-logo556x69.png


 
Trendfollowing

Emiel van Maris vindt dat "Actief beleggen met een strak risicomanagementbeleid het nieuwe sparen" is en het  frustreert hem dat de particuliere belegger te vaak het onderspit delft in het beurswereldje.
Dat is in zijn optiek onnodig; met de juiste benaderingswijze en een beetje coaching kan ook de particulier 'de Beurs' verslaan. Niet slechts een beetje meeprofiteren als de beurzen fors omhoog gaan maar een mooi rendement behalen onder alle marktomstandigheden."

Emiel-van-Maris120x160.jpgTrendfollowing is een bekende beleggingsstrategie op basis van de technische analyse van de marktprijzen. Emiel  van Maris  gaat in zijn  presentatie "Trendfollowing" dieper op deze strategie in en behandeld in zijn presentatie de volgende onderwerpen:
 • De mind-set van een trendfollower
 • Bottom line
 • Hoe bepaal je de trend
 • Wanneer verandert de trend
 • De neutrale zone
 • De methodiek
 • Het risicomanagement
Toepassing van deze beleggingsmethodiek in samenhang met doordacht risicomanagement leidt tot positieve rendementen in zowel stijgende als in dalende markten.
TrendCorp-image215x103.jpg
Emiel van Maris heeft zijn jarenlange en brede ervaring in de financiële wereld (bij banken, verzekeraars, handelshuizen en als zelfstandig treasury consultant & interim-manager) omgezet in de analyse modellen die de motor zijn van de unieke signaalservice van het door hem opgerichte bedrijf "TrendCorp" .

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 64 - 84 van 421

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2018 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.07454 seconden