HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Programma Symposium
Programma Symposium

50-ste HCC Beleggen Symposium

Het 50-ste symposium zit er weer op en de reacties van de bezoekers zijn zeer positief. De enthousiaste reacties zijn voor het overgrote deel toe te schrijven aan de presentaties van de sprekers. Tijdens de presentaties werd ingegaan op de ontwikkelingen van de huidige situatie, de mogelijke gevolgen voor ons als beleggers en inwoners van euroland, en vooral hoe de toekomst eruit kan zien: welke mogelijkheden en uitdagingen er op ons pad kunnen komen.

Wij proberen de presentaties van de sprekers te completeren en op deze pagina te publiceren, zodat u de presentaties nog eens rustig kunt nazien. U moet wel eerst inlogen om de presentaties te kunnen downloaden. 

  

De volgende bekende sprekers leverde bijdragen aan ons symposium:

 ImageBen Vree is de uiterst succesvolle CEO van het over de hele wereld opererende bedrijf Smit Internationale en hij ziet als geen ander wat er in de wereld aan de hand is. Smit Internationale is één van de weinige fondsen die het jaar 2007 heeft afgesloten met koerswinst. Het bedrijf maakt een enorme groei door en “schreeuwt” om meer sleepboten, maar Smit heeft meer peilers dan het bergingsbedrijf en de havensleepdiensten. Topman Ben Vree heeft tijdens ons symposium een presentatie gegeven over zijn boeiende bedrijf, dat zonder enige twijfel betiteld mag worden als Hollands Glorie in een turbulente wereld. Artikel over Smit Internationale en een vergelijking met de sector.  De presentatie van de heer Vree in Powerpoint (130 Mb) en in PDF (80 Mb).
 Image

Corné van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder Robeco. Tussen 1994 en 2003 was hij hoofd beleggingen voor verzekeraar Zurich Financial Nederland. Sinds 2004 beheert hij het SNS Nederland Aandelenfonds bij de SNS Bank en daardoor is Corné een echte oude rot in de beleggingswereld te noemen. Corné probeert u altijd fundamentele beleggingsinformatie te geven die u ergens anders niet vindt en is mede daardoor een geliefd spreker tijdens symposia en congressen. Tijdens ons symposium heeft Corné van Zeijl een vooruitblik gegeven op de markten; een financiële crisis of niet? De presentatie van Corné is hier te vinden.

 ImageWij kennen Willem Middelkoop van het beurscommentaar dat hij levert op RTL Z, van de diverse columns die hij schrijft en/of van zijn boek "Als de dollar valt" waaraan wij in juni 2007  aandacht hebben besteed. Willem heeft een uitgesproken mening over een crash van het financiële systeem. Misschien is de crash al begonnen. Dat neemt niet weg dat er nog wel geld kan worden verdiend met beleggen. Willem ging tijdens zijn presentatie in op de beleggingsmogelijkheden tijdens deze moeilijke marktomstandigheden. Elders op deze website staat een column van Willem Middelkoop en een introductie.
 Image

Edward Loef is technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers (TGB). Sinds de beurscrash van 1987 houdt hij zich bezig met beleggingsadvisering, technische analyse en gedragswetenschappen. Edward is freelance medewerker van het maandblad Technische & Kwantitatieve Analyse en heeft een wekelijkse column in de bijlage ‘GELD’ van Het Financieele Dagblad. Dagelijks wordt via de website van Inveztor een technische analyse gepubliceerd met betrekking tot de koersontwikkeling van de AEX. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastspreker (o.a. voor de zakenzender CNBC Europe). Ter objectivering van zijn subjectieve inzichten als 'chartist' maakt hij als 'technician' gebruik van een systematische methode, waarbij hij gebruik maakt van specialistische computersoftware. Edward Loef is tijdens ons symposium ingegaan op; beleggen zonder emoties.

De bedrijfspolicy van TGB is er op gericht dat researchrapporten en researchpresentatie niet elders op internet worden verspreid. Wij kunnen de presentatie van Edward Loef daarom niet op deze website publiceren, maar Edward kan wel op verzoek de publicatie toezenden als handout. U kunt uw belangstelling hiervoor tonen door hem een Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  te sturen.

 ImageGerald Perez is managing partner/director of Interactive Brokers UK Limited and a visiting fellow professor at Queen’s Mary University (Economics Department). Further, Mr. Perez sits on the European Chapter of the Options Industry Council and Futures Industry Editorial Advisory Board Magazine (which is the largest futures organization in the world).  
Considering all the challenges in global markets Mr. Perez spoke in his session about those challenges in North America, Europe and Asia. Also how these challenges affect investors in these markets (Mr. Perez has speaking on personal title and not on behalf of Interactive Brokers). [Let op: Lezing in het Engels]
 Image
HCC Beleggen lid Max Vreedenburg heeft op diverse HCC Beleggen Symposia blijk gegeven van zijn diepgaande kennis over rente en risico. Over het thema continenten op drift zegt Max Vreedenburg: "Dat de continenten in beweging zijn is meer dan duidelijk. Welke kant het opgaat is de vraag! De financiële markten zitten zo aan elkaar vast, dat als Amerika beweegt het de andere continenten meesleept. Het verloop van de rente is hier een afspiegeling van. Er zijn op dit moment drie risico’s die belangrijk zijn voor de belegger. De begrippen symetrisch risico,  systematisch risico en systeemrisico beginnen alle drie met Sy". Max heeft tijdens zijn presentatie deze begrippen uitgelegd aan de hand van actuele gebeurtenissen. De presentatie van Max is hier te vinden.
 Image
HCC Beleggen lid Eppo R. Kooi is een gewaardeerd en kundig spreker die eerder presentaties heeft gegeven over derivaten en de NAIC methode. Eppo gaat tijdens zijn presentatie in op sectorallocatie, want dat markten steeds hechter met elkaar verbonden zijn is wederom duidelijk geworden doordat de markten massaal dezelfde dalende richting zijn ingeslagen. Daardoor is het belangrijker geworden om de meest interessante bedrijven te identificeren binnen een bepaalde sector dan te kiezen voor beleggen binnen een bepaalde regio. Kortom, we kunnen meer rendement halen uit een geslaagde sectorallocatie dan uit een goede geografische allocatie. De Inleiding van de presentatie Eppo R. Kooi staat op deze website evenals zijn presentatie die u kunt downloaden.
 Image

