HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Jim Tehupuring: Less is More

Less is More
fotoJTsmall120x160.jpgVoor sommigen is het een hobby, maar ik zie beleggen als een manier om inkomen te genereren. Ofwel, er moet een aantrekkelijke vergoeding staan tegenover de inspanningen. Zoniet dan kun je beter gaan golfen.
Toch denken veel beleggers dat een actieve aanpak met veel transacties leidt tot betere rendementen. De focus moet liggen op resultaat. Niet op activiteit.
Tijdens de presentatie zal ik toelichten hoe je met beperkte inspanningen wel een aantrekkelijk rendement kunt halen. Hoe je balans aanbrengt in je portefeuille door risico's te reduceren en het potentieel te vergroten. In dit geval niet alleen mooie theoretische praatjes, maar boter bij de vis:
Aan de hand van mijn eigen portefeuille bij ProBeleggen (echt geld) laat ik zien hoe ik de markt analyseer, tot koopkandidaten kom en vervolgens positie inneem met behulp van derivaten. Uiteraard zullen hierbij actuele posities niet ontbreken.

Jim Tehupuring studeerde aan de VU en specialiseerde zich in de optiematerie. In 2005 trad hij in dienst bij Alex Beleggersbank (Binck) en werd daar manager van de Alex Academy. Hij trainde niet alleen
tienduizenden particuliere beleggers, maar ook werd hij ingehuurd voor het opleiden van private bankers en beleggingsadviseurs op voor oa Mees Pierson, ING en Rabobank. Daarnaast begeleidde hij een aantal zeer vermogende beleggers. Per 2011 maakte Tehupuring de overstap naar RBS, de partij die beleggingsproducten zoals de Turbo ontwikkelt. Vervolgens ging Jim 1,5 aan de slag bij Euronext als Head of Retail - Europe (ad interim). Onderwijl richtte hij het platform ProBeleggen.nl op en hij is tegenwoordig tevens mede-eigenaar van 1Vermogensbeheer.nl. Veel beleggers kennen Jim Tehupuring van zijn marktanalyses bij RTL Z, BNR Nieuwsradio of de column die hij schrijft in de Telegraaf.

Logo_nieuw_small426x93.gifProBeleggen ondersteunt beleggers door leden inzage te geven in de echter beleggingsportefeuilles van professionals. Zij voorzien leden van analyses en berichten hen wanneer zich kansen voordoen.
Daarnaast hebben leden van ProBeleggen de beschikking over uitgebreide research en een alertservice. ProBeleggen claimt ultieme transparantie en getuige de grote toestroom van leden sinds 2014, zien steeds meer beleggers in dat het loont om 90% van het werk aan een ander over te laten. Ook lid worden? Ga naar www.probeleggen.nl en meld u aan.


 
Menno van Hoven: Bouw uw eigen dividendmachine

Bouw uw eigen dividendmachine.
Menno-van-Hoven120x160.gifMenno van Hoven zal in zijn presentatie ingaan op de kracht van dividend op lange termijn. Daarbij maakt hij duidelijk onderscheid tussen de begrippen hoog dividend en dividendgroei. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt getoond hoe u op lange termijn een enorm vermogen kunt opbouwen door het herbeleggen van dividend. Uiteraard is er ook aandacht voor het selecteren van de juiste dividendaandelen, waarbij de dividendportefeuille van Beleggers Belangen centraal zal staan.
 
Menno van Hoven (1978) schrijft sinds 2007 voor Beleggers Belangen.
Sinds 2011 beheert hij de dividendportefeuille en is hij hoofdredacteur van het Dividend E-magazine. Menno is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam (management, economie, recht). Tijdens zijn studie werd hij in 2000 tweede in het landelijke beursspel van het Algemeen Dagblad, waarna hij zijn beleggingscarriere via onder meer MeesPierson en de dealingroom van Fortis Bank uiteindelijk voortzette bij Beleggers Belangen.


Beleggers Belangen voorziet beleggers al bijna zestig jaar van onmisbare, onafhankelijke informatie:
logoBB323x124.png punt5ro.gif
Concrete adviezen en tips over aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s, obligaties, grondstoffen en valuta’s
punt5ro.gif Succesvolle voorbeeldportefeuilles voor diverse beleggingsstrategieën
punt5ro.gif Eigen onderzoeken naar dienstverlening van brokers en vermogensbeheerders
punt5ro.gif Onafhankelijke experts die u kunt volgen en aan wie u vragen kunt stellen
Wij publiceren onze artikelen meteen als ze af zijn op onze website, zodat abonnees direct met relevante informatie kunnen handelen, en daarnaast natuurlijk elke week in ons blad, waarin u al onze artikelen op uw gemak kunt doornemen. 


 
Lege Winkelpanden en Zalando

Lege Winkelpanden en Zalando
Bron:  Jan Kolkman, 20 juli 2016
Zalando-SH315x270.jpg

Onlangs hoorde ik van een kennis dat zij een kledingstuk wilde kopen. Daarom is ze gaan googelen en vond juist dat wat ze zocht.
Omdat die detaillist zowel online als traditioneel in een winkel verkoopt ging die kennis naar de winkel en vroeg naar het bewuste artikel in déze kleur en in díe maat.

Het was jammer dat die niet in de winkel hing, maar zei de verkoopster: ‘Ik kan ‘m wel voor U bestellen. Dan kunt U ‘m morgen komen halen.’
Ja, zei de klant: ‘Ik kan ‘m ook zelf bestellen en dan heb ik ‘m morgen in huis en hoef ik niet naar de winkel te komen.’


Lees meer...
 
Portefeuille in de mottenballen
2017-protefeuille-in-de-mottenballen

Portefeuille in de mottenballen
Bron:  Erick  Erdtsieck,  Florizon,
Florizon.nl250x37.png
Erick-Erdtsieck-Florizon120x160.jpg
Erick Erdtsieck

Bedrijfskundig analist/adviseur en is samen met Martin Boer oprichter van Florizon.com.
Erick Erdtsieck heeft als levensmotto "hoe werkt het (hier) en waar kan ik bijdragen?".
Hij is sinds 1991 bezig met onderzoek naar financiële modellen. Hierbij is de focus steeds meer komen te liggen op de fundamentele analyse; het doorgronden van de cijfers en inzichtelijk maken van risico's
.De vakantie nadert, wat gaan we doen met onze aandelenportefeuille?

Natuurlijk kunnen we een huisje of camping uitzoeken met internet en de ontwikkelingen blijven volgen, maar echt op vakantie en enige afstand nemen is toch ook wel zo fijn.

In dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden om de portefeuille "glad" te strijken.Alles verkopen

Dit is de meest simpele optie. Gooi die 18 bedrijven er maar gewoon uit.
Toch kleven er wat nadelen aan, die zo op het eerste gezicht niet vanzelfsprekend zijn:

Lees meer...
 
En dat gebeurde op één dag in Londen ...

En dat gebeurde op één dag in Londen ...
Bron:  Jan Kolkman 27 jun 2016
Brexit-SH400x255.png
Op donderdag 23 juni 2016 was er de volksraadpleging Brexit.
Blijkbaar was iedereen er van uit gegaan dat de Britten op een REMAIN zouden stemmen bij een grote opkomst van 72 procent..
Gezien de beurskoersen die dag was het kamp tot laat in de avond optimistisch.
Maar bij het wakker worden de volgende dag kregen ze een koude douche.
Het kamp LEAVE had  gewonnen met 52 procent.


Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.01829 seconden