HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Beursfeed
Beursfeed

BeursFeed©: beleggers in een informatiemoeras


Overbelasting door beleggersinformatie

In het beleggen is actuele informatie een noodzaak. En bronnen en berichten zijn er in overvloed. Zo heeft iedere krant wel een sectie over de economie, de aandelenbeurs en/of financiën. Er zijn er vele bladen van commerciële partijen en/of verenigingen. Op internet vind u websites en nieuwsgroepen in alle soorten en maten ......Al deze media volgen is een tijdrovende zaak en alleen daarom al niet praktisch of zelfs fysiek onmogelijk. Daarnaast kan elke bron onvolledig zijn: de redacties moeten nu eenmaal selecties maken uit datgene wat er aan signalen binnenkomt. Redacties moeten ook kijken of de informatie in het “format” (soort en type blad waarvoor ze werken) van hun editie past. Leest u wel meerdere kranten of websites dan ziet u dat er behoorlijk veel overlap is. U wordt dan op zijn minst onoplettend. Het volgen van alle massamedia gaat gepaard met kosten. Het lezen of luisteren kost u veel tijd. Die tijd had u beter anders kunnen bestenden. En dan hebben we het nog niet eens over euro’s die het u kost om die media ter beschikking te krijgen....

BeursFeed© als oplossing voor beleggers.

BeursFeed© helpt u om de informatie-overvloed hanteerbaar te maken. BeursFeed© gaat daarbij uit van het slimmer in plaats van harder werken en het inzetten van actuele en moderne internettechnieken. Toch is BeursFeed© door iedereen te gebruiken. Ook niet techneuten kunnen er direct mee aan de slag. Want als u gaat werken met BeursFeed©, dan gaat u op een andere manier informatie ophalen en lezen. Daarvoor leent BeursFeed© onder meer technieken uit de hoek van het snel lezen en combineert dat met de techniek die bekend straat onder de naam Really Simple Syndicat (RSS).

Slimmer Sneller lezen

BeursFeed© is geen wondermiddel of training in het sneller bewegen van uw ogen of het volgen van hersensgymnastiek. Sneller lezen kunt u ook door slimmer te werkt te gaan. Slimmer lezen kan door gebruik te maken van de manier waarop de (massa-)media hun informatie in berichten vorm geven en aan u presenteren. Want in stukken tekst zit ook een zeker herkenbaar patroon; een indeling. Die indeling is om u te helpen het stuk tekst makkelijker te lezen en om u steeds verder in het verhaal van de journalist mee te nemen.  Als we dus slimmer willen lezen, moeten we optimaal gebruik gaan maken van deze indelingen zoals de kop, de eerste alinea, het inhoudelijke van het bericht, en overige informatie...

BeursFeed© het computerprogramma

BeursFeed©  is een computerprogramma dat informatie via internet naar u toehaalt, gebruik maakt van de opbouw van een bericht en door bewerkingen op lijsten van berichten effectiever en efficiënter lezen mogelijk maakt. Het programma waarmee BeursFeed© werkt is een zogenaamde RSS Reader. Om met BeursFeed© te kunnen werken hoeft u alleen te onthouden wat het programma voor u doet: de techniek werkt volledig op de achtergrond.

Stel: u volgt een website met beursnieuws. U surft ´s morgens er naar toe en kijkt of er nieuws op staat. Daarna kijkt u naar een weblog over de beurs en ook hier kijkt u wat er nieuw is. Vervolgens bekijkt u nog de site van uw krant en bekijkt het economische- en financiële nieuws........ Omdat u de actualiteit volgt, herhaalt u ‘s middags en ‘s avonds dit ritueel.......
Om bovenstaand efficiënter te laten verlopen, automatiseert BeursFeed©  het openen van meerdere websites of weblogs en zoeken naar nieuwe berichten voor u. Standaard is BeursFeed© voorzien van een aantal beleggersbronnen. U kunt daarmee direct aan de slag.Maar de lijst van af te zoeken websites is niet beperkt. U kunt de lijst zelf gemakkelijk en eenvoudig uitbreiden. U kunt dus veel meer berichten naar u toehalen dan in de fysieke wereld. Kortom: U geeft de lijst van voor u intressante websites of weblogs vooraf in en BeursFeed© zal ze allemaal, dus zonder er één te vergeten, afgaan en controleren op nieuwe berichten.

BeursFeed©: Gebruik van gratis informatie

Veel goede websites of weblog verdienen hun geld met reclame. De inhoudelijke informatie wordt gratis aangeboden. Het voordeel voor u als BeursFeed© -gebruiker is dat u die informatie ook gratis kunt krijgen. Pas als u een bericht inhoudelijk wilt lezen, krijgt u de reclame van de publicerende bron te zien.  Het geheel zorgt er voor dat veel informatie gratis aan u worden aangeboden. BeursFeed© maakt dan ook zoveel mogelijk gebruik van dit type informatiebronnen.

Wilt u dit live aan het werk zien?  Daarvoor is de nevensessie BeursFeed. Graag ontmoet ik u daar voor een demonstratie.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03708 seconden