HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow aanpassing WFT per 01112007
aanpassing WFT per 01112007

Gevolgen van de MiFID voor vergunning en Europees paspoort van banken?

In de Wet op het financieel toezicht is per 1 november 2007 de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) opgenomen ter vervanging van de Richtlijn beleggingsdiensten uit 1993. De MiFID wil een meer efficiënte en geïntegreerde Europese markt voor beleggingsdiensten en -activiteiten bevorderen.

De MiFID faciliteert de grensoverschrijdende dienstverlening door beleggingsondernemingen door middel van toepassing van het 'home country control' principe voor het verlenen van vergunningen aan en het het doorlopend toezicht op beleggingsondernemingen (het Europees paspoort).

Daarnaast zijn in de MiFID regels opgenomen voor gereglementeerde markten (effectenbeurzen), die verder geharmoniseerd zijn dan de regels in de Richtlijn beleggingsdiensten.

Tevens biedt de MiFID de mogelijkheid voor het onstaan van nieuwe handelsplatformen, naast de gereglementeerde markten. Het betreft de multilaterale handelsfaciliteiten (quasi effectenbeurzen) en de mogelijkheid voor beleggingsondernemingen om systematisch buiten de beurs om intern ('in house') efectentransacties te verrichten.

Klik hier voor het Standpunt DNB mbt implementatie MiFID (PDF: 15,6 Kb).

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02959 seconden