HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Product van de maand 12-6- 2008 volgnr. 87
Product van de maand 12-6- 2008 volgnr. 87

Commentaar op Merrill Lynch 7% Inflatie Note

Merrill Lynch 7% Inflatie Note; looptijd 3 jaar met 100% hoofdsomgarantie; rapportcijfer 8

Opgenomen in Advance Top Elftal Beleggingsproducten ten behoeve van het defensieve deel van beleggingsportefeuille

Waarom dit product geselecteerd?

Merrill Lynch 7% Inflatie Note; looptijd 3 jaar met 100% hoofdsomgarantie; rapportcijfer 8

Opgenomen in Advance Top Elftal Beleggingsproducten ten behoeve van het defensieve deel van beleggingsportefeuille

Merrill Lynch 7% Inflatie Note 2008-2011 met 100% hoofdsomgarantie.
 
Waarom dit product geselecteerd?
Sinds enige dagen staat het fenomeen inflatie volop in de schijnwerpers. Stijgende grondstoffenprijzen (met name energie en landbouwproducten) jagen de inflatie op.

Waren wij de laatste jaren, mede dankzij de euro, gewend geraakt aan een inflatie-niveau van ca 2,5%, dit jaar moeten wij in West Europa rekening gaan houden met 3,5% of meer. Bevolkingsrijke opkomende landen als China, India, Rusland en Turkije blijven economisch snel groeien, met als gevolg een almaar toenemende vraag naar grondstoffen en dus een mogelijk hoog blijvende inflatie in West Europa.
 
Een hoge inflatie leidt in beginsel tot hogere rentestanden. Dat is een slecht signaal voor klassieke obligaties. Met name voor leningen met looptijden langer dan vijf jaar.
 
Banken spelen daar handig op in met de uitgifte van obligatieleningen, waarbij de hoogte van de rentevergoeding is gekoppeld aan het inflatieverloop. Jammer, dat tot nu toe de banken zo zuinig zijn met de hoogte van de coupon. Slechts bij een zeer hoge inflatie loont het om hierin te beleggen.
 
Merrill Lynch vormt met haar nieuwe beleggingsproduct een uitzondering. Wat zijn dan wel de leningsvoorwaarden?
 
Rentevergoeding over het eerste jaar: 7% . Omdat de uitgiftekoers 101% bedraagt, komt het rendement over het eerste jaar uit op ca 6%. Nog steeds een hoge coupon.
 
Over jaar 2 en 3 bedraagt de rente 5% plus een opslag zijnde het CPI (Europese inflatie ex tabak) minus 2,5%.
 
Stel dat in de komende jaren de inflatie 3,5% bedraagt, dan ontvangt u 5% + (3,5% min 2,5%) = 6%.
Ook indien de inflatie terugloopt in de komende jaren tot bijvoorbeeld 2%, dan ontvangt u altijd nog het minimumpercentage van 5%. Dat is aanzienlijk meer dan andere aanbieders offreren. Deze 5% gevoegd bij het netto rendement over jaar 1 van ca. 6% levert een aantrekkelijk rendement op voor een lening met een looptijd van slechts drie jaar.

De inschrijving sluit op 17-6-08. De stukken zijn verhandelbaar op de beurs in Amsterdam. ISIN code XS0366355922 Rating  Merrill Lynch (een van de grootste effectenbanken in de USA: “A” (Standard & Poor’s)
Nadere info: www.mlinvest.ml.com/nl


N.B. Merrill Lynch is een buitenlandse debiteur. Mocht u er niet in slagen in te schrijven bij uw bank, dan is Onafhankelijk Vermogensbeheer ’s-Gravenhage B.V. in samenwerking met Binck Bank of Theodoor Gilissen Bankiers, in beginsel bereid om inschrijvingen van € 50 mille en hoger, in behandeling te nemen. Voor nadere info bel 065 2326 782 of mail Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Disclaimer: www.amail.nl


Samensteller: Gerard Jager. Jager is redacteur/coördinator van Advance en werkzaam als vermogensbeheerder bij Onafhankelijk Vermogensbeheer ’s-Gravenhage B.V. (OVG). Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Jager mag privé niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. OVG belegt effectenvermogens van hun cliënten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies of als aanbeveling aan de lezer tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02886 seconden