HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Ruerd Heeg: Beleggen in Net-Nets

Beleggen in Net-Nets
ruerd-heeg120x160.jpgNet-nets zijn aandelen die beneden hun liquidatie waarde verhandeld worden. Niemand wil ze hebben en daardoor zijn ze zo extreem goedkoop. Benjamin Graham was de eerste net-net belegger en beschreef de strategie in 1934 in zijn beroemde boek "Security Analysis". Later is deze strategie door talloze anderen overgenomen. En terecht: verschillende wetenschappers hebben hoge rendementen (20-30%) gevonden voor dit soort aandelen. Tijdens de presentatie zal Ruerd Heeg uitleggen hoe beleggen in net-nets in de praktijk werkt en zal hij een aantal voorbeelden geven.

Ruerd Heeg is waardebelegger.
Waardebeleggger Ruerd Heeg is wis- en natuurkundige en belegt in statistisch winstgevende strategieën. In zijn boek "Aandelen selecteren als waardebelegger" bespreekt hij de basisbeginselen van het waardebeleggen. In zijn tweede boek "Beleggen in bull- en bearmarkten" onderzoekt hij wat de allerbeste beleggingsstrategieën zijn. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen voor de website SeekingAlpha.com. Voor de abonnees op zijn nieuwsbrief op SeekingAlpha.com stelt hij maandelijks lijsten samen met informatie over net-nets en andere extreem ondergewaardeerde aandelen.


 
Edward Loef: In stilte transacties plannen

In stilte transacties plannen.
foto-edward-loef2016-120x160.JPGHet thema van het HCC Beleggen Symposium luidt dit jaar ‘stilte voor de storm?’
De gestelde vraag of de beurs nog verder stijgt of aan de vooravond staat van een beurscrash lijkt als gevolg van de onzekerheden logisch, maar eigenlijk is die vraag totaal irrelevant! De toekomst blijft immers altijd onzeker. Onze enige gids is het verleden. Onze ervaringen en belevenissen beïnvloeden ons denken en onze handelingen. Onze emoties worden door constante toestroom van informatie nog sneller geprikkeld dan in het verleden. Als we iets willen, dan willen we het nu! Ons geduld om eerst na te denken in plaats van gelijk te handelen wordt enorm op de proef gesteld. We zijn kuddedieren geworden. Ook bij het nemen van beleggingsbeslissingen!

Indien u zich hierin kunt herkennen en weer controle wilt terugkrijgen over uw eigen leven, dan moeten we veranderen. Als wij loslaten dat we invloed hebben op de oorzaken, dan komt er ruimte in ons brein om te focussen op het beheersen van de gevolgen van de oorzaken. De beurskoersen zijn het eindresultaat van alle vraag- en aanbodfactoren. Ook zijn de verwachtingen in de markt over de toekomst in de prijs verwerkt. De oplossing om in de financiële markten op termijn te overleven is dan ook niet proberen slimmer te zijn dan de markt. Het antwoord vinden we door in alle stilte (als de beurs gesloten is) onze transacties zorgvuldig te plannen. Als we nadenken wat er nodig is om onze koersdoelen te bereiken dan plannen we dus vooraf wat we gaan doen als de beurskoersen of trends veranderen. We gaan ook voor onszelf na wat we zeker NIET moeten doen. Wat we niet moeten doen is niet luisteren naar de markt. De markt dicteert immers wat we wel moeten doen! In alle rust gaan we hierover spreken.

LOEF-TA-2016-LOGO-291x137.PNG Edward (51jaar) kan bogen op een ruime ervaring als technische analist, o.a. bij Rabobank, Van Lanschot, Stroeve, Theodor Gillissen Bankiers. Zijn doelstelling is het behalen van absolut rendement, met behulp van zowel long als short trades. Momenteel heeft hij een onafhankelijk research bedrijf.
Voor meer informatie kijk op mijn website aangevuld met informatie op de probeleggen website
Edward Loef (Certified Financial Technician)       Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken         tel.06-51365476


 
Wouter J. Keller (Emeritus hoogleraar Vrije Universiteit): Defensive Asset Allocation

Defensive Asset Allocation (DAA).
WJKeller120x160.jpgIn 2007 publiceerde Meb Faber zijn beroemde paper "A Quantitative Approach to Tactical Asset Allocation" over momentum.
Dat paper is een absolute download hit op SSRN (bijna 200K keer gedownload).
Hierin bespreekt hij o.a. zijn Global Tactical Asset Alloction (GTAA) model. Dit GTAA model is voor veel momentum liefhebbers dé benchmark voor global asset allocation. Het GTAA model haalt in onze backtests vanaf 1971 een indrukwekkende return en Sharpe ratio doch met drawdowns van meer dan 25%.
Voor sommige investeerders is die drawdown iets te gortig. In deze lezing zullen we daarom een alternatief model presenteren met vergelijkbare hoge returns doch met veel lagere drawdowns.
We noemen dat model "Defensive Asset Allocation" (DAA).Tevens besteden we aandacht aan stijgende rentes en out-of-sample testing.
Het gepresenteerde model is een verbeterde versie van ons PAA model (zie SSRN 2759734).

