HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Column15042007
Column15042007

Verzekeren of niet, dat is de kwestie…..


Tijdens een gesprekje gisteren met Van Tellingen, begrafenisondernemer in Zeist, dacht ik: Hmm, als die man zo met zijn klanten omgaat, klinkt goed. Maar daarover straks meer.

Er zijn van die zaken in het leven van een particulier, die gewoon vaststaan. Normale zaak dat iemand die mij een hypotheek verleent, eist dat mijn huis voor schade wordt verzekerd.

Ook onbetwist is de verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid die je als gemotoriseerd mens moet hebben afgesloten. Alleen begint hier al een keuzemogelijkheid. Wil ik nog meer zekerheden dan WA dan kan dat, mits ik maar wil betalen.

En zo zijn er plenty verzekeringen en je moet je maar steeds afvragen of ze nodig zijn of niet, hoe ver je wilt gaan in de mate van dekking. Natuurlijk geldt hier hetzelfde criterium als bij beleggingsrisico’s: Wat heb je er voor over, maar bovenal, zorg dat je nog steeds goed kunt slapen!

In het gesprekje met de begrafenisondernemer ging het over de kosten van begrafenis/crematie en de manier van dekking. Vroeger sloten onze (groot)ouders een polis voor een bedrag, later werd dat een polis voor een onbepaald bedrag dat de hele begrafenis dekt.

Waar het over ging was, en hier worden beleggers wakker: Waar doe ik goed aan?
Feit is natuurlijk dat verzekeraars lekker verdienen, als je als belegger een putoptie koopt weet je dat die duurder is dan een calloptie vanwege het risico dat je afdekt.

Ervan uitgaande dat een crematie volgens van Tellingen zo’n € 4500 kost en een begrafenis € 2500 tot 3000 duurder wordt door grafrechten ed., dan had ik bedacht om via het verkopen van putopties voor een € 8000 degelijke aandelen te verwerven om die kosten in de toekomst te dekken. Uitgaande van een rendement van 6- tot 9% per jaar blijf ik de inflatie voor. Mijn wijze betere helft wees mij er op dat aandelen meer en minder waard worden en veronderstel dat ik stop met roken als de koersen in de kelder zitten, wat dan?

Wij hebben dus besloten om voor zo’n € 15.000 doorlopende bedrijfsobligaties te kopen met een rente van 6.88 procent. Ondanks de belasting van 1.2% die je moet aftrekken, blijft er nog 5.68% netto rendement over om ons over hopelijk lange tijd naar de Woudenbergseweg te brengen. Gewoon een aparte en/of rekening en dat risico is afgedekt. En geloof mij, stukken goedkoper dan verzekeren.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03215 seconden