HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Programma 49ste beleggerssymposium
Programma 49ste beleggerssymposium

Programma van het 49ste beleggerssymposium; Thema ‘Beleggen met voorbedachten rade’

De Hcc!Beleggen organiseert op zaterdag 13 oktober 2007 het 49ste beleggersymposium. Bezoekers hebben gratis toegang tot het symposium dat om 10:00 uur begint en om 16.00 uur eindigt.
De lokatie is wederom in Scholengemeenschap Lek en Linge gelegen aan de Multatulilaan 6, 4103 NM Culemborg (routebeschrijving).

We zijn er weer in geslaagd een boeiend programma weten samen te stellen waarvan de lezingen in de grote zaal worden verzorgd door de volgende sprekers:

Van 10.00 tot 11.00 uur Jeroen Vetter, directeur van SNS Fundcoach
Titel presentatie: Los van index
De praktijk toont aan dat het nog niet zo simpel is voor beleggingsfondsen om het beter te doen dan hun benchmark. Onderzoeken tonen aan dat het overgrote deel van de beleggingsfondsen op lange termijn hun relevante benchmark niet weet te verslaan. Dat komt met name doordat de meeste beleggingsfondsen zichzelf strakke beperkingen hebben opgelegd. Ze moeten bijvoorbeeld een lage tracking error hebben. Die factor geeft de afwijking tussen het rendement van het fonds en de benchmark weer. Hoe lager de tracking error, hoe dichter het fonds aan de index vastzit. Actief beheerde beleggingsfondsen met managers die de index slechts ter kennisgeving aannemen en vol gaan voor een sterk rendement. Wellicht betekent dat dat zo’n fonds het in bepaalde marktomstandigheden minder goed doet dan een index, maar daar tegenover staan talloze jaren waarin de rendementen veel harder stijgen dan de index. Jeroen Vetter vertelt ons meer over actief beheerde fondsen tijdens zijn presentatie. Lees meer.  


Van 11.30 tot 12.30 uur Juus de Kempenaer, technisch analist bij de Talergroup in Amsterdam
Titel presentatie: Asset allocatie, ETF’s en Technische analyse
Een van de belangrijkste vraagstukken, zoniet hét belangrijkste, waar een belegger zich over moet buigen is de asset allocatie binnen een portefeuille. De verdeling van het beschikbare kapitaal (assets) over verschillende soorten beleggingscategorieën en regio’s. De laatste jaren is asset allocatie een “hot item” geworden, zeker nu partijen ontdekt hebben dat dit ook aangeboden kan worden in de vorm van “overlay” of additionele producten los van traditioneel fund management, en de ene na de andere “asset class” wordt geboren.
Juus de Kempenaer gaat ons inzicht geven ten aanzien van het asset allocatie vraagstuk en de wijze waarop Juus vanuit het oogpunt van de technische analyse invulling geeft aan deze problematiek. Komen tot een goede asset allocatie is derhalve het uiteindelijke doel, ETF’s zijn een prima middel c.q. instrument om hieraan invulling te geven en de technische analyse kan een prima hulpmiddel zijn bij het maken van de diverse keuzes die binnen dit proces noodzakelijk zijn. Lees meer.


Van 13.30 tot 14.30 uur Mark Leenards, fondsmanager SBS Global Equity Fund
Titel presentatie: Een logische maar unieke combinatie van strategieën
Iedereen wil graag inspelen op de laatste trends. Door zich te focussen op een bepaalde groep aandelen, een regio of sector is dat voor veel beleggers en professionals eigenlijk onmogelijk. Mark Leenards vertelt hoe hij op simpele wijze continu de wereld afspeurt naar de meest koopwaardige aandelen en hiermee een bruto rendement behaalde van circa 500% sinds begin 2003. Een logische combinatie van bewezen strategieën, maar toch uniek. Inclusief stock picks.


Van 15.00 tot 16.00 uur Pierre Dolmans van Vestico
Titel presentatie: Methodisch beleggen
Als beginnend belegger doe je meestal maar wat. Je krijgt links en rechts wat vage adviezen, doet af en toe een gokje, en de hele beurs lijkt wel één groot casino. Met een beetje geluk leer je ook nog van je fouten, en zijn er dingen waarvan je denkt: "Dat kan ik beter niet meer doen want dat is te riskant". Langzaam maar zeker ontwikkel je op die manier een eigen beleggingsstijl. De een gaat daarin wat verder dan de ander, maar iedereen ontwikkelt op den duur wel een of meerdere methodes om de kans op succes te vergroten.
Beleggen volgens een vaste methode geeft een belegger een stuk houvast en de mogelijkheid om door vallen en opstaan de methode steeds verder te verbeteren. Via een backtest kan het leerproces van een dergelijke beleggingsmethode enorm versneld worden, en kan zonder veel leergeld te betalen een beleggingsmethode veel sneller geperfectioneerd worden. De computer kan daarbij allerlei statistieken leveren die ons helpen de methode optimaal toe te passen, bijvoorbeeld in combinatie met andere methodes. Pierre Dolmans gaat tijdens zijn presentatie in op het ontwikkelen van beleggingsmethoden. Lees meer.

