HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Programma
Sprekers 65ste HCC Beleggen Symposium op 10 oktober 2015
"Je bent nooit te oud om te leren"
     Collenbergh zaal StatenKamer
10:00 - 10:45

Barbara Kos
(Pictet Asset Management)

KOS_Barbara_2012_lv_8-120x160.gif
Profiteren van megatrends
Marco Vocking
Marco-Vocking-120x160.gif
Succesvol daytraden met de trend mee
PAUZE 10:45 - 11:05

11:05 - 11:50
Arthur Hopstaken
(HJCO Capital Partners)
arthur-hopstaken120x160.jpg
Alternatieven verbeteren risico-rendementsverhouding van een beleggingsportefeuille
Selwyn Duijvestijn
(Marktgevoel)
selwyn_duijvestijn-120x160.gif
Contrair beleggen
PAUZE 11:50 - 12:10

12:10 - 12:55
Royce Tostrams
(TOSTRAMS Groep)
RTostrams-portret%202015-120x160.gif
Super Cycles en Mega Markets
Anne Grevinga

anne-grevinga-120x160.gif
Voor beleggen is Fundamentele Analyse(FA) een must!
PAUZE 12:55 - 13:30

13:30 - 14:15
Niels Faassen 
(Morningstar, Inc.)
Niels-Faassen-Morningstar-20150319-120x160.gif
Actief vs. Passief
Douwe Westervaarder en Martin Hendriks
(Profit Butler)
martin-en-douwe120x160-hss.jpg
Het Beleggersdilemma: Zelf doen of laten doen?
PAUZE 14:15 - 14:35

14:35 - 15:20
Willem Middenkoop
(Commodity Discovery Fund)
Willem-middelkoop-120x160.jpg
The big reset
--


*Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.
 
Willem Middelkoop - The Big Reset
The Big Reset
Willem-middelkoop-120x160.jpgIn 2007 schreef Willem Middelkoop in ‘Als de dollar valt’ dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis. In zijn nieuwste boek, De Big Reset: Gold Wars en het financiële eindspel, beschrijft Middelkoop de historie en problemen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuw systeem. Goud heeft als enige valuta de afgelopen eeuwen haar koopkracht behouden. Bankiers proberen de vlucht naar goud al tientallen jaren af te remmen maar lijken deze War on Gold nu te verliezen.

Willem Middelkoop (Genève, 1962) is een succesvol investeerder, ondernemer en publicist. In 2008 richtte Willem Middelkoop Amsterdamgold.com op voor mensen, die wilden beleggen in fysiek goud. big-reset-160x248.jpgToen het bedrijf drie jaar later werd verkocht, was de jaaromzet tot boven 100 miljoen euro gestegen. In 2008 richtte hij ook het Commodity Discovery Fund op. Dit fonds heeft een nadrukkelijke focus op nieuwe grondstofontdekkingen en edelmetaalbeleggingen. Willem is auteur van diverse boeken over de economie en de geschiedenis van de financiële markten. In 2013 publiceerde hij 'The Big Reset', zijn eerste Engelstalige boek, welke is uitgegroeid tot een wereldwijde bestseller. Zijn boeken zijn in negen talen vertaald.

Het Commodity Discovery Fund is een beleggingsinstelling (fonds voor gemene rekening). De beleggingen bestaan voornamelijk uit Canadese beursgenoteerde mijnbouw- en exploratiebedrijven. Het Commodity Discovery Fund is wereldwijd één van de weinig beleggingsfondsen met een zeer nadrukkelijke focus op nieuwe grondstofontdekkingen. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.
 
Royce Tostrams - Super Cycles en Mega Markets
 Super Cycles en Mega Markets
RTostrams-portret 2015-120x160.gifRoyce Tostrams zal in zijn bijdrage ingaan op het fenomeen Super Cycles en Mega markets.  Dat zijn lange termijn ontwikkelingen die zeer lang, soms wel meerdere decennia, kunnen aanhouden. Zowel op Wall Street als op de Europese beurzen heeft hij een paar zeer positieve Super Cycles op het hoog waarvan hij verwacht dat deze tot ver in het volgende decennium zullen duren. Voor de Duitse en Nederlandse aandelenbeurzen verwacht Tostrams  nog minimala een verdubbeling van de koersen en ook op Wall Street voorziet hij nog forse stijgingen.  Kortom, dit belooft een zeer interessante bijdrage te worden.

Royce P.B. Tostrams is sinds eind jaren 70 betrokken bij de financiële markten.
Hij werkte o.a. bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft landelijke bekendheid verworven door zijn wekelijkse columns voor BNR Radio, zijn tv-optredens en zijn uitspraken in landelijke dagbladen. Daarnaast is Royce Tostrams als docent verbonden aan de Financiële Academie. Tostrams heeft in 1999 de TOSTRAMS Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor particuliere en professionele beleggers.