Lousin Mehrabi is Vice President Equity Derivatives bij Citi en heeft  een presentatie gegeven over hoe u van de mogelijkheden van Speeders en Limited Speeders kunt profiteren.

Met deze producten kunt u immers met een klein bedrag, versneld beleggen in zowel stijgende als dalende markten. Ook kunt u het risico van uw portefeuille afdekken en meer. Introductie Limited Speeders en klik hier voor de presentatie van Lousin. 

 Image

Ronald Kok, M. sc. is hoofd research Analist.nl en aspirant VBA-lid.

Ronald doet geregeld onderzoeken naar de prijsvorming op de aandelenmarkten. Tijdens het symposium heeft Ronald een presentatie gegeven over de factoren die het rendement op de aandelenmarkten het meeste kunnen verklaren. Aan de hand van een analyse over het aandeel Royal Dutch Shell zijn de belangrijkste value drivers van het aandeel aan bod gekomen. Tevens is de link met portefeuillemanagement gelegd. Inleiding presentatie Ronald Kok en Klik hier voor zijn presentatie.

 Image

Michael Groenewoud is van oorsprong hoofdofficier, logistiek manager en technisch analist. Sinds 2007 is hij oprichter en directeur van Weekendbeleggers bv. De grote internationale beursdalingen van 2000/2003 hebben hem destijds aan het denken en aan het werk gezet. Hij raakte er steeds meer van overtuigd dat er een indicator (wiskundige afgeleide van de koers) moest bestaan die geheel zou voldoen aan zijn wensen. Na lang zoeken vond hij wat hij zocht. Een indicator die ervoor zorgt dat de belegger tijdig wordt gewaarschuwd voor een trendomkeer van de koers bij stijging EN bij daling. Sindsdien wordt winst gemaakt met dit unieke kwantitatief analyse belegging systeem. Michael is tijdens zijn presentatie “De oorzaken van winst” ingegaan op hoe je op een eenvoudige, emotievrije en effectieve wijze winst kan worden gemaakt bij stijging EN daling van de beurs. Micheal stuurt de presentatie op Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  naar de bezoekers van zijn lezing.

 Image

HCC Beleggen lid Hans Calf is een actief belegger altijd op zoek naar handelssystemen en de optimalisatie daarvan. Hans laat andere HCC Beleggen leden meeprofiteren van de door hem opgedane kennis. Zo heeft Hans op 4 maart te Culemborg de presentatie gegeven met de titel "Beleggen zonder beleggingssoftware kan dat? Beperken van het verlies door actief beleggen". Tijdens ons 50ste symposium presenteerde Hans een vervolg hierop met de titel "Waarom handelssystemen U zelden de geprognosticeerde winst opleveren. Zin en onzin over het backtesten van handelssystemen en optimaliseren van indicatoren & handelssystemen". Een inleiding van zijn presentatie is hier te vinden. Voor zijn presentatie klik hier.

 http://www.beleggersonline.nlFrans Boonstra is voormalig secretaris van de HCC Beleggen en heeft meerdere hobby's waaronder beleggen. Frans heeft jaren geleden StockBrowser gedownload en is sindsdien enthousiast gebruiker van het veelzijdige programma. Frans gebruikt het programma om via het Internet, van publiek toegankelijke pagina's, gratis koersdata op te halen en hiermee zijn portefeuille bij te houden en grafieken te genereren. Tijdens het symposium heeft Frans een presentatie geven over StockBrowser en heeft u de hoofdbeginselen laten zien. U kon na de presentatie het programma zoals Frans dat gebruikt ter plaatse op een memory stick laten plaatsen. U heeft dan de beschikking over een enorme hoeveelheid historische koersdata. Een inleiding voor zijn presentatie is hier te vinden en zijn presentatie hier.
 Image

Ron Wichgers is systeemtrader, ontwerper van systemen en zelf actief valutatrader. Ook geeft hij cursussen over systematisch valutatraden.

Tijdens de lezing van Ron is dieper ingegaan op het systeemtraden, de software die hij gebruikt, de filosofie, de juiste ingrediënten van een tradingsysteem en vooral Moneymanagement. Ook is hij ingegaan op de psychologische kant van systeemtraden. Meer informatie vind u op deze website. De presentatie van Ron ging over het boeiende onderwerp; systeemtraden op valuta.

 

Jammer dat 30% van de vooraangemelde bezoekers niet zijn gekomen zonder zich af te melden. Uit de reacties van de bezoekers en wat ik zelf heb ervaren maak ik op dat de ‘wegblijvers’ een kwalitatief hoogwaardig symposium hebben gemist.

Voor de wegblijvers en anderen is er een impressie van het symposium hier te vinden.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.0522 seconden