HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Interessante websites voor beleggers
Interessante websites voor beleggers

Het internet als informatiebron voor de belegger

Iets dat de HCC beleggers gemeen hebben is het gebruik van de computer bij het beleggen. Eigenlijk kan geen belegger zijn hobby of beroep uitoefenen zonder gebruik te maken van de computer. Al is het alleen maar om informatie te vergaren. Ja, internet is een onmisbare informatiebron voor beleggers.
 
Wij hebben op deze website wel een menu-item waaronder links vermeld staan, maar die pagina is nauwelijks gevuld. Vreemd dat wij als computerende beleggers geen overweldigende pagina met links kunnen vullen. Wij zijn immers allemaal op zoek naar informatie. Misschien niet naar dezelfde informatie, maar de informatiebehoefte van de beleggers zal ook weer niet erg ver uit elkaar liggen.

Dit is dan ook een oproep om de websites die u interessant vindt aan ons door te geven. In tegenstelling tot de bekende startpagina's kunnen we een korte introductie kwijt op onze pagina links, waardoor de informatiezoekers een eerste indruk kunnen krijgen van de informatie die zij kunnen vinden onder de link. Voor diegenen die ook wel interessante links kunnen en willen aanleveren verzoek ik om een korte beschrijving waarvoor u de website bezoekt, dus geen opsomming van alle informatie die er op die betreffende website is te vinden want dat is vaak een behoorlijke hoeveelheid. Een erg goede bijdrage is geleverd door de heer Westenbrink.

Zijn bijdrage volgt hierna en bestaat uit een beschrijving van een aantal sites, onderverdeeld in nederlandse- en buitenlandse sites, waar voor de belegger veel informatie te vinden is inclusief grafieken, financiële ratio’s van bedrijven etc.  Het aanbod is enorm en de opsomming is verre van volledig ,maar moet als een eerste aanzet worden gezien.


Een voorlopige lijst van de Nederlandse sites is alsvolgt: 


www.dft.nl 

Hier zijn o.a. dagelijkse colums te vinden (onder goeroes)over marktontwikkelingen en sentiment. Veel interessante informatie is te vinden door recente columns te raadplegen zoals bv:

- vergelijking van rendementen van aandelen tegenover aandelen gecombineerd met  opties, synthetische aandelen, alleen optieconstrukties etc.

- technische analyses.

- vergelijking buy and hold tegenover aktieve koop en verkoop.

- info over sektoren.


http://www.ta.nl

Op deze site zijn adviezen, commentaren en zeer duidelijke dag-, week- en maand grafieken te vinden incl. macd, rsi e.d.


http://www.beursonline.nl

Hier zijn AEX- en AMXkoersen met +/- 15 minuten vertraging plus commentaren en adviezen te vinden. Verder columns, aandelentips, analyses en grafiekmodules. Wekelijks is hier de aandelentip 10 voor zowel nederlandse- als europese aandelen te vinden.


http://www.rabobank.nl

Deze site geeft (o.a. onder beleggen) advieslijsten van zowel nederlandse- als europese aandelen. Verder aan- en verkoopadviezen plus commentaren.


www.beurs.nl

Deze site geeft o.a. koersen, nieuws en opinie’s.


www.euronext.nl

Voor marktinformatie, aandelenkoersen en optieprijzen.


http://www.bnr.nl

Financiele informatie en nieuws van business nieuws radio.
 


www.wallstreetweb.nl

Beursnieuws, koersen, opinie’s en diverse indexen zoals dowjones e.a.


http://www.rtl.nl/financien/rtlz/home/

Hier zijn financieel nieuws en koersen te vinden. Verder video items uit de uitzendingen van rtlz. 
 


http://beursplaza.com

Beursvisie’s, columns, koersen en grafieken van aandelen en indices.
 

 

De eerste lijst van de buitenlandse sites:


http://stocks.us.reuters.com

Deze site geeft gedetailleerde info zoals financiele ratio’s, grafieken en adviezen  per fonds. Onder stocks het symbool in te vullen, dan ratio of andere gewenste informatie in te voeren.
 

http://morningstar.com

Onder stocks gedetailleerde info,charts etc.te vinden. Ook via ‘search criteria’ is een lijst van fondsen te selecteren op vooraf aangegeven criteria. Op deze manier is een goed inzicht van de “performance”van fondsen te verkrijgen. Verder veel research, artikelen en “tools”.


http://yahoo.com

Via finance en quotes wordt gedetailleerde info zoals fundamentele ratio’s, grafieken e.d. verkregen. Interessant is ook dat een lijst met financiële definities kan worden verkregen onder http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/finance/tools/research-12.html


http://www.bloomberg.com

Via investment tools en fundcenter info beschikbaar van aandelen en over rangorde per sektor.


http://seekingalpha.com

Via enter symbol informatie over de meeste fondsen te verkrijgen.


http://www.247wallst.com

Via enter symbol of anderszins nieuws en  info beschikbaar.


http://research.investopedia.com

Info over aandelen beschikbaar via search of als aangegeven.


http://www.kitco.com

Deze site geeft zeer gedetailleerde info en bv. lijsten van de meeste ‘metals & mining companies, incl. ratings, winst per aandeel., P/E waardes etc.

Tabellen/lijsten aanwezig voor mijnbouwfirma’s aktief in

- aluminium

- basis metalen

- goud

- zilver en platina

- uranium en kolen

Een bijzonder nuttige site om de diverse fondsen in tabelvorm met elkaar te kunnen vergelijken. Zie hiervoor http://www.kitco.com/ind/matlack/printerfriendly/apr212008.html


http://www.newswire.ca

Nieuws en info via search te verkrijgen.


http://investing.businessweek.com

De site van businessweek.


http://www.theaureport.com

Info over ”goldmining companies”

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02938 seconden