HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Beginnen met beleggen
Beginnen met beleggen

Nevensessie: Beginnen met beleggen.

In november 2004 heb ik een nevensessie gehouden onder de titel ‘Beginnen met beleggen. Ik heb toen  -niet wetende wat voor publiek ik zou hebben-  een interactief programma neergezet; dwz. ik had een agenda maar gedurende de sessie konden onderwerpen uitgediept, toegevoegd worden e/o. vervallen.

Op een vergelijkbare wijze heb ik in juni dit jaar op een bijeenkomst van de regio Kennemerland een sessie gehouden. De reacties waren positief (sessies duurde langer dan de gestelde tijd en we hadden nog makkelijk door gekund) en daarom doen we het nog een keer.

Een andere belangrijke reden om het weer te doen (en eventueel in de toekomst) is dat wij uit onze enquêtes en contacten met (aspirant) leden weten dat we de beginnende belegger niet moeten vergeten. Onze hcc! gebruikersgroep beleggen heeft o.a. als doelstellingen het delen met elkaar van kennis via internet en bijeenkomsten, het verdelen van uitzoekwerk (het ‘huiswerk’ verdelen) en daarbij een kennisbank zijn. Hieronder zal ik alvast wat onderwerpen aangeven waar ik iets zinnigs over

  • Het begin; opzet portefeuille, instrumenten, beleggen/handelen, informatiebronnen, analyse & psychologie
  • Plan per belegging; een praktische aanpak. Hoe met emotie (angst & hebzucht), markt (waan van de dag), etc. om te gaan
  • disipline; (verlies EN winst nemen)
  • checklijst; lijst vuistregels en aandachtspunten om je op weg te helpen
  • Computer & toolbox; PC, internet (analistenrapporten, grafieken, analysetools, online brokers), beveiligingen (tegen ongewenste bezoekers,Virussen, rootkits, Ad-, Spy- en malware)


Kortom: begin je met beleggen en wil je een beginnersfouten zoveel mogelijk voorkomen? Kom langs,  luister en stel je eigen vragen. Ik heb ervaring op al de hierboven genoemde fronten: ik ben beleggingsadviseur/broker en belegger geweest en werk nu in de ICT bij een grote dealingvloer van een grote bank.

Graag tot 9 december in Culemborg!

Frank Huijsser

 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04611 seconden