HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Programma overzicht 70ste HCC Beleggen symposium 28 april 2018

Programma overzicht   70ste HCC Beleggen symposium 28 april 2018
9:45    Zalen open

10:00
Statenkamer

HCC Beleggen

Gelegenheid tot kennismaking met medebezoekers, standhouders en
HCC Beleggen

hcc-symp-algemeen-logo-wit-180x160.pngHCC Beleggen


Jaarlijkse ALV
HCC! Beleggen

HCC-Beleggen-ALV148x160.jpg
Agenda en stukken
11:00 - 11:50 Collenbergh zaal
11:00 - 11:50 Statenkamer
André Brouwers

(Beleggingsinstituut)
andre-brouwers-120x160.gif
Succesvol beleggen met opties
Hendrik Oude Nijhuis

(Beterinbeleggen)
Hendrik-Oude-Nijhuis-120x160.gif
Value-beleggen Q&A
12:30 - 13:20 Collenbergh zaal
12:30 - 13:20 Statenkamer
Geert-Jan Nikken

(LeoMont)
Foto-nikken120x160.gif
Versla de beurs met de RSI!
Roland Mustert

(MM Global Movies)
Foto-Roland-Mustert120x160.gif
Asset Backed Entertainment Financing, the profitable niche
13:40 - 14:40 Collenbergh zaal
13:40 - 14:40 Statenkamer
Hans van der Helm

(Quantmania Hedge Fund)
Foto-helm120x160.gif
Versla de markt met alogoritmic trading
Erick Erdsiek & Martin Boer

(Florizon)
MartinBoer-ErickErdtsieck180x160.jpg
Rentmeesterschap! Onze ideeën met Fundamentele analyse
14:55 - 15:45 Collenbergh zaal

Brian Scharrenberg

(Robeco)
Brain-Scharrenburg-120x160-2.gif
Beleggen & Emoties

 16:00 Einde


Locatie: Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, 3731 CL,  De Bilt

 
Geert-Jan Nikken, Versla de beurs met de RSI!

Geert-Jan Nikken, Versla de beurs met de RSI!
Foto-nikken120x160.gifIn zijn bijdrage aan het HCC Symposium Beleggen 2018 zal Geert-Jan Nikken van LeoMont ingaan op de actuele stand van zaken van een aantal toonaangevende indices, waaronder de AEX, S&P500 en Nikkei 225. Hij zal de indices analyseren aan de hand van zijn unieke methode waarin de Relatieve Sterkte Index (=RSI) een centrale rol speelt. Let wel, de tijd dat je moest kopen bij een stijging van de RSI boven de OS-lijn en verkopen bij een daling van de indicator onder de OB-lijn ligt al jaren achter ons.
Geert-Jan past de indicator op een geheel andere manier toe!
In het eerste gedeelte van zijn presentatie zal Geert-Jan ingaan op de nieuwe theorie waarna hij aan de hand van de besproken theorie de analyse op de indices zal toepassen. Uiteraard is er uitgebreid ruimte ingepland voor het stellen van vragen en zal Geert-Jan ter plekke de items (=aandelen, grondstoffen, valuta’s) van jouw keuze voor je analyseren. Aan het eind van zijn bijdrage heb je niet alleen kennis van de nieuwe manier om naar de RSI te kijken, maar ook een gedegen visie voor de markten in de volgende kwartalen van 2018. Komen dus!

Geert-Jan Nikken is sinds 1996 werkzaam in de financiële sector als Chartered Market Technician (CMT). Op TradeIdee verzorgt hij dagelijks op transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende financiële markten en waarden.

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, werd Geert-Jan midden jaren negentig gegrepen door  technische analyse. Zijn loopbaan startte aan de Centrale Desk Technische Analyse van ABN AMRO. Hij is opgeleid tot Chartered Market Technician (CMT). In 1997 stapte hij over naar Fortis om daar samen met collega Gökhan Erem de Fortis Desk Technische Analyse op te zetten. Deze desk groeide rond de eeuwwisseling uit tot de toonaangevende technische analyse desk in de Benelux.

Na verschillende posities vervuld te hebben bij Fortis, waaronder het runnen van een modelportefeuille op basis van technische analyse, heeft Geert-Jan in 2007 de overstap gemaakt naar Rabo Securities waar hij verantwoordelijk was voor het bedienen van institutionele investeerders. Geert-Jan Nikken en Gökhan Erem werken nu samen in het in 2008 opgerichte LeoMont B.V.. Zij verzorgen dagelijks op de voor hun kenmerkende transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende markten. LeoMont bedient zowel de particuliere als zakelijke beleggers met concrete beleggingsscenario’s en portefeuilletoepassingen.
logo lemont-217x184.jpgBekende producten van LeoMont zijn Macro Future Fund, E+N Portefeuilles en LeoMontFonds. ING, Binck, ABNAMRO, Saxobank, IG Markets en Goldmans Sachs zijn in de loop van de jaren onderdeel van de professionele klantenportefeuille van LeoMont geworden.

Geert-Jan heeft vanaf 2000 zijn visie en mening gedeeld via verschillende Nederlandse en internationale media zoals CNBC, Bloomberg, RTL-Z, Beleggers Belangen en BNR. Daarnaast was Geert-Jan een veel gevraagd en veel gelezen columnist bij onder andere IEX.nl, Belegger.nl, DFT.nl en Alex.nl.