Wouter Keller, ondernemer, emeritus hoogleraar en investeerder, bespreekt verschillende tactische beleggingsmodellen. Hij is na een lange carriere bij het CBS en de VU nog een eigen ICT bedrijf gestart. Hierbij is enig vermogen opgebouwd. Ontevreden over de beleggingsresulaten van de grootbanken heeft Wouter eigen beleggingsmodellen ontwikkeld, mn. op basis van momentum. 

HCC Computerbeleggersgroep Zuid Holland
images/banners/HCC-Beleggen-logo-2014-435x82.gifWij stellen ons ten doel de kennis van en het inzicht in Beleggen van de leden te vergroten.
" Beleggen met behulp van de computer " is daarbij het kader.


 
Martijn Rozemuller: Lage kosten en eenvoud als sleutel tot succes.

Lage kosten en eenvoud als sleutel tot succes.
Martijn_Rozenmuller_klein_8klein-120x160W.jpgVolgens Martijn Rozemuller is beleggen een zero-sum game; tegenover elke winnaar staat een verliezer. Hoe wordt u vaker een winnaars dan een verliezers? Martijn legt uit waarom het vasthouden aan een simpele strategie waarin lage kosten, een brede spreiding en de lange termijn de belangrijkste componenten zijn, volgens hem het beste is. Hierbij heeft hij aandacht voor de lage rente en interessante alternatieven voor obligatie ETF’s en waar u op moet letten bij de aanschaf hiervan? De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Uitleg van het jargon bij indexbeleggen en ETF's.
  • Hoe bouw ik een gespreide beleggingsportefeuille?
  • Voor de jongere generatie: het effect van compound interest
  • Impact van kosten en dividend lekkage
  • Dividendbeleggen als alternatief voor obligaties?

Martijn Rozemuller
is in 1995 afgestudeerd als Technisch Bedrijfskundig ingenieur aan de Universiteit Twente. Na zijn studie is Martijn als market maker gaan werken voor het Nederlandse handelshuis Optiver, waar hij na drie jaar partner werd. Zowel bij Optiver als privé deed Martijn goede ervaringen op met ETF’s, waarbij vooral de transparantie, kostenvoordelen en verhandelbaarheid van ETF’s hem aanspraken. Met het door hem verbeteren van de productstructuur ontstond in 2007 het idee voor Think ETF’s waarvan Martijn sinds de oprichting Managing Director is.

Think ETF’s maakt hoogwaardige Exchange Traded Funds (ETF’s) tegen lage kosten.
logo_think HQ 285x140.jpgEr zijn geen wij tegenpartijrisico door de combinatie van fysieke replicatie van de te volgen index en het niet uitlenen van de onderliggende effecten. Dividendlekkage wordt uitgesloten voor Nederlandse beleggers d.m.v. de Nederlandse fiscale status (fbi) van de ETF’s.

Ons doel is om iedereen in staat te stellen om veilige en gespreid te beleggen tegen lage kosten, dankzij onze eenvoudige beleggingsoplossingen en heldere educatie. Wij bouwen alleen producten die zich onderscheiden door transparantie, lage kosten en een veilige en efficiënte structuur.


 
CoSA en Koersgroei Beleggen

CoSA en Koersgroei Beleggen
Bron: HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC-CoSA-logo312x128.gif
In ons vorige artikel hebben we een beknopte beschrijving gegeven van de drie methoden die we hebben ontwikkeld voor het selecteren van aandelen afhankelijk van het beleggingsdoel dat men gekozen heeft: Koersgroei beleggen, Dividend beleggen en Dividend Herbeleggen. In dit artikel gaan we nader in op KoersGroei beleggen.

Koersgroei beleggen
Deze methode selecteert aandelen waarvan verwacht kan worden dat hun koers na een periode van circa vijf jaar verdubbeld zal zijn. In het algemeen kopen we deze aandelen voor kapitaalsvorming over een periode van drie tot tien jaren. Omdat dit een betrekkelijk korte periode is, hebben we voorkeur voor aandelen waarvan de koersen sneller groeien, hetgeen veelal aandelen van zich nog ontwikkelende en uitbreidende bedrijven zullen zijn.


Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02865 seconden