HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow u bent een analist
u bent een analist

Massa amateuranalisten beter dan professionals! 

Nederlanders die vinden dat zij beter kunnen beleggen dan analisten, kunnen vanaf vandaag al hun beursadviezen kenbaar maken op de website Bindex. Door alle adviezen samen te voegen, wil Bindex inzicht verkrijgen in de meest koopwaardige fondsen volgens alle Nederlandse beleggers tezamen. Elk advies wordt op de website gepubliceerd. Gebruikers die de beste adviezen geven, ontvangen maandelijks een geldbedrag.

Verslaan duurbetaalde analisten

Volgens de oprichters van Bindex is de website een succes als blijkt dat de adviezen van de "massa" structureel beter zijn dan de adviezen van analisten. Daartoe wordt op Bindex een portefeuille bijgehouden met de tien meest koopwaardige fondsen, zoals bepaald door alle gebruikers van de site tezamen. Het rendement op de portefeuille wordt zowel met de AEX, als met die van toonaangevende analisten vergeleken.

Web2.0: Profielen, buddies, rss en reacties

Bindex heeft gekozen voor een web2.0 aanpak. Om interactiviteit tussen gebruikers te stimuleren kan iedere gebruiker bij elk advies een toelichting geven. Andere gebruikers hebben de mogelijkheid te reageren op adviezen. Gebruikers krijgen een uitgebreid profiel met daarin hun laatste adviezen almede grafieken van het behaalde rendement. Daarnaast kunnen gebruikers vrienden - zogenaamde "buddies" - toevoegen aan hun profiel. Per buddygroep kan het rendement van de adviezen bekeken en vergeleken worden. Mensen die de adviezen op Bindex willen volgen, kunnen dat zowel via de website doen, als via RSS feeds.

Opgericht door ervaren internetondernemers

Bindex is opgericht door Jorrit Baerends, die eerder eigenaar was van SportOne, één van Nederlands best bezochte sportsites. Onlangs werd deze site gekocht door ChelloMedia. Eén van de investeerders in Bindex is Jeroen Bertrams, die tot vorig jaar eigenaar was van beursgorilla.
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03385 seconden