HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Doel, opzet, nut en resultaten van CoSA’s demo-portefeuille.

Doel, opzet, nut en resultaten van CoSA’s demo-portefeuille.
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC_logo.gif

CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven. Er wordt primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.

Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de voorlopige CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter: Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
U kunt zich met hetzelfde mailadres aanmelden voor het ontvangen van informatie, zoals de wekelijks verschijnende CoSA-nieuwsbrief en voor het verkrijgen van toegang tot de voor CoSA-leden beschikbare Europese CoSA/SSG-verzameling.


Vanaf 2011 onderhoudt de werkgroep CoSA een demonstratieportefeuille om de CoSA-leden te laten zien hoe de door CoSA gepropageerde wijze van beleggen in de praktijk uitpakt.
Daartoe is de demo-portefeuille zo realistisch mogelijk opgezet, inhoudende dat transactiekosten bij koop en verkoop in de koop en verkoopwaarden worden verrekend. Ook worden de valutakosten bij koop en verkoop verrekend, zodat de invloed van valutawinsten of -verliezen zichtbaar is.


De Demo-portefeuille bestaat in feite uit drie deel-portefeuilles:
  •      KoersGroeibeleggen(KG),
  •      DividendGroeibeleggen(DG) en
  •      DividendHerbeleggen(DH).
Vanaf 2011 wordt de KG-portefeuille aangehouden en na het ontwikkelen van de methoden DG en DH hebben we daarvoor vanaf 2016 deel-portefeuilles toegevoegd.

De aan- en verkoop voor zo’n deelportefeuille wordt bepaald door de regels die gelden voor de betreffende methoden. In eerdere artikelen zijn we nader ingegaan op deze methoden.

Wekelijks wordt de portefeuille bijgewerkt, waarbij de actuele waarde van een aandeel wordt berekend alsof het aandeel is verkocht op de slotkoers van de actuele week met in achtneming van de transactiekosten en de valutaverhouding, bijv. €/$.

Lees meer...
 
Aat Schornagel - Handelsalgoritmen met opties op basis van koerspatronen

Handelsalgoritmen met opties op basis van koerspatronen in volatiele en in stille markten

Tradingsystemen die gebruik maken van algoritmen op basis van koerspatronen zijn gemeen goed geworden. Zo is het bijvoorbeeld winstgevend om systematisch een future te kopen op de AEX of S&P500 na 3 dagen koersdaling en de future vervolgens weer na 4 dagen te verkopen.

Maar hoe zal deze strategie uitpakken als opties worden gebruikt ipv. futures ?
Aat-Schornagel120x160.jpgEn welke opties kun je dan het best kiezen ? In eerdere voordrachten lag de focus op handelsalgoritmen waarbij dagopties gebruikt worden.

In deze nieuwe voordracht worden ook algoritmen en koerspatronen besproken waarbij posities met maandopties worden ingenomen. Er wordt aangetoond dat dagoptie strategieën vooral aantrekkelijk zijn in volatiele markten terwijl maandoptie strategieën juist aantrekkelijk zijn in rustige markten. Door deze 2 categorieën te combineren ontstaat een robuust systeem met een uitzonderlijk hoge rendement/risico verhouding: een systeem dat  "van alle markten thuis" is en gemiddeld jaarlijks meer dan 30% rendement levert .

In de voordracht krijgt u:   
  • Een kijkje in de keuken van koerspatronen, oude en nieuwe, waarmee u direct kunt handelen.   
  • Inzicht waarom het beter is kortlopende opties te kopen en langlopende opties te schrijven   
  • Inzicht waarom met name kortlopende opties zo aantrekkelijk zijn qua rendement per eenheid risico   
  • Inzicht waarom vele (optie)beurswijsheden nuance behoeven of zelfs simpelweg fout zijn.   
  • Inzicht waarom dure opties vaak (te) goedkoop zijn en goedkope opties (vaak) te duur
Aat Schornagel  is wiskundige met specialisatie Waarschijnlijkheidsrekening en Statistiek (cum laude). Na zijn studie heeft hij voor Shell 23 jaar over de wereld gezworven in management posities in Logistiek, Business consultancy en ICT. In Londen was hij o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd “Artificial Intelligence"  beleggingssysteem voor het Shell Pensioenfonds.
Vanaf 2005 koos Aat voor zelfstandig ondernemerschap en was hij o.a. Algemeen Directeur van een Financieel Dienstverleningsbedrijf en Directieadviseur bij BinckBank.
Aat is een optiebelegger van het eerste uur , is thans een van de grootste particuliere traders in dagopties en heeft meer dan 20 jaar ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van (optie) beleggings- en handelssystemen.

HCC Computerbeleggersgroep Zuid Holland
69beleggen-logo1-40000px-template-Verdana-400x100.png

Wij stellen ons ten doel de kennis van en het inzicht in Beleggen van de leden te vergroten.
" Beleggen met behulp van de computer " is daarbij het kader.

 
Cees Smit - De Toestand Van De Economie En De Beurs.

