HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen
Jaarlijkse ALV HCC! Beleggen

HCC Beleggen ALV d.d. 28 april 2018.
HCC-Beleggen-ALV148x160.jpg

Agenda
1.   opening en vaststellen van de vergadering
2.   mededelingen en ingekomen stukken
3.   Notulen Algemene Ledenvergadering maart 2017
4.   Verslag 2017
-  Jaarverslag 2017
-  Financieel verslag 2017
5.   Voortbestaan interesse groep Beleggen vanaf vandaag
6.   2018 - Begroting
7.   Rondvraag
8.   Sluiting


 
HCC! de vereniging
standhouder
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!
HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. 20180416-pc-active-280x533.png
Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.

Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!
Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld! Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld.
Het Internetblad blad HCC!nieuwsbrief informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

PC-Active is het HCC verenigingsblad.
PC-Active is exclusief voor leden van HCC, er kan geen los abonnement op PC-Active worden afgesloten. Wel is PC-Active verkrijgbaar in de losse verkoop.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!
link naar aanmelden lidmaatschap op hcc.nlWord nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-! Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 16 april 2018 voor meest recente informatie kijk op: https://www.hcc.nl
 
HCC Beleggen werkgroep CoSA
HCC Beleggen werkgroep CoSA
standhouder
De doelstelling van de CoSA-werkgroep is het bevorderen van de kennis en van het gebruik van Fundamentele analyse door leden van HCC met behulp van de NAIC-methode en de aanvullingen hierbij ontwikkeld door de CoSA-werkgroep.

In eerste instantie hebben we de NAIC-methode en de daarbij behorende bestanden en programma’s als uitgangspunt genomen. De NAIC-methode is een hulpmiddel voor het selecteren van aandelen waarvan rendement door koersgroei verwacht mag worden. Deze aandelen zijn geschikt voor vermogensvorming op de (middel-)langere termijn.

Enkele jaren geleden hebben we tevens een methode ontwikkeld waarmee o.b.v. Fundamentele analyse Dividendgroei-aandelen worden geselecteerd. Deze aandelen kunnen dienen voor het genereren van extra inkomsten uit het kapitaal geïnvesteerd in aandelen. Recent is de methode DividendHerbeleggen toegevoegd. Deze methode berekent het rendement er van uitgaande dat het uitgekeerde dividend wordt herbelegd in het aandeel. Deze methode is vooral geschikt voor vermogensvorming op de lange termijn. Te denken valt daarbij aan een periode van minstens 10 jaar.

Activiteiten
De werkgroep ontplooit hiertoe onder meer de volgende activiteiten:
  1. Het onderzoeken, vergelijken en eventueel aanbevelen van door CoSA reeds ontwikkelde computerprogramma's voor het verrichten van fundamentele analyse. Indien noodzakelijk zal de werkgroep hiertoe extra programma’s of aanvullingen erop (doen) ontwikkelen.
  2. Het beschikbaar stellen van deze programma’s aan de leden van HCC.
  3. Ons bestand bevat op dit moment informatie van circa  610 aandelen. Het betreft bedrijven genoteerd in  Amsterdam, maar ook in Brussel, Parijs, de Xetra en de Amerikaanse beurzen.
  4. Het opzetten en onderhouden van een infrastructuur, met de website HCC-Beleggen. De voor leden van de HCC gemaakte SSG-verzameling is via internet vrij toegankelijk voor de leden ervan, mits auteursrechtelijk toegestaan.
  5. Het verzorgen van voorlichting over onze methoden voor Fundamentele analyse;
Wekelijks ontvangen de deelnemers per e-mail een Nieuwsbrief met informatie over de bedrijfsgegevens, uitleg over de gehanteerde methoden en een Rangtabel van alle aandelen in ons bestand. Voor elk aandeel zijn de gehanteerde ratio’s zichtbaar en de status van het advies: Kopen, Houden of Verkopen.

