HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Cijfers Smit Internationale
Cijfers Smit Internationale

Smit Internationale vergeleken met de sector

Voor de echte cijferaars onder ons is dit artikel en feest om te lezen. Mensen die cijfers haten of menen dat ze niets zeggen dan wel de werkelijkheid maskeren moeten dit artikel direct overslaan.

We beginnen met de meerjaren kerncijfers van Smit Internationale.

Image

Bron: website FD.nl en publicatie jaarcijfers Smit Internationale

Image

Bron: publicatie jaarcijfers Smit Internationale

Vergelijking met de sector 

Uit de voorgaande cijfers is op te maken dat Smit Internationale goed presteert. De vraag is echter; kan Smit Internationale zich meten met bedrijven die in dezelfde sector actief zijn? Om een vergelijking te kunnen maken hebben wij de bedrijven gekozen die volgens de indeling van de website NYSE Euronext in dezelfde subsector actief zijn. Dat is de subsector 2773, Marine Transportation.

We hebben alleen de bedrijven vergeleken uit de subsector 2773 waarvan de aandelen met behoorlijke omzetten worden verhandeld op de beurs. Op basis daarvan hebben we de Franse bedrijven Financiere Odet, Saga Nom, Viking en de Portugese bedrijven Orey Antunes Esc. en Transinsular we buiten de vergelijking gelaten. Dan blijven er nog voldoende bedrijven over voor de vergelijking namelijk, Compagnie Maritime Belge (CMB), Exmar, Euronav, Vopak en –uiteraard- Smit Internationale.

Image

Bron: website NYSE Euronext en voor historische koersgegevens websites van de bedrijven of Yahoo

Image

Bron: publicaties jaarcijfers van de betreffende bedrijven

Verschillen in de cijfers 

Opvallend is dat de zowel de  resultaten na belasting per aandeel als de omzetten (verkopen) van alle Belgische bedrijven verschillen tussen de gegevens van de website NYSE Euronext  en de jaarverslagen van de betreffende bedrijven. Waarschijnlijk worden die verschillen veroorzaakt door eenmalige lasten of baten. Bij CMB zijn er bijvoorbeeld schepen verkocht en het verschil tussen de boekwaarde en de verkoopprijs is als eenmalige bate bij de omzet opgeteld. Mogelijk schoont het bedrijf dat de consensus opinies op de website van NYSE Euronext verzorgt - FactSet – de cijfers van eenmalige opbrengsten en kosten.

Doel van dit artikel

Dit artikel is niet bedoeld als een individueel beleggingsadvies, maar ter voorbereiding van de presentatie op het HCC Beleggen Symposium door de heer Ben Vree de CEO van Smit Internationale.

 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02898 seconden