De Toestand Van De Economie En De Beurs.
Cees_Smit120x160s.jpg
'
Goede informatie en kennis zijn de eerste stappen naar succes'.

Dat is het motto van Cees Smit, algemeen directeur, vermogensbeheerder en fondsmanager bij Todaysgroep.

Cees zal de toestand van de economie en de beurs kleurrijk en haarscherp in beeld brengen.

Cees Smit  is sinds 1986  een actieve handelaar en heeft zijn sporen verdiend in diverse leidinggevende functies bij meerdere grootbanken. Naast zijn specialisatie in derivatenconstructies, heeft hij ook een welversneden pen.
Onder het pseudoniem Frank van Dongen, maar ook onder zijn eigen naam, schrijft hij columns voor verschillende media.


logo_todays-broker.jpg
https://www.todaysgroep.nl/ Fondsbeleggen en Vermogensbeheer

 
Ronald Kok - Eenvoudig de markt verslaan met aandelen- en optiescreeners

Eenvoudig de markt verslaan met aandelen- en optiescreeners
2017-Ronald-Kok120x160.jpg
Ronald Kok  zal een presentatie geven over hoe eenvoudig het voor de beleggers is om d.m.v. aandelenscreeners niet alleen de actieve fondsen maar zelfs de ETF's te verslaan. Sinds 2004 leverden de top aandelenscreeners al meer dan 20% per jaar op. Bekende aandelenscreeners zijn o.a. die van Warren Buffett en Joel Greenblatt.
Met dergelijke aandelenscreeners heeft u geen beheerskosten en outperformde u hiermee de markten al jaren.

Naast uitleg over de aandelenscreeners zal Ronald ook de optiescreener toelichten. Via deze screener ziet u heel eenvoudig welke opties per looptijd, land of sector de hoogste implied volas hebben. Daarnaast ziet u de potentiële rendementen bij een covered call strategie. Dit voor de Amerikaanse en Europese aandelen die opties hebben. U beperkt hiermee uw risico en verhoogt uw rendement. Via de optiescreeners krijgt u het op een presenteerblaadje aangereikt.

Ronald Kok ,Financieel analist, entrepeneur en uitgever van o.a. Analist.nl, bleef zich na zijn economie opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, VBA aan de VU  Universiteit van Amsterdam verder specialiseren w.o. EFFAS , en  focust hij zich nu vooral op financiële analyse en de praktische toepasbaarheid van beleggingsstrategieën. Zijn aandachtsgebieden zijn vooral de Amerikaanse en Europese aandelen. Daarnaast focust Ronald zich ook op derivatenstrategieën, asset-allocatie en risicomanagement.

analist.nl220x62.png
Analist.nl is het beleggingsplatform van Nederland dat zich richt op professionele beleggingsinformatie. Het bedrijf is medio 2005 opgericht en is nu uitgegroeid tot  aanbieder van aandeleninformatie  van alle Europese en Amerikaanse aandelen koersinformatie, financiële data, jaarverslagen, analyses etc. en is gratis toegankelijk.

Analist.nl is aanwezig in de symposium standhouderszaal.

 
Tom Van Noyen - Ontdek kwaliteitsaandelen uit ieder land dankzij VectorVest!

Ontdek kwaliteitsaandelen uit ieder land dankzij VectorVest!
Foto-Tom-van-Noyen-120x160-r.jpg
Elke belegger wilt de winnaars van morgen in portefeuille hebben. Dankzij onze unieke eigen indicatoren kan u aandelen makkelijk en snel analyseren. Handig, want een abonnee heeft toegang tot 9.700 Amerikaanse en Europese aandelen. U leert hoe VectorVest aandelen analyseert en hoe u op zoek gaat naar de beursparels uit ieder land. In deze workshop maakt u ook kennis met onze unieke stop loss: een combinatie van fundamentele én technische analyse.

Tom Van Noyen begon na zijn studies Communicatie in Brussel te werken bij Citibank. In 2014 begon hij als VectorVest User Group Leader in Mechelen. Wegens sterk stijgende interesse kwamen er vrij  snel extra sessies in Gent en Lummen. Tom geeft ook workshops op de grote VFB beleggersevents in België. VectorVest groeit als kool in België en daarom heeft USA gevraagd om vanaf 2016 ook workshops in Nederland te presenteren. Zo zijn er maandelijks meetings in Eemnes en Eindhoven.  Tom Van Noyen is een expert in VectorVest en brengt zijn kennis op een begrijpbare manier over zodat nieuwe abonnees het programma snel aanleren.

VestorVest logo-425x94.png
VectorVest is Amerikaanse beleggingssoftware en bestaat reeds 30 jaar. De software bevat traditionele fundamentele én technische analyse, maar ook unieke eigen indicatoren.
Ieder aandeel krijgt, iedere dag opnieuw een aanbeveling: kopen, verkopen of houden. U kan in de database ten allen tijde alle gegevens opvragen van het verleden tot vandaag. VectorVest is volledig onafhankelijk en heeft als enige doel dat u goede resultaten behaalt. Alleen dan zal u abonnee blijven.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04759 seconden