-- Niet-HCC-leden kunnen tijdelijk als gast onze wekelijkse nieuwsbrief op proef ontvangen. --

Contact
HCC-CoSA-logo312x128.gifIndien u nadere vragen hebt, of informatie wilt ontvangen over b.v. de wekelijks verschijnende CoSA-Nieuwsbrief of hoe u toegang kunt krijgen tot de openbaar beschikbare CoSA/SSG-verzameling,  kunt u contact opnemen met onze voorzitter:
Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of tel. nr. 010-5215833

Wilt u meer weten?               Op onze stand beantwoorden wij graag al uw vragen!
Tot zaterdag 28 april!
 
Spreiding, de basis van verstandig beleggen

Spreiding, de basis van verstandig beleggen
Bron:  Ronald Kok, Analist
analist.nl200x42.gif
2017-Ronald-Kok120x160.jpg


Ronald Kok (RBA) 

Financieel analist, entrepeneur en uitgever van o.a. Analist.nl
Na zijn economie opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, VBA aan de VU  Universiteit van Amsterdam bleef hij zich verder specialiseren w.o. EFFAS , en  focust hij zich nu vooral op financiële analyse en de praktische toepasbaarheid van beleggingsstrategieën. Zijn aandachtsgebieden zijn vooral de Amerikaanse en Europese aandelen. Daarnaast focust Ronald zich ook op derivatenstrategieën, asset-allocatie en risicomanagement.We kunnen er maar niet vaak genoeg op hameren dat beleggers hun beleggingen absoluut stevig moeten spreiden.
Te allen tijde, ook bij opgaande markten, is dit nu eenmaal beter.

Eén van de redenen waarom de meeste beleggers het (gigantisch) afleggen tegen de ETF’s is omdat zij vaak door een te lage spreiding veel te veel risico’s hebben en dus veel averij oplopen hetgeen de ETF’s door hun hoge spreiding juist voorkomen.

In dit artikel onderstrepen we nogmaals onze absolute ‘eis’ dat beleggers te allen tijde veel moeten spreiden.


Lokaal beleggen erg gevaarlijk
Wanneer wij kijken naar onze bezoekers op zowel Analist.be als Analist.nl zien we een gigantische voorkeur voor de nationale aandelen.
In België wordt er vooral op de Belgische aandelen gefocust en in Nederland op de Nederlandse aandelen.
Verder zien we dat de focus dan ook nog eens enorm bij de hoofdaandelen ligt, dus die van de Bel20 en de AEX-index.

Lees meer...
 
Voordelig beleggen voor de doe-het-zelver

Voordelig beleggen voor de doe-het-zelver
Bron: Erick Erdtsieck, Florizon.com.
Florizon.nl250x37.png
Erick-Erdtsieck-Florizon120x160.jpg
Erick Erdtsieck

Bedrijfskundig analist/adviseur en is samen met Martin Boer oprichter van Florizon.com.
Erick Erdtsieck heeft als levensmotto "hoe werkt het (hier) en waar kan ik bijdragen?".
Hij is sinds 1991 bezig met onderzoek naar financiële modellen. Hierbij is de focus steeds meer komen te liggen op de fundamentele analyse; het doorgronden van de cijfers en inzichtelijk maken van risico's
.


Misschien heeft u wel eens gedacht aan zelf-beleggen. Zelf uw bedrijven kiezen en de aandelen kopen en verkopen op de effectenbeurs. Natuurlijk kunt u kiezen voor een beleggingsfonds en maandelijks automatisch een bedrag inleggen dat dan voor u wordt belegd.
Lekker gemakkelijk.
Maar ook aan zelf-beleggen zitten een aantal voordelen: lage kosten, hoge transparantie en maximale flexibiliteit.

Is het dan niet moeilijk en kost me dat dan niet teveel tijd? Florizon heeft een platform ontwikkeld met een aantal slimme tools om zelf-beleggen eenvoudig te maken. Voor 10 euro per maand kunt u zich abonneren. De eerste maand kunt u het gratis uitproberen.

In dit artikel gaan we in op de voordelen van zelf-beleggen. Een volgende keer bespreken we hoe Florizon zelf-beleggen toegankelijk en eenvoudig maakt.


Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>


http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.01938 seconden