HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Citi Limited Speeders
Citi Limited Speeders

Nieuwe versnellers: Limited Speeders

Lousin Mehrabi, Vice President Equity Derivatives, is verheugd dat Citi als eerste emittent dit product nu ook in Nederland aanbiedt. Dit artikel geeft u een kijkje in de keuken van de Limited Speeders. Tijdens de presentatie van Lousin komen alle aspecten van Limited Speeders aan de orde.

Wat zijn Limited Speeders?
Met Limited Speeders wordt de belegging versneld. Net als opties, Turbo’s en Futures hebben Limited Speeders een hefboom die de performance van de onderliggende waarde versterkt.

Wat zijn de verschillen tussen Limited Speeders en opties?
Net als bij opties heeft een Limited Speeder een uitoefenprijs en een vervaldatum. Echter, bij een Limited Speeder zijn de tijds- en volatiliteitswaarde te verwaarlozen. Bij Limited Speeders fungeert de uitoefenprijs eveneens als Knock Out-niveau (KO).

Is de Knock Out te vergelijken met een Stop Loss op Speeders/Turbo’s?
Ja, maar omdat bij Limited Speeders het Knock Out niveau gelijk is aan de uitoefenprijs, wordt de belegging pas gestopt wanneer de intrinsieke waarde daadwerkelijk nul is en kan de belegger een hogere hefboom behalen. Ook is het makkelijker te onthouden omdat het altijd hetzelfde niveau is. De uitoefenprijs verandert niet dagelijks zoals het financieringsniveau van Unilimited Speeders/Turbo’s.

Is dit niet riskant voor Citi?
Limited Speeders zijn voor de uitgever riskanter dan Speeders/Turbo’s. De bank heeft immers geen « marge » om de dekking te doen wanneer het product door het Knock Out-niveau gaat. Bij sterke koersbewegingen waardoor de onderliggende waarde scherp door het Knock Out-niveau breekt, kan dit veel geld kosten. Om deze reden neemt niet iedere bank het risico om deze producten uit te brengen.

Waarom brengt Citi naast de Limited Speeders ook de (Unlimited) Speeders uit?
De Limited Speeder is een nieuwe variant die erg succesvol is in Europa. In Nederland bestaat de Speeder al enige tijd en groeit de belangstelling nog met de dag. Beide producten hebben hun eigen voordelen en risico’s. Op beide producten is Citi competitief. We hanteren momenteel bijvoorbeeld op de AEX een spread vanaf slechts €0,03 en op de EUR/USD slechts €0,05.  Bij Citi kunnen beleggers kiezen.

 Land

 Marktaandeel Limited Speeders* 

 Marketing naam Positie Citi
 Duitsland 30% Turbo Nummer 1
 Portugal 50% Turbo Warrant Nummer 1
 Frankrijk 50% Turbo Nummer 1

* Gemiddeld over 2007

Voor wie zijn Speeders en Limited Speeders bestemd?
Voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Door de hefboomwerking worden winsten versneld, maar dit geldt ook voor verliezen. Deze producten zijn dan ook vooral geschikt voor de actieve belegger die bereid is een hoger risico te nemen voor versneld rendement. Daarnaast zijn Speeders en Limited Speeders ook prima geschikt voor het afdekken van een portefeuille tegen een daling.
 
Hoe kunnen Speeders en Limited Speeders van Citi worden verhandeld?
Alle producten zijn genoteerd op Euronext Amsterdam. Via de eigen bank of broker kan een belegger een order plaatsen.


Meer informatie is te vinden op www.citiwarrants.com.

Potentiële beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s verbonden aan financiële producten, welke een geheel verlies op de investering kunnen inhouden en moeten alleen een investeringsbeslissing nemen met betrekking tot deze producten na voldoende beraad van het basisprospectus die verkregen kan worden bij de emittent, in overleg met hun eigen deskundige adviseurs, waarbij ze in overweging moeten nemen of deze producten passen binnen hun beleggingsbeleid. Gaarne de disclaimer te lezen op www.citiwarrants.com, voornamelijk wat betreft de risico’s verbonden aan deze producten.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03419 seconden