HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Het Experiment
Het Experiment

Doe mee aan het onderzoek!


Al tijdens zijn VBA-studie voor Register Beleggingsanalist vroeg Eelco Ubbels zich af of het mogelijk was om een grote groep beleggers te enquêteren om zo een collectieve visie bij elkaar te krijgen. Het gaat dan niet over 10, 20 of 30 specialisten. Nee, Eelco wil een grote groep beleggers bij elkaar krijgen om de collectieve mening vast te stellen.

Ook is het belangrijk om een actieve indicator te ontwikkelen waarmee de beleggers kunnen gaan handelen. Nu zijn er al een paar metingen bekend maar die zijn op maandbasis en een actieve handelsstrategie is hier nog niet uit voortgevloeid. De doelstelling is om op weekbasis een actieve strategie te ontwerpen.

Misschien bestaat er een voorspellende kracht als iedereen meedoet. Maar ook als er serieuze aanwijzingen zijn om dit experiment te verbeteren, dan is dat zeker welkom. De uitkomst kan straks ook zijn dat er een negatieve correlatie bestaat tussen de verwachte koersontwikkeling en de werkelijke koersontwikkeling. Eelco wil graag een grote groep stemmers bij elkaar krijgen die wekelijks hun mening geeft over de stijging of daling van de AEX-index. Hiervoor zullen 4 vragen de hoofdrol spelen.

De eerste twee vragen zijn bedoelt om de richting van de AEX te bepalen. De laatste twee vragen maken het mogelijk om een ranking te maken van de 5 meest aantrekkelijke AEX aandelen en de 5 minst aantrekkelijke aandelen. Hier kan een long/short portefeuille van bijgehouden worden.

Het doel is om met alle gegevens een handelsindicator te ontwikkelen die gebaseerd is op een grote groep beleggers. Deze indicator wordt alleen beschikbaar gesteld aan de wekelijkse deelnemers. Dus meedoen is niet alleen belangrijk, een winstgevende indicator op weekbasis samenstellen is het doel!

Uiteindelijk zal er een exclusieve groep beleggers ontstaan, die systematisch elke week meedoet. Deze groep beleggers krijgt uiterlijk elke maandagochtend de AEX-index van aankomende vrijdag in zijn e-mailbox. Wilt u ook gratis tot deze exclusieve groep behoren? Schrijf u vandaag nog in en wekelijks zoek ik een digitaal beleggingsboek dat gratis ter beschikking wordt gesteld! Stemmen kan vanaf vrijdag 12:00 uur tot zaterdag 23:00 uur. Stem nu.

Voor meer informatie zie de website Beurs-Stemming.nl.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03237 seconden