HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
58ste HCC Beleggen Symposium d.d. 28 april 2012
Titel: "Actief beleggen met aandelen en derivaten"
De kern van actief beleggen is zelf en vaak ook frequent handelen op de beurs. Een actieve belegger gelooft in zijn visie ten aanzien van de koersontwikkelingen. Er zijn twee aspecten van actief beleggen die elkaar aanvullen: de beste belegginginstrumenten selecteren en de gunstigste in- en uitstapmomenten kiezen. Diverse beleggingsinstrumenten brengen verschillende risico's met zich mee.
Afhankelijk van de financiële situatie en hoeveel risico de belegger wil lopen kan hij bepaalde beleggingsinstrumenten inzetten om rendement te behalen. Risicovolle beleggingsproducten hebben vaak een hoger rendement dan beleggingsproducten met een laag risico. Een belegger moet de risico’s kennen van de beleggingsinstrumenten waarin hij belegt. Uiteraard probeert iedere belegger op het juiste moment in en uit de markt te stappen. Als hij verwacht dat de beurs gaat dalen, dan stapt hij uit of gaat short. Hij stapt weer in of gaat long als de beurs aantrekt. Ook het inspelen op stijgende en dalende valuta, aantrekkende of dalende rente en stijgende beurzen in bepaalde landen of van specifieke bedrijfssectoren zijn vormen van markettiming.

Het belangrijkste uitgangspunt van actieve beleggers is om een meer dan gemiddeld rendement te halen. De actieve belegger houdt voortdurend de vinger aan de pols, door in te spelen op te verwachten koersbewegingen. Frequent handelen op de beurs kost weliswaar geld, maar dat is van minder belang. Iedere transactie is bedoeld om extra winst te maken. Actieve beleggers handelen zo vaak als nodig is. Maar hoe word je een goede actieve belegger?
Tijdens het 58ste HCC Beleggen Symposium met de titel " Actief beleggen met aandelen en derivaten" zullen deskundige sprekers u handvatten aanreiken om een goede actieve belegger te worden
Filter     Sorteer op     Toont # 
Titel
tweedehands boekenmarkt
Optiecombinaties en strategieën
Automatisch handelen met Lynx
Rente en actief beleggen in obligaties
Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest
Begin- en eindtijden 58ste HCC Beleggen Symposium
Het ontwikkelen van een beleggingsstrategie
Beleggen in opties
OK-Score in India en de USA
presentatie Balanced Condors
 
<< Begin < Vorige 1 Volgende > Einde >>
Resultaten 1 - 10 van 10

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2021 Hcc Beleggen Website
De laadtijd van deze pagina is: 0.02042 seconden