HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Voor beleggen is Fundamentele Analyse een must! - Anne Grevinga

Voor beleggen is Fundamentele Analyse een must! - Anne Grevinga.
anne-grevinga-foto120x160.jpgIn 2007 vonden we als beleggersclub Koers 85 uit Wierden, dat de informatie, die we als niet professionals van de brokers krijgen, absoluut onvoldoende is. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom deze zulke matige beleggingsresultaten behalen.
We hebben daarom 3 FA-Modellen voor 20 sectoren in Excel ontwikkeld, n.l.

 • Het Fundamenteel Analyse Beoordeling Model(FAB).
In dit model wordt naast de opportuniteiten ook vooral gekeken naar de bedreigingen(meestal volledig onbekend bij beleggers), die worden samengevat in 25 criteria. Bedrijven worden in hun sector per criterium vergeleken met het gemiddelde van de sector, dat de norm voor die sector is.
Voor de korte termijn wordt de K/W19-20berekend. Voor de lange termijn wordt naar de K/W18-20ten opzichte van de winststijging over de periode 2018 t/m 2020 gekeken. Laatstgenoemde verhouding wordt de PEG-ratio genoemd. 
Hoewel professionals altijd roepen, dat beleggen een jaar vooruit kijken is werken ze vaak nog met de K/W18. Uit de vorige alinea is af te leiden, dat wij juist wel vooruit kijken.
Voor de bedreigingen worden diverse ratio’s berekend, die met elkaar worden vergeleken.
Een bedrijf wordt in het model opgenomen als de gegevens door tenminste 4 analisten als consensus zijn bepaald.
 • Het Fondsranking-Model is het tweede model, dat we hebben ontwikkeld.
Hierin wordende bedrijven per sector voor elk van de 25 criteria gerankt, terwijl aan elk criterium een gewicht hangt, dat door de gebruiker zelf kan worden gewijzigd en teruggezet in het oorspronkelijke advies.
 • In de sector Langdurig Functionele Waarden wordt als derde model retrospectief per updating, die maandelijks wordt gedaan, een samenvatting van de ontwikkeling van de belangrijkste FA-criteria per bedrijf weergegeven.Dit leert ons veel over de ontwikkeling van een bedrijf, c.q. sector.
Deze modellen helpen ons bij het bepalen van de Top10 en Top20, die we per updating aanpassen.

Top-Model
De Top10 en Top20 bevinden zich in het Top-Model, waarvan de resultaten per dag worden bijgehouden en vergeleken met de AEX en de resultaten van professionals.
Dit model bevat ook het VIX-Timing-model. Hierin wordt per dag de VIX vergeleken met zijn 5 daags gemiddelde. Als de VIX onder zijn 5 daags gemiddelde ligt dan is er een positieve stemming op de beurs en dus een moment om in te stappen en voor een VIX boven zijn 5 daags gemiddelde geldt het omgekeerde.
Het spreekt vanzelf, dat deze resultaten getoond zullen worden!!!

Kortom een presentatie, die je niet mag missen!!!

Voor mijn pensionering ben ik commercieel werkzaam geweest voor  twee Amerikaanse biotechnologie bedrijven. Vandaar, dat mijn belangstelling voor  beleggen in hoge mate naar deze sector uitgaat.
De modellen zijn gratis beschikbaar door te mailen naar: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website
De laadtijd van deze pagina is: 0.0222 seconden