HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow portefeuille rotatiesysteem
portefeuille rotatiesysteem

Waarom handelssystemen U zelden de geprognosticeerde winst opleveren.

Zin en onzin over het backtesten van handelssystemen en optimaliseren van indicatoren & handelssystemen.

U hoort over een handelssysteem beschreven in TKA, Stocks & Commodities of een bijeenkomst van HCC-Beleggen. Het handelssysteem laat over een periode, in een koersgrafiek met stijgende en dalende koersen, een constante winst zien van 15%, met een kleine drawdown en een Rendement Risico Ratio boven de 0,5. U denkt: Dat is een goed en robuust systeem!!!!!

Wat doet U?

 • U bent nieuwsgierig, koopt TKA of Stocks & Commodities, schaft de benodigde software aan en bouwt het systeem na. (! ?)
  U abonneert zich op de nieuwsbrief & e-mailservice die op het handelssysteem gebaseerde adviezen geeft.  
  U investeert in een op het systeem gebaseerd beleggingsfonds.

Maar u behaalt NIET de winsten die U voorgespiegeld zijn en U denkt ….. (Deze stelling zal worden onderbouwd door een praktijk voorbeeld.)

 

Winsten uit het verleden???

Of Uw conclusie is: Een handelssysteem (HS) met goede backtestresultaten (WINST) kan onder andere omstandigheden langdurig matig winstgevend of verliesgevend zijn. Aan de hand van twee voorbeelden van een Portefeuille rotatiesysteem, met MSCI landen indices of met DJ Stoxx indices geïmplementeerd in VESTICS zal dit worden aangetoond.

Is hier iets aan te doen?

 • NIET BELEGGEN als het jaarlijks rendement lager is dan 10%.
  Indicator of Handelssysteem optimaliseren.
  In de verliesgevende periode een ander(e) Indicator / HS gebruiken.
  Beleggen in andere fondsen [universum uitbreiden].

 

The Trend is your friend

De grondgedachte van Technische analyse is: De huidige trend zal zich continueren in de komende periode. Van deze hypothese wordt gebruik gemaakt bij het optimaliseren van indicatoren. Hierbij vindt optimalisatie plaats gedurende de huidige trend waarna er met de gevonden indicatorparameter, in de hierop volgende handelsdagen, wordt gehandeld. Een betere aanpak is om met de beste of Favoriete indicator te werken. De Favoriete indicator is de indicator die bij optimalisatie de hoogste handelsresultaten oplevert. Door deze indicator te gebruiken tijdens de volgende handelsperiode wordt de kans vergroot op een hogere winst en een lagere drawdown.

 

Trendbreuk

Verandering van de trend c.q. trendbreuk zal bij de optimalisatie van een aantal indicatoren en andere ”groep / type” indicatoren de hogere handelsresultaten opleveren. Dit zal er in resulteren dat er ook een andere favoriete indicator naar voren komt. Een en ander zal worden gedemonstreerd gebruik makend van de implementatie van de Favoriete indicator in Hermes, een softwarepakket van Intelligent Investment Solutions.


Portefeuille rotatiesysteem

Maar de vraag blijft: Hoe selecteren we fondsen voor onze portefeuille en op welk moment nemen we weer afscheid?
Is een portefeuille rotatiesysteem geïmplementeerd in VESTICS de oplossing?
De portefeuille wordt samengesteld uit een aantal van de geselecteerde fondsen. De beste fondsen, winnaars, worden geselecteerd uit een universum op basis van bijvoorbeeld de rate of change. In dit portefeuille rotatiesysteem wordt de portefeuille op regelmatige basis, eenmaal per maand, geëvalueerd. Van niet performende fondsen wordt afscheid genomen en nieuwe fondsen voor de portefeuille worden geselecteerd op basis van vaste regels. Het handelssysteem voor het portefeuille rotatiesysteem kent money management functionaliteiten en heeft een generieke entry en stop loss per fonds. Indien niet vol belegd, wordt het geld op deposito gezet. Het portefeuille systeem houdt rekening met dividend uitkering en aan- en verkoopkosten. Ook kent het portefeuille rotatiesysteem instellingen die kunnen worden geoptimaliseerd.
 
Deze presentatie is een vervolg op mijn presentatie gegeven op 4 maart te Culemborg: "Beleggen zonder beleggingssoftware kan dat? Beperken van het verlies door actief beleggen", die hier is te downloaden

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04765 seconden