HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Meldpunt Financiële Markten
Meldpunt Financiële Markten

Meldpunt Financiële Markten 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) introduceert het ‘Meldpunt Financiële Markten’. Consumenten kunnen hier telefonisch en per mail misstanden melden over aanbieders van financiële producten. Ook kunnen consumenten bij het meldpunt terecht voor advies over klachtenprocedures, informatie over de openbare vergunningenregisters van de AFM en algemene voorlichting over het toezicht op de financiële markten. Het ‘Meldpunt Financiële Markten’ is te bereiken via het contactformulier op www.afm.nl of telefonisch 0900 – 5400 540.

De AFM zal via een on-line reclamecampagne het ‘Meldpunt Financiële Markten’ onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek. Signalen van consumenten over misstanden op de financiële markten spelen een belangrijke rol in het toezicht van de AFM. Aan de hand van signalen kan de toezichthouder bij de financiële instelling navraag doen over de vermeende misstand en indien nodig een onderzoek starten.

Het ‘Meldpunt Financiële Markten’ is de opvolger van de in 2001 geïntroduceerde Toezichtslijn van de toenmalige Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). Andere consumenteninitiatieven van de AFM zijn de websites www.afm.nl/consumenten, www.geldwaardering.nl, www.weetwatjeweet.nl, en www.definancielebijsluiter.nl. Op de website www.afm.nl/consumenten kunnen bezoekers onder meer waarschuwingslijsten vinden tegen illegale financiële instellingen.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03947 seconden