HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Column Culemborgsymposium
Column Culemborgsymposium

Strategie


Als belegger krijg je te maken met veel onzekerheden. Het gaat natuurlijk om jouw geld. En omdat we als mens gewoontedieren zijn en in staat zijn om te leren van fouten, zoeken we naar algemene herkenningspunten om naar te handelen.
Al vallend en opstaan kunnen we komen tot een soort gedragscode waarmee we denken de wereld te kunnen verslaan. En in de sjieke financiële buitenwereld is het zeker een jungle en er heerst oorlog.....

Veldmaarschalk

Al gauw bleek de man die volgens een vooropgezet plan zijn buurman te slim af was (of de beurs verslaat) het wint van de gokker, de impulsieve man. En hoe meer veldslagen de man bekijkt en vooral leert van andermans fouten..., hoe slimmer hij wordt. Hopelijk heeft hij er in de volgende ronde er wat aan.. alleen hij weet wat er gaat komen.

Beste strategie

Er is alleen een klein probleem. Leren van een ander: hoe doe je dat? We zien de spelers op de markt niet of nauwelijks, signalen blijven uit, komen te laat, of worden verkeerd begrepen en aangezien we wel weten dat de geschiedenis zich (telkens op een andere manier)  herhaald, stinken we er telkens weer in of we beseffen dat we deze keer geluk gehad hebben.

De lerende belegger is niet alleen op de wereld. Steeds meer mensen begrijpen dat je eerst moet leren (van een ander), om zo de markt (als vervanger van alle anderen) te kunnen verslaan. Ook is de beleggerswereld die steeds sneller zijn rondjes draait. Meer en meer producten, meer en meer aanbieders, meer en meer termen en ontwikkelingen

De slechtste strategie.

De aap wist het al: pijltjes gooien, de belegger weet alleen nog niet welke pijl.. En anderen nadoen kan onmogelijk werken: immers is de ander nog niet rijk, dus die methode kan niet goed zijn. Alle strategieën volgen en denken dat er minstens een goede tussen zit: helaas dat wordt lastig en praktisch onuitvoerbaar.
Follow the leader dan maar? Gurus en superbeleggers genoeg. Maar ook zij zijn aan hun informatie gekomen en vragen vaak een fee. En die fee betaal je meestel vooraf.
Volg de massa? Dat zou kunnen werken. Een aandeel kopen, roepen dat dit een goed aandeel is en warempel de vraag overstijgt het aanbod en de prijs stijgt. Tja...nu nog een publiek dat naar mij luistert en investeert....

Strategie is een lastig ding voor de belegger. Daarom is het tijd om eens een dag aan te besteden en te praten met medebeleggers. Ingangen voor discussie genoeg in bovenstaande. Waar? Op het Culemborg Symposium van HccBeleggen. Kortom: volg wie er spreekt, spreek wie er komt. Komt dus allen.
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06431 seconden