HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow HCC Beleggen arrow De Vereniging arrow Wat kan de HCC Beleggen u bieden
Wat kan de HCC Beleggen u bieden

Uitgangspunt HCC Beleggen

Uitgangspunt voor de HCC Beleggen is dat haar leden "betere" beleggers willen worden.

Beleggen kan een lucratieve en fascinerende hobby zijn. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Kennis en vaardigheid zijn noodzakelijke voorwaarden voor duurzaam succes. De HCC Beleggen (voluit: Hobby Computer Club Interessegroep Beleggen) wil haar leden behulpzaam zijn bij het verwerven van die kennis en vaardigheid.

Als onderdeel van de HCC (circa 74.000 leden) is de HCC Beleggen een vereniging "van, voor en door" leden. Voor meer informatie over de voordelen die de HCC u kan bieden klik hier.

Doelstellingen van de HCC Beleggen.

Uitgangspunt voor de Interessegroep is dat haar leden "betere" beleggers willen worden. Dit uitgangspunt leidt tot de volgende meer specifieke doelstellingen:
• Het vergroten van de kennis en vaardigheid van onze leden op het gebied van beleggen met de computer
• Het bevorderen van onderlinge contactmogelijkheden voor de uitbouw van persoonlijke "netwerken"
• Het werven van nieuwe, actief bijdragende leden.

Het vormgeven van de doelstellingen gebeurt onder andere door het organiseren en onderhouden van de volgende activiteiten.

Het HCC Beleggen Symposium

Voor de leden worden tweemaal per jaar (op zaterdagen) Beleggerssymposia georganiseerd. In een centrale ruimte staan dan stands opgesteld van leveranciers van producten en diensten. Leden kunnen hier kennis maken met het aanbod. In een grote zaal worden een viertal hoofdlezingen gehouden door externe sprekers. Tevens worden parallelsessies gehouden voor kleinere groepen met een specifiek thema ("beleggen met de computer voor beginners", "back-up methodieken", "optiegebruik voor gevorderden" etc.).

Website

Voorafgaand aan de Beleggerssymposia wordt o.a. het programma van het Beleggerssymposium uiteengezet op deze website. Ook worden er artikelen gepubliceerd met een educatief of voorlichtend karakter. Programma’s van decentrale bijeenkomsten worden op de website vermeld evenals overig verenigingsnieuws.

RG (RegioGroep) bijeenkomsten

Naast de (centrale) Beleggingssymposia worden ook regionale bijeenkomsten gehouden. Niet alle leden zijn bereid vanuit Groningen, Purmerend of Maastricht de reis naar Culemborg te ondernemen voor de Beleggerssymposia. Die regionale bijeenkomsten worden zowel ’s avonds door de week als op zaterdagen gehouden en hebben het karakter van workshops. Zowel algemenere thema’s (bijv. beleggingsmethodieken) alsook specifiek productgebruik (bijv. beleggingspakketten) komen daar ter sprake.

BG (BelangstellingsGroep) bijeenkomsten

Ook worden er regelmatig op verschillende locaties in het land bijeenkomsten gehouden van Belangstellingsgroepen. Leden kunnen zich bij dergelijke groepen, die zich bijvoorbeeld richten op het gebruik van specifieke producten (software) of beleggingsinstrumenten (opties), aansluiten om zó snel en effectief vaardigheden op de gewenste terreinen te ontwikkelen.

Actieve groepen binnen de HCC Beleggen

De volgende Regio- en belangstellingsgroepen zijn actief binnen de HCC Beleggen:
• Regiogroep Overijssel / Flevoland (ROF, komen bijeen in Raalte)
• Computergroep Zuid Holland (komen bijeen in Delft en Berkel & Rodenrijs)
• Noordbeleggen (Friesland, Groningen en Drenthe. Komen bijeen in Beetsterzwaag en Tynaarlo)
• COSA (belangstellingsgroep voor fundamentele analyse. Komen bijeen in Leidschendam)
• Beleggingsstudieclub Helmond (Komen bijeen in Helmond)
• Regiogroep Noord Holland (Komen bijeen in Zaandam)
• Belangstellingsgroep Daytraden (komen bijeen in Utrecht)

Hebt u belangstelling om aan deel te nemen aan één of meerdere groepen of wilt u een dergelijke groep oprichten, neem contact op met het bestuur.

Al de genoemde voordelen en deelname aan de hiervoor genoemde groepen zijn gratis voor de leden van de HCC. Lid worden kunt u via deze website. Wel aangeven dat u lid wilt worden van de interessegroep Beleggen.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03941 seconden