Royce Tostrams is hoofdredacteur van de website TOSTRAMS (de grootste Technische Analyse internetsite van Nederland en België), waarin beleggers een eigen Technische Analyse researchmodule kunnen inrichten en een favorietenpagina kunnen samenstellen.
tostrams_10-stappenplan_gratisaanmelden-324x124.png
De TOSTRAMS Groep is een beleggingsbureau en biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van Technische Analyse voor particuliere en professionele beleggers.
De TOSTRAMS Groep organiseert regelmatig beleggingstrainingen, cursussen en seminars.
Klanten kunnen gratis TOSTRAMS 10-stappenplan aanvragen,
 
Anne Grevinga - Voor beleggen is Fundamentele Analyse(FA) een must!
Voor beleggen is Fundamentele Analyse(FA) een must!
anne-grevinga-120x160.gifAls beleggersclub Koers 85 uit Wierden vonden we op enig moment, dat de informatie, die we als niet professionals van de brokers krijgen, absoluut onvoldoende is. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom deze zulke matige beleggingsresultaten behalen.

We hebben daarom 3 FA-Modellen voor 20 sectoren in Excel ontwikkeld, n.l.
  • Een model, dat per sector een jaar vooruit kijkt met een K/W15-16 i.t.t. de K/W14, waarmee professionals nu voor de korte termijn nog werken. Met dit model wordt vooral gekeken naar de opportuniteiten van de bedrijven in hun sector.
  • In het tweede model worden de fondsen in hun sector gerankt, waarin naast de kansen vooral wordt gekeken naar de bedreigingen.
  • In het derde model wordt retrospectief per updating, die maandelijks wordt gedaan, beoordeeld hoe de bedrijven er in hun sector bij liggen en de ontstaanswijze er van.
Deze modellen helpen ons bij het bepalen van een Top20  korte termijn en Top20 lange termijn, waarvan de resultaten vanaf 2012 zullen worden vertoond.

Kortom een presentatie, die je niet mag missen!!!

Voor zijn pensionering is Anne Grevinga commercieel werkzaam geweest voor  twee Amerikaanse biotechnologie bedrijven. Vandaar, dat zijn belangstelling in beleggen in hoge mate naar deze sector uitgaat.

 
Arthur Hopstaken - Alternatieven verbeteren risico-rendementsverhouding van beleggingsportefeuille
Alternatieven verbeteren risico-rendementsverhouding van een beleggingsportefeuille
arthur-hopstaken120x160.jpgVeel beleggers richten zich uitsluitend op liquide traditionele beleggingen en methodieken (long beleggen in aandelen en obligaties). Het is toch raadzaam om je als belegger breder te richten en ook methodieken te onderzoeken die minder afhankelijk zijn van de bewegingen van aandelen- en obligatiemarkten.
Andere beleggingen kunnen bijvoorbeeld renderen als deze traditionele markten negatief renderen. Door deze toe te voegen aan een portefeuille worden de negatieve uitslagen kleiner en dus de kwetsbaarheid van een lager.
In deze presentatie worden 2 beleggingsvoorbeelden behandeld die een bijdrage kunnen leveren aan de spreiding van een portefeuille; trendvolgend beleggen en P2P income bonds.

Arthur Hopstaken studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit met als specialisatie financiering en beleggingen  en is sinds 1992 werkzaam in vermogensbeheer en investment banking. Na ongeveer 10 jaar voor banken te hebben gewerkt (Deutsche Bank, MeesPierson en Kempen & Co)  richtte hij samen met zijn collega in 2003 HJCO Capital Partners op dat zich volledig focust op actieve en alternatieve beleggingen. In 2008 werd de onderneming overgenomen door Man Group, een van de grootste alternatieve vermogensbeheerders, waarna in 2014 de onderneming weer terug werd gekocht en het ondernemerschap werd voortgezet.

HJCO Capital Partners is in 2003 opgericht en is een toonaangevende  beleggingsonderneming in Nederland voor actieve en alternatieve beleggingen. Onze overtuiging is dat in de kern beleggers op zoek zijn naar vermogensgroei enerzijds en vermogensbehoud anderzijds om zo een duurzaam absoluut rendement na te streven.
hjco-logo-417x96.jpgWij helpen beleggers deze doelstelling te behalen door toegang te geven tot getalenteerde fondsmanagers die rendement en spreiding bieden in diverse beleggingscycli.

Doordat de medewerkers van HJCO ook zelf beleggen in het fondsenaanbod maakt dat ons aligned; wij beleggen met onze cliënten mee.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03203 seconden