 

Daarnaast worden er zeer attractieve nevensessies gehouden door de volgende sprekers:

Van 10.00 tot 11.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur VectorEU, VectorVestvertegenwoordiger in Europa
Titel presentatie: Introductie VectorVest
VectorVest is een compleet systeem voor aandelen analyse dat speciaal ontworpen is om grote winsten te behalen. Dit systeem is geschikt voor zowel lange termijn belegger als korte termijn trader.
VectorVest is ontworpen door Dr. DiLiddo, oprichter en voorzitter van het Amerikaanse bedrijf VectorVest Inc. Naar aanleiding van zijn onderzoek kwam hij tot de ontdekking wat de oorzaken zijn van de stijging en daling van de aandelen koersen: waarde (fundamenteel), relatieve veiligheid en timing (technisch).
VectorEU geeft de bezoekers van zijn presentatie informatie over VectorVest en brengt VectorVest in de Europese markt. Lees meer.


Van 11.30 tot 12.30 uur Max Vreedenburg
Titel presentatie: De beurs en de rente
Een van de voornaamste financiële factoren is de rente. Rente is met de risicopremie dat wat u moet betalen, wanneer u een lening aangaat. De rentestand is ook van invloed op de beurzen. Regelmatig verschijnen de volgende koppen in de kranten: "Plussen op Europese beurzen na rente-ingreep Fed" of "Beurzen Azië mikken op lagere rente VS".
De HCC Gebruikersgroep Beleggen wil de kennis van de leden vergroten. Het onderwerp rente hoort daar bij. Max Vreedenburg geeft tijdens zijn presentatie geen tips om iets in 'rente' te beleggen. Of toch een tip: Bestudeer de werking van de verschillend vormen van beleggingen en bestudeer zeker de werking van de rente. Lees meer.


Van 11.30 tot 12.30 uur Michael Groenewoud, directeur weekendbeleggers
Titel presentatie: Weekendbeleggers beleggen alleen in het weekend
Weekendbeleggers is een systeem dat wat meer afstand van de koersgrafiek door gebruik te maken van de weekgrafiek. Door niet dagelijks te handelen maar wekelijks bespaart dit de belegger transactiekosten. Hierbij is gesimuleerd een hitrate gerealiseerd vanaf 01 januari 1996 tot 31 december 2006 van 79%! En dat is een ongekend percentage!
De grootste effectiviteit van dit systeem wordt echter behaald in een bearmarket zoals in de periode 2001/2002. Door tijdig de sluit long signalen uit te voeren en tevens (eventueel) in te spelen op de dalingen bij die fondsen waarbij dat mogelijk is, slaat dit systeem pas echt toe. Kijk en daar wordt elke type belegger vrolijk van. Michael Groenewoud gaat ons in zijn presentatie vertellen hoe wij vrolijk kunnen worden. Lees meer.


Van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 14.30 uur François Franken directeur van Stock Management Academie
Titel presentatie: Verdienen in élke markt
François besteedt onder andere aandacht aan riskmanagement zodat u na afloop weet u hoe u verliezen kunt beperken en zo duizenden euro's kunt besparen. Daarnaast leert u hoe u de beste opties selecteert om optiestrategieën succesvol af te ronden zodat u bij stijging én daling rendement kunt maken. Ook maakt u kennis met Ondernemend Beleggen, een succesvolle beleggingsmethode waarmee particuliere beleggers al 10 jaar gemiddeld 35% rendement per jaar genereren, goede én slechte jaren meegerekend. Met zijn duidelijke en "on"conventionele presentatie weet François Franken zijn toehoorders altijd weer te boeien. Vanuit twintig jaar ervaring kan hij u haarfijn uitleggen, hoe u risico's van beleggen kunt beheersen en hoe u met opties in élke markt een mooi rendement kunt maken. En hij weet dit óók nog eens op een boeiende manier te presenteren. Lees meer.


Van 13.30 tot 14.30 uur Conrad Winkelman van Vortex
Titel presentatie: De markt verslaan met de Vortex methode
De Vortex Methode is een krachtige dynamische beleggingstactiek met een eenvoudige doelstelling: het behalen van winst met stapsgewijze aandelentransacties op cyclische koers variaties, zelfs als de koers gemiddeld gestaag daalt. Een recentelijk voorbeeld van de kracht van de Vortex Methode is een rendement van +94% op jaarbasis voor een belegging waarvoor het Kopen-Houden rendement –14% was!
Conrad Winkelmann gaat tijdens zijn presentatie in op de Vortex methode. Lees meer.  


Van 15.00 tot 16.00 uur Willem van Heemskerck Düker
Titel presentatie: Computernarigheden
Zowel in de professionele omgeving als bij particulieren komen veel storingen voor in de nieuwe technieken. Het onderscheid tussen storingen in de elektronica, programmering of het gebruik is niet meer te onderscheiden. Ook dit geldt voor een PC die we gebruiken voor onze beleggingen. Juist omdat we dit onderscheid niet kunnen maken is een goede procedure van Backup en beveiliging nodig.
In de sessie op 13 oktober a.s. gaat Willem van Heemskerck Düker in hoe je een PC voor beleggingen inricht qua beveiliging en het maken van een backup. Hierbij ligt de nadruk op procedures van de Backup. Beveiliging van een PC verandert bijna maandelijks maar de filosofie van een Backup nauwelijks.

Contactmogelijkheden (netwerken)

Tussen de presentaties en van 12.30 tot 13.30 uur is er tijd om contacten te leggen met medebeleggers en is er gelegenheid om met de standhouders te praten over hun producten.

Definitieve programma

Het definitieve programma en de begin- en eindtijden van de presentaties volgt spoedig op deze website. Voor vragen en/of opmerkingen over het programma stuur ons een Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03554 seconden