HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow presentatie Weekendbeleggers
presentatie Weekendbeleggers

De oorzaken van winst

Van alle beleggers verliest 90%. De oorzaken van verlies zijn door de Universiteit van Maastricht onderzocht tijdens een groot onderzoek in 2007 onder 100.000 beleggers. De genoemde redenen zijn het onvoldoende geïnformeerd zijn, het onnodig vaak handelen en het beleggen met emotie. Met andere woorden, slechts 10% verslaat de index. Kennelijk heeft maar een zeer kleine groep de oorzaken van winst ontdekt. Maar hoe doen deze beleggers dat dan?

Beter geïnformeerd zijn

Een van deze beleggers heet Michael Groenewoud. De grote beursdalingen van 2000/2003 hebben hem destijds aan het denken en aan het werk gezet. Ook toen waren de continenten op drift. Hij raakte er steeds meer van overtuigd dat er een indicator (wiskundige afgeleide van de koers) moest bestaan die geheel zou voldoen aan zijn wensen. Na lang zoeken vond hij wat hij zocht. Een indicator die ervoor zorgt dat de belegger tijdig wordt gewaarschuwd voor een trendomkeer van de koers bij stijging EN bij daling. Hierdoor is de belegger beter geïnformeerd dan anderen die er geen gebruik van maken. Groenewoud werd zo enthousiast over de resultaten van deze indicator dat hij besloot in 2007 zijn eigen bedrijf op te richten Weekendbeleggers bv. 


Minder transacties

Door in het handelssysteem tevens gebruik te maken van een weekgrafiek i.p.v. de gebruikelijke daggrafiek wordt niet meer dagelijks belegd maar wekelijks. Als gevolg daarvan wordt niet belegd op de korte termijn, maar op de middellange termijn. Mede hierdoor wordt beduidend minder vaak gehandeld waardoor er minder aan– en verkoopkosten zijn. Hierdoor blijft er dus meer rendement over. 


Emotievrij handelen

Bovendien is het mogelijk gebleken het beleggen met emotie voor een belangrijk deel te verminderen. Die laatste oplossing zit ‘m vooral in de indicator waarbij het de bedoeling is consequent te handelen op elk gekleurd pijltje die op de site van Weekendbeleggers staat aangeven. Met behulp van deze indicator en het speciaal daarvoor geselecteerde fondsenbestand is beleggen dan ook gelijk een stuk eenvoudiger geworden. 


Weekendbeleggers bv geeft GRATIS seminars. In september wordt een gezamenlijk seminar met ABN-AMRO Markets gegeven op het hoofdkantoor van ABN-AMRObank te Amsterdam. Daarnaast biedt Weekendbeleggers GRATIS nieuwsbrieven aan. Belangstellenden die op middellange termijn willen beleggen met dit systeem kunnen een halfjaar of jaarabonnement afsluiten via de website http://www.weekendbeleggers.nl/

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02995 seconden