Wat Geert-Jan als columnist duidelijk onderscheidt, is dat hij daadwerkelijk met zijn lezers in gesprek gaat. Sinds 2016 zijn de analyses en meningen van Geert-Jan te lezen en te zien op TradeIdee.

 
Brian Scharrenberg - Beleggen & Emoties

Brian Scharrenberg -  Beleggen & Emoties
Hoe komt het dat we veelal beleggen contrair aan wat we eigenlijk zouden willen en zouden moeten doen. Zowel Emoties en weeffouten in ons systeem spelen hierin een belangrijke rol.
Robeco biedt u handvatten hoe hier slim mee om te gaan.

Brain-Scharrenburg-120x160-2.gifBrian is sinds 2008 werkzaam bij Robeco als Director Sales en Business Development Nederland.
Hij laat je zien hoe je anders zou kunnen kijken naar beleggen en hoe je op termijn je doelen zou kunnen realiseren tegen wellicht lagere risico's.


Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, van aandelen tot obligaties. Al sinds onze oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat we doen. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie
logo-robeco283x141.jpg
Wij zijn de Investment Engineers. Onze allereerste CEO zei al dat "elke beleggingsstrategie gebaseerd moet zijn op onderzoek".
Vanaf dat moment zit het vergaren van kennis ons in het bloed.
Onze klanten profiteren van baanbrekende beleggingsstrategieën, omdat we op een unieke manier drie soorten onderzoek integreren: fundamenteel, kwantitatief en duurzaamheidsonderzoek.


 
Hans van der Helm - Versla de markt met alogoritmic trading.

Hans van der Helm - Versla de markt met alogoritmic trading.
Foto-helm120x160.gifHandelen door uitsluitend gebruik te maken van kwantitatieve modellen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.

Hans van der Helm zal kort deze manier van handelen toelichten. Vervolgens zal hij met enkele voorbeelden op het gebied van “momentum investing” en “swing trading” laten zien dat het mogelijk is om op vrij eenvoudige wijze een beter rendement te behalen dan de markt of een benchmark.
Momentum is de periode waarin koersen een duidelijke beweging laten zien, omhoog of omlaag.Bij swing trading worden de posities hooguit enkele handelsdagen ingenomen.


Hans van der Helm (1967), heeft kwantitatieve bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hans is werkzaam geweest als market maker op de Amsterdamse optiebeurs en heeft daarna gewerkt bij zowel een “software vendor” als bij een “data vendor”.


Hans schreef zijn eerste handelssysteem in 2005 en heeft voortdurend zijn algoritmen doorontwikkeld.

Logo quantmania-380x100.pngNa ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector heeft dit in 2018 geresulteerd in de oprichting van het Quantmania Hedge Fund, waar hij fondsbeheerder is.
In 2017 is Hans tevens gestart als columnist voor de beleggerswebsite IEX.nl.

 
Roland Mustert - Asset Backed Entertainment Financing, the profitable niche.

Roland Mustert, Asset Backed Entertainment Financing, the profitable niche.
Foto-Roland-Mustert120x160.gifDe film industrie in Amerika en Engeland werd van oudsher gedomineerd door de grote studio’s, zoals oa Disney, Columbia Picture, Sony pictures en MGM.
Dit beeld verschuift meer en meer naar onafhankelijke producenten.

Hun behoefte aan kapitaal heeft een interessant niche gecreëerd waarin uitstekend belegt kan worden. Onze ervaring leert dat deze vorm van beleggen een relatief hoog rendement paart aan beneden gemiddeld risico. MM Global Movies heeft met haar Amerikaanse partners een systeem ontwikkeld waarmee de risico elementen vrijwel volledig geëlimineerd worden. Vanwege de extra ingebrachte zekerheden heet deze manier van beleggen  ‘Asset Backed Entertainment Financing’.


Roland Mustert is opgeleid tot ingenieur en inmiddels ondernemer met meerdere bedrijven. Als consultant in de industrie heeft hij vele complexe installaties ontworpen en was verantwoordelijk voor projecten tot 60 miljoen Euro.  Zijn partner Inge Mous is gecertificeerd mediator en actief in de regionale politiek. Samen leiden zij een internationale business club met een wereldomvattend netwerk. Zij houden allebei van duidelijkheid en controle en hebben een hekel aan risico.
70Logo-mm-global-movies200x200.png
In zijn eigen zoektocht naar goede beleggingsmogelijkheden ontdekte Roland een niche markt. Na dit uitgebreid getest te hebben met privé kapitaal nam hij het besluit deze niche open te stellen voor andere beleggers

Met behulp van crowdfunding is in 2016 MM Global Movies opgericht door Roland Mustert en Inge Mous. Met het opgehaalde startkapitaal is de basis gelegd en in 2016 reeds 2% groei gerealiseerd. In 2017 is dit verder opgelopen met ruim 20%. Het overgrote deel van deze groei komt ten goede van de beleggers en aandeelhouders.
Voor 2018 wordt een soortgelijke groei verwacht en is het doel het totale werkkapitaal te vergroten naar €5 miljoen.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03